Hópelyhek ​a válladon 202 csillagozás

Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

Arlene ​28 éves tévériporter, aki a munkájában és a házasságában egyaránt kiégett; mindennapjai egyetlen érdekes színfoltja ötéves lánya. A fiatal anyuka már jó ideje úgy érzi, csupán statisztaszerepet játszik saját életében, amikor egy nap úgy dönt, elhagyja a férjét, és a kis Laurennel együtt nagyanyja házába költözik, a városba, ahová legszebb gyermekévei kötik.
Hayden 33 éves művészi jégszobrász, jóképű és titokzatos. Városszerte pletykák célpontja, hiszen apjával és húgával él, látványos karrierje ellenére sincsenek közeli barátai, mosoly pedig kizárólag akkor villan fel borostás arcán, ha imádott jégszobraival foglalatoskodhat.
Kettejük találkozása sorsszerű. Arlene az első pillanattól ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy boldoggá tegye a férfit, akiből valósággal árad a szomorúság. Hayden nehezen, de megnyílik felé, a legfontosabb dolgot azonban jóhiszeműen elhallgatja előle, és ezzel nemcsak a nőt, de a kislányát is veszélybe sodorja…

Szurovecz… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Athenaeum, Budapest, 2016
Athenaeum, Budapest, 2016
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632935904

Arlene Davis · Colin Davis · Hyden Clark · Rosemarie

Tünde_JLT I>!
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

Szokásommá kezd válni, hogy még a könyv befejezése előtt értékelést írok. De a Hópelyhek a válladon egyértelműen 2017-ben az év könyve számomra.Remekül megírt történetet, mely ad az olvasónak, és nem elvesz. Számtalanszor újra fogom olvasni azt remélve, hogy egyszer minden szavát megjegyzem.
Hayden olyan démonokat mutatott meg, amelyek a tudatalattim sötét és rideg bugyraiban szunnyadtak, és eddig rettegtem tőlük.
Ez a könyv elérte a célját. Hiszem, hogy nemcsak az én szememet nyitotta fel, hanem másokét is, és a felismerés lehet a kezdet.

vikcs>!
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/03/szurovecz-kit…
„Nagyon nehéz összeszednem a gondolataimat, nem hittem volna, hogy ez a könyv ilyen mély gondolatokat és érzelmeket kelt fel bennem. Ez volt az első könyvem Szurovecz Kittitől, de most már biztos vagyok benne, hogy nem is az utolsó.

Egy teljes érzelmi hullámvasúton utazhattunk a lapokon keresztül, néha kicsit soknak is éreztem, de így legalább átélhettük a főszereplő nő érzéseit. Sok konfliktus kap helyet a könyvben, ezzel is kétségeket keltve Arlene-ben Hayden szerelmét illetően. Mégis érdekes és izgalmas volt olvasni, hogy két lelkileg sérült ember hogyan tudja, vagy éppen nem tudja egymást kihúzni a mélyből, hogyan tudják meggyógyítani egymás lelkét.

Nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyeken el lehet gondolkodni, van tanulságuk, van mondanivalójuk. Ez a regény is ilyen volt. A szerelem fogalmát közelíti meg egy egészen más perspektívából. A könyvet olvasva önkéntelenül is magára veszi az ember a szerepet, belebújik a hősnő bőrébe, átvetíti a saját életére. Ritkán találja meg a földön az ember az igaz szerelmet, azt amelyik talán sosem múlik el. És nagy igazság, hogy nem megtalálni nehéz, hanem megtartani.

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Gondolkodjatok el rajta és adjátok át magatokat az érzelmeknek.”

Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

„– Mi a szerelem, Arlene? Az, amikor bukfenceket vet a gyomrod, ha meglátod a másikat? Amikor egész nap a telefonod lesed, hogy bárcsak hívna már? Amikor a legfontosabb, hogy mindig tökéletesnek lásson, hogy ne vegye észre, hogy te is emberi lény vagy? Amikor álarcot hordasz, és egy percre sem veszed le, csak azért, hogy jobban szeressenek?”

Nem is tudom, hol kezdjem. Mikor letettem a könyvet rengeteg kis félgondolat rohangált a fejemben. Próbálom kicsit összébb szedni őket, hogy valami használhatót összehozzak.
Szurovecz Kittitől eddig nyolc könyvet olvastam. Tehát majdnem az összeset. Nagyon szeretem a könyveit. először a Fényemberek sorozatával találkoztam, könyvtárból hoztam ki az első két részt. Csak úgy faltam. Nem tömegfantasyt írt, amivel nagyon megfogott. S ezután sorba vettem kézbe a további köteteit is. Megszerettem a stílusát, így mikor kijött a Hópelyhek a válladon című könyve nagyon boldog voltam.
(…)
Ez egy tipikusan olyan könyv, amit a borító alapján már a moly meg szeretne szerezni. A cím is lágyan szép. Tehát összhangba vannak egymással. Olyan kedves, figyelemfelkeltő. Bevallom, a fülszöveget meg sem néztem, nekem már az író neve egy biztonsági pont volt, így nagyon meglepődtem. Mert ez a gyönyörű aranyos kis borító nem egy könnyed, hanem egy mély érzésekkel átitatott, erőteljes történetet rejt magában.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/01/szurovecz-kitti-h…

Bree_olvas>!
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

Komolyan mondom még most is próbálom összeszedni a gondolataimat, mit is írhatnék róla. Lassan a húsz felé már sokat gondolkodtam a szerelem gondolatán. Vajon létezik az az igazán örökké tartó szerelem? Mi kell hozzá? Nem unják meg egymást az emberek? Hiszen annyi válás van a világon, annyi gyerek él külön a szüleitől. Létezik…vagy csak mese?
(…)

Imádtam. Ez egy csodálatos történet, ami annyira szépen van megírva, hogy öröm volt olvasni a sorokat. A szerelemről szól, de mégis másképpen éltem meg, mint egy átlagos romantikus, love-storyt.
Egyedi történet, tele olyan mondanivalóval, amiket tudnia kellene mindenkinek!

Deziréé>!
Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

Eleinte halogattam a könyv olvasását majd amikor neki kezdtem nem bírtam letenni, egy huzamban vagy 100 oldalt is elolvastam, utána ismét halogattam, végül mégis rávettem magam, hogy addig le nem teszem még a végére nem érek.
A történet a könyvben olyannyira a lelkemig hatolt, hogy még most is érzem a katarzis hullámait, ami folyamatosan rám tör mióta elolvastam a könyv utolsó mondatát. Nem győztem szörnyülködni, hogy Arlene majdnem minden fejezetben sír vagy éppen Haydennel békülőszex maratont hajtanak végre. Így nem lehet megoldani a problémákat!! Ezt üvöltöttem nagyon sokszor, amikor kiakadtam. Alig vártam, hogy végre elolvassam a könyvet. Botrányos, hogy az ember mennyire nem törődik másokkal, ha ilyen őrült módon szerelmes, és ez tényleg így van. Eltol mindenkit magától és csak a párjával foglalkozik, közbe tönkre megy a családi és baráti kapcsolata, majd a karrierje és kész idegroncs az ember.
Arlene története sok embernek szolgálhat tanulságként. Meg kell tanulni elengedni azokat a dolgokat/személyeket, amelyek több bánatot és bajt okoznak, mint örömöt és boldogságot és nem szabad hagyni, hogy egy sármos arc és egy szívdöglesztő mosoly hagyjon minket befolyásolni, főleg ne ennyire. A saját döntéseinket kell meghozni, azt ami nekünk jó. Ha pedig boldogtalanok vagyunk, akkor változtatni kell, mert az nem élet, ha az embert fizikailag és érzelmileg is bántalmazzák.
A könyv utolsó mondata miatt van az, hogy ennyi csillagot adok a könyvnek, kicsivel kevesebbet akartam, de a vége teljesen a padlóra küldött. Így kell befejezni egy könyvet, hogy az ember ennyire megdöbbenjen és tátott szájjal nézzen ki a fejéből percekig.
A borító csoda szép, nem győzöm mutogatni az ismerőseimnek, hogy nézzék milyen szép könyvem van.

Bitten>!

New date:
Tudok én fél munkát végezni? – Dehogy tudsz! – szólt a belsőhang bölcsen.
kettősség…. gyanakvás…..félelem….akarás….kicsi….ösztön…vágy
SZEMBEN
éhség…undor….tudatlanság…távolságtartás…leplezetlenőszinteség….hajfonás….önkifejezés….megfelelni vágyás….mániás

Engem zavar Colin. Erőltetett…. Az ember csak a saját kárán okulhat….
Hol kezdődik és hol ér véget a biztonság? A múltunk mikor lesz valóban már múlt? Mekkora szerepet kapjon egy „volt” kapcsolat egy új kezdet lehetőségénél?
A család melyet magaddal viszel egy házasságba…. Úgy érzem fél munkát végzett! Meglepő események sora….. de kezdjük az elején! Muszáj kiírnom magamból!
Mikor először megláttam a borítót ….hm…. fülszöveg….. tetszhet….
Megszereztem. Elkezdtem. Oldalról-oldalra mosolyogtam vagy felnevettem, Lauren ….. haláli kiscsaj. Semmi egetrengető spoiler nincs benne csak eldöntheted olvasod e a véleményem ;)
spoiler
Nagyon tetszett amit eddig olvastam, kifejező módja színes, szókincse változatos.
Ami a problémám:
spoiler

Pillecukorkám>!

OMG!!!!!!
Egyik döbbenetből a másikba esem és huhhh…….. Nagyon szeretem!!!♥

BarbyMalik0112 P>!

Bővebben: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2016/12/szurovecz-ki…

"Újra bebizonyosodott, hogy Kitti remek írónő. Nem csak stílusilag, bár abban is, de történetileg is. A Hópelyhek a válladon olyan témát dolgoz fel, amiről az emberek nem sokat beszélnek. Mi történik, ha a szerelem kihal? Mi történik a boldog befejezés után?
Szívbemarkoló, fordulatos, letehetetlen szerelmi történet, ráadásul elgondolkodtató.
Azoknak ajánlanám leginkább, akik szeretnek agyalni. Szeretnek egyedi történetet olvasni, valami mást is megkóstolni. Mert Szurovecz Kitti könyve tényleg, minden szempontból más, mint sok kötet.

Mentavirág>!

Amikor megszülettél, a te életed kezdődött. Amikor meghalsz, a te életed ér véget. A többiek pedig nem halnak veled szolidaritásból, csak mert úgy éltél, ahogy nekik tetszett.

85. oldal, 6. fejezet - Hajból, jégből, homokból

Deziréé>!

Én mondom neked, egy jó nagy pofon a megfelelő pillanatban csodákra képes!

Niitaa P>!

– Más dolog szeretni, és más dolog elviselni. […] Az életünket pedig nem azért kaptuk, hogy elviseljük, hanem hogy boldogok legyünk.

Mentavirág>!

– Nincs nagyobb kincs, mint a szeretettel teli, nyugodt kapcsolat.

46. oldal, 3. fejezet - Sötét mágus

Niitaa P>!

Senki sem úgy születik, hogy már mindent tud.

Niitaa P>!

Fogom a százas zsebkendőt, visszahuppanok a kanapéra, és annyira de annyira sajnálom magam, hogy még a kandalló is együttérez, látszik rajta, legszívesebben magához ölelne, ha tehetné. Az lenne ám a forró légyott.

Mentavirág>!

Szent ég, nagy a baj! Már saját magamat is át akarom verni.

51. oldal, 4. fejezet - Álszent

Niitaa P>!

Hoztam egy döntést, és senkinek a fájdalma nem tántoríthat el attól, hogy a saját utamat járjam. soha többé nem leszek statiszta saját életemben.

Niitaa P>!

Szerelem nélkül az ember csak fél életet él.