Gyémántfiú (Gyémántfiú trilógia 1.) 335 csillagozás

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

A ​világhírű amerikai filmstúdió egy igazi gyémántra bukkan. Úgy is bánnak vele: a széltől is óvják, védik a külvilágtól, de még a szerelemtől is. Miközben Ő, Nick Richards tündöklő csillagként ragyogja be a világot, fénye a boldogság sugaraiként verődik vissza az őt bálványozók arcáról, amerre csak jár. Közvetlen környezete is későn eszmél, hogy a hírnév, a rajongók, a boldogtalanságra ítéltetett igaz szerelem, az örökös bezártság darabokra tépik az érzékeny, fiatal színész lelkét. S vajon mi lehet egy szabadságra vágyó lélek utolsó segélykiáltása? Megtalálhatja e boldogságot, a harmóniát az életben a Gyémántfiú? A történetet, Robert Pattinson élete ihlette. Soha ne hagyd, hogy tönkretegyen a hamis csillogás!
„Ami Nickkel történik, az minden fiatal álma… és rémálma.” – (Máté Krisztina, a Tények egykori műsorvezetője, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára)
„A regény nagyon megérintett. Aki azt gondolja, a nyilvánosság előtt zajló életnek csak előnyei vannak,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
608 oldal · ISBN: 9789639708457
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
596 oldal
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
596 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639708457

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Heily Anderson · Nicholas James Richards · Mihalik Rebeka (Becky) · Steven Hill · Will Walker

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles · Magyarország


Kedvencelte 63

Most olvassa 27

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

selene>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Öreg vagyok már ennyi nyavajgáshoz. Mostmár minden könyvben ilyen srácok lesznek?

31 hozzászólás
Jeanne_Green>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Szóhoz sem jutok. Komolyan. Lassan kezdem azt hinni, hogy rossz helyre születtem, rossz időben, de mindenképpen valami komoly gond van velem. Számomra felfoghatatlan, hogy mennyi rajongója van ennek a történetnek, miközben olvasás közben nekem folyamatosan az járt az eszemben, hogy ez csak valami rossz vicc lehet. Egyre inkább azt érzem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó meg akarja lovagolni az Alkonyat széria sikerhullámait, és a vörös pötty égisze alatt mindent kiadnak, ami legalább 300 oldal. Az, hogy milyen értékeket közvetítenek ezzel, gyakorlatilag lényegtelen.

Amellett, hogy a történet dagályos, számomra sokszor felháborítóan blőd, olyan mondatok szerepelnek benne, mintha a szerző a való életet egy üvegbura mögül szemlélte volna ezidáig. Egy darabig mosolyogva jegyzeteltem, de aztán belegondoltam, hány fát vágtak ki azért a papírért, amit értelmetlen dolgokkal írok tele, így inkább abbahagytam. Sajnos Szurovecz Kitti mondatai a Smink nélkül óta egy cseppet sem lettek cizelláltabbak, az egyetlen szembeötlő változás, hogy megismerkedett a „megejtő” és a „pikírt” szavakkal, amiket előszeretettel használ is. Az írónőnek továbbra is megmaradt az a jó szokása, hogy lényegtelen dolgoknak oldalakat szentel, míg a „cselekmény” (és ez most komoly túlzás volt részemről) rettentően vontatottan halad a maga útján. Szívem szerint kettesével lapoztam volna, de féltem, hogy lemaradnék egy ehhez hasonló gyöngyszemekről:

„Nem. Két barátnőm is volt már. Csak amikor azt éreztem, hogy testi érdeklődésnél nem több, amit velük kapcsolatban érzek, inkább befejeztem az egészet.”

„Tudod, én ezt akkor szeretném majd, ha biztosan tudod, hogy engem akarsz. S persze be kell töltened a tizennyolcat. Ebből nem engedek.”

Nikk Ricsárdz kapcsán ugyanazt érzem megint, mint az Árnyékvilág olvasása közben: valaki mondja meg nekem, miért ilyen nyámnyila, töketlen, végletekig nőies főhőst kell ideálként állítani az olvasók elé? Mi szükség van olyan elvárások támasztására, amik sosem fognak beteljesülni? Egy igazi férfi ne picsogjon, ne sírjon többet, mint a csaja, és ne megejtően nézzen, hanem úgy, hogy leolvadjon a bugyi! Egyszerűen nem is értettem, hogy mit szeretett benne Héjli meg Ribász, hiszen egyetlen olyan tulajdonságot sem tudtam felfedezni benne az olvasottak alapján, ami miatt akár minimális érdeklődést is érdemelne.

Persze jellemző ez az egész könyvre, untatott a megejtően kiszámítható történetvezetés és – emiatt minden bizonnyal pikírtnek tűnök majd – bosszantott a szövegből áradó sok ostobaság. Egyszerűen nem értem, mi lehetett az, ami másokból tetszést váltott ki, szívesen várom a véleményeket ezzel kapcsolatban.

Szerencsére hamarosan itt a megejtő folytatás is – míg a kezembe nem veszem, tövig rágom a körmöm az izgalomtól , hogy vajon hogyan alakul Gyémántszem története.

5 hozzászólás
Ács_Milán>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Eddig még csak A sokszívű című regényt olvastam az írónőtől, ami nagyon tetszett, így nem is volt kérdés, hogy más műveivel is meg fogok ismerkedni egyszer.
Az egyszer, az most érkezett el. Egy csekély mértékben azonban tartottam a sorozattól, ugyanis a KMK-s vörös pöttyösök azért nem egészen az én korosztályomnak íródtak.
Így a Gyémántfiú elolvasása után azt kell mondanom, hogy pozitívan csalódtam. Az eddig olvasott VP könyvek közül ez tetszett a legjobban.
Nyilván vannak a regénynek hibái, de engem maga a történet sokkal jobban megérintett annál, minthogy ezekre a hibákra túl nagy hangsúlyt fektettem volna.
Heily és Nick élete nem mondhatni, hogy irigylésre méltó. Az ismert emberek, sztárok napjai nem minden esetben a csillogásról és a gondtalanságról szólnak, bármennyire is ezt gondolják sokan. Főszereplőinken keresztül bepillantást nyerhettünk ebbe a világba, ami nekem elég életszerűnek is hatott.
A történetük olvasása közben együtt tudtam velük örülni a sikereiknek, de fájt értük a szívem, amikor a talaj a lábuk alatt meginogni látszott.
Egy kicsit Nickben csalódtam a magyarországi részeknél… azt gondoltam, hogy a szívében lévő szerelem sokkal erősebb, mint a testi vágyai.
Drukkoltam és izgultam a fiatalokért, hogy olyan befejezéssel érjen véget ez a rész, amilyet elgondoltam magamban.

2 hozzászólás
somebody22 I>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

A Gyémántfiú az igaz szerelem hatalmas erejét bemutató, fantasztikus mű. Nick és Heily története szívbe markoló és elgondolkoztató, különleges fordulatokkal. Külön tetszett, hogy egyszerre láttunk bele a szereplők gondolataiba és nem egységenkét változatra az írónő a szemszögeket. Hol van a többi rész??

rlb_32557241>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Nem akarom megbántani a rajongókat, de ki kell mondanom: kevés ilyen bűn rossz könyvet olvastam, mint ez. (Mentségemre szól talán, hogy másodjára egy kihívás miatt olvastam el…)
Nem, nem kívánom kifejteni, miért. Bőven sok, hogy én tudom.

3 hozzászólás
uhrinagi>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Rengeteg olyan ember van itt molyon, akinek nem tetszett ez a könyv. Pedig szerintem egyáltalán nem volt rossz, se a stílusa, se a történet. Én kifejezetten megkedveltem a szereplőket is, persze akadtak kivételek. Lehetett olvasni, hogy az írónő egy részesre tervezte, de rajongói biztatásra tovább írta a történetet. Nos, szerintem ez így volt kerek, de biztos, hogy érdekes dolgokat tud még beleszőni a második részbe is, annak ellenére, hogy én nem folytattam volna tovább.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
608 oldal · ISBN: 9789639708457
Kelemen_Hanna>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Fele ilyen terjedelemben és humorral megírva a szentimentális ömlengések helyett imádtam volna, azt hiszem.

Paulina_Sándorné P>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Most, hogy újra a kezembe került (mit is tesz a rendrakás), jó volt újra elmerülni a történetben. Annak idején a Robert mániám miatt olvastam el és nem bántam meg, ahogy most sem. Tetszett Nick és Heily története, bár néhol rövidítettem volna.

nagara>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Izgalmas és érdekes volt,magával ragadott, elgondolkodtatott, néha meghatott és az egyik kedvencem lett. Élénken él bennem máig az emléke, kíváncsi vagyok újraolvasva ugyanezt érezném e…ki fogom próbálni.

janka0416>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Borító: 5/4 – ezért kapott kettest…
Cselekmény: 5/1**** : Kritikán aluli.
Nem is tudom,hogy mit mondhatnék a regényről. Talán egy pozitív dolgot: Happy End! és itt vége..
Szerintem az olvasok 80%, ha olvas egy könyvet 100%-ig bele éli magát. De ez… nem tudom..
Ez a történet annyira rossz volt.. még normális kritikát sem tudnék róla írni.
Másrészről amikor el kezdtem olvasni a könyvet, észrevettem,hogy Árnyékvilág koppintás. Arról nem is beszélve ,hogy „A történet Robert Pattison élete ihlette"…
El fogom olvasni a második részét, ugyanis kíváncsi vagyok,hogy mivel jobb,mint az első.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Rencsu>!

Vannak emberek, akiket nem lehet elfelejteni. Akik fájó lenyomatot hagynak a lelkünkben. Tátongó sebet, aminek a sajgását elnyomhatja ugyan az élet további folyása – a nevetés, a virágillat, a napfény, a finom ételek, a kedves emberek, akik körülvesznek… De mélyen, a lélekben az a seb sosem heged be. Sosem.

185. oldal

1 hozzászólás
ƨɔɴом P>!

Vannak emberek, akik nem azért küldettek hozzánk, hogy maradjanak. Hanem hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk. Óriási bennünk a veszteség, pedig kaptunk valamit. Egy új jellemvonást, ami később életmentő lehet.

kellyolvas P>!

Nick Richards, te varázsolsz! Tényleg varázsolsz. Nem számít, mit mondasz, különleges vagy és mivel itt fekszem a karjaidban, – s a ruháim szerteszét hevernek a padlón ezen a kora hajnali órán – és szitkozódva számolom a túl gyorsan múló perceket, én is különlegesnek érzem magam.
– Te nem alszol – szólalt meg Nick vádló hangon a sötétben.
– Talált, süllyedt.
– Akkor mit csinálsz?
– Őrzöm a percet…

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Reelka>!

– Már kezdem megszokni a kanapéd, nem érzem olyan keménynek!
– Én is örülök, hogy itt vagy. Se kutyám, se macskám, tudod.
– Emiatt ne fájjon a fejed! Ezzel legalább megmentesz egy állatot a biztos éhenhalástól!

8. fejezet - Különleges (67. oldal)

Rencsu>!

Szeretem őt. A szerelmem. A szeretőm. A bátyám. A legjobb barátom. Ennyi embert nem veszíthetek el. Ki van csukva.

Zsooo19>!

Ha valaki elment, és ezzel együtt kitépte a szíved, nagyon sokáig képtelen vagy neki megbocsátani. Először önmagad hibáztatod mindenért, ami nem vagy, mindenért, amiben mások jobbak nálad. Aztán őt okolod. Sírsz miatta, szidod magadban, százszor is megfogadod, hogy nem veszed a szádra többé a nevét, és nem nyitsz ki újságot, amiben ő szerepel. Nem nézel tévét. Nem hallgatsz zenét. Nem beszélgetsz másokkal. Nem zongorázol. Egyszóval nem érzel. Csakhogy így hermetikusan elzárod magad mindentől, ami segíthetne, hogy továbblépj, hogy megértsd: ő, akiért te az életed is odaadtad volna, nem tudott neked eleget adni önmagából. Ő pontosan annyit volt képes adni, ő pontosan olyan volt, amilyenné formálta élete során a rá ható több millió tényező. Nem tudott jobb lenni hozzád, ezt a szívrepesztő tényt, így ahogy van, el kell fogadni.

Virág_>!

Én eddig azt hittem, csak a macskáknak van hét élete.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Steven Hill
2 hozzászólás
Virág_>!

-… Hihetetlenül csinos arca van, megőrülök a a mimikájától, a mozdulataitól, azoktól a mélyen ülő, zöld szemektől. Ráadásul okos, nagyon jó a humora, és lenyűgöző az a zabolátlan személyisége, hogy képtelen magán uralkodni. Élvezem, hogy pontosan leolvasható az arcáról, mikor mire gondol. és láttad már, milyen szempillái vannak…?
– Késő, neked annyi.
– Mi van?
– Úgy bele vagy zuhanva, hogy minden lesz itt, csak önmegtartóztatás nem.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas James Richards · Will Walker
Virág_>!

– Nick Richards, olyan szag nincs a világon, ami miatt én kiengednélek ebből az ágyból!

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heily Anderson

A sorozat következő kötete

Gyémántfiú trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Ég veled
Szabó Tünde: Rácsok
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Kalapos Éva: Kéz a kézben