Gyémántfiú (Gyémántfiú trilógia 1.) 330 csillagozás

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

A ​világhírű amerikai filmstúdió egy igazi gyémántra bukkan. Úgy is bánnak vele: a széltől is óvják, védik a külvilágtól, de még a szerelemtől is. Miközben Ő, Nick Richards tündöklő csillagként ragyogja be a világot, fénye a boldogság sugaraiként verődik vissza az őt bálványozók arcáról, amerre csak jár. Közvetlen környezete is későn eszmél, hogy a hírnév, a rajongók, a boldogtalanságra ítéltetett igaz szerelem, az örökös bezártság darabokra tépik az érzékeny, fiatal színész lelkét. S vajon mi lehet egy szabadságra vágyó lélek utolsó segélykiáltása? Megtalálhatja e boldogságot, a harmóniát az életben a Gyémántfiú? A történetet, Robert Pattinson élete ihlette. Soha ne hagyd, hogy tönkretegyen a hamis csillogás!
„Ami Nickkel történik, az minden fiatal álma… és rémálma.” – (Máté Krisztina, a Tények egykori műsorvezetője, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára)
„A regény nagyon megérintett. Aki azt gondolja, a nyilvánosság előtt zajló életnek csak előnyei vannak,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
608 oldal · ISBN: 9789639708457
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
596 oldal
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
596 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639708457

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Heily Anderson · Nicholas James Richards · Mihalik Rebeka (Becky) · Steven Hill · Will Walker

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles · Magyarország


Kedvencelte 61

Most olvassa 28

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
selene P
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Öreg vagyok már ennyi nyavajgáshoz. Mostmár minden könyvben ilyen srácok lesznek?

31 hozzászólás
>!
Jeanne_Green
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Szóhoz sem jutok. Komolyan. Lassan kezdem azt hinni, hogy rossz helyre születtem, rossz időben, de mindenképpen valami komoly gond van velem. Számomra felfoghatatlan, hogy mennyi rajongója van ennek a történetnek, miközben olvasás közben nekem folyamatosan az járt az eszemben, hogy ez csak valami rossz vicc lehet. Egyre inkább azt érzem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó meg akarja lovagolni az Alkonyat széria sikerhullámait, és a vörös pötty égisze alatt mindent kiadnak, ami legalább 300 oldal. Az, hogy milyen értékeket közvetítenek ezzel, gyakorlatilag lényegtelen.

Amellett, hogy a történet dagályos, számomra sokszor felháborítóan blőd, olyan mondatok szerepelnek benne, mintha a szerző a való életet egy üvegbura mögül szemlélte volna ezidáig. Egy darabig mosolyogva jegyzeteltem, de aztán belegondoltam, hány fát vágtak ki azért a papírért, amit értelmetlen dolgokkal írok tele, így inkább abbahagytam. Sajnos Szurovecz Kitti mondatai a Smink nélkül óta egy cseppet sem lettek cizelláltabbak, az egyetlen szembeötlő változás, hogy megismerkedett a „megejtő” és a „pikírt” szavakkal, amiket előszeretettel használ is. Az írónőnek továbbra is megmaradt az a jó szokása, hogy lényegtelen dolgoknak oldalakat szentel, míg a „cselekmény” (és ez most komoly túlzás volt részemről) rettentően vontatottan halad a maga útján. Szívem szerint kettesével lapoztam volna, de féltem, hogy lemaradnék egy ehhez hasonló gyöngyszemekről:

„Nem. Két barátnőm is volt már. Csak amikor azt éreztem, hogy testi érdeklődésnél nem több, amit velük kapcsolatban érzek, inkább befejeztem az egészet.”

„Tudod, én ezt akkor szeretném majd, ha biztosan tudod, hogy engem akarsz. S persze be kell töltened a tizennyolcat. Ebből nem engedek.”

Nikk Ricsárdz kapcsán ugyanazt érzem megint, mint az Árnyékvilág olvasása közben: valaki mondja meg nekem, miért ilyen nyámnyila, töketlen, végletekig nőies főhőst kell ideálként állítani az olvasók elé? Mi szükség van olyan elvárások támasztására, amik sosem fognak beteljesülni? Egy igazi férfi ne picsogjon, ne sírjon többet, mint a csaja, és ne megejtően nézzen, hanem úgy, hogy leolvadjon a bugyi! Egyszerűen nem is értettem, hogy mit szeretett benne Héjli meg Ribász, hiszen egyetlen olyan tulajdonságot sem tudtam felfedezni benne az olvasottak alapján, ami miatt akár minimális érdeklődést is érdemelne.

Persze jellemző ez az egész könyvre, untatott a megejtően kiszámítható történetvezetés és – emiatt minden bizonnyal pikírtnek tűnök majd – bosszantott a szövegből áradó sok ostobaság. Egyszerűen nem értem, mi lehetett az, ami másokból tetszést váltott ki, szívesen várom a véleményeket ezzel kapcsolatban.

Szerencsére hamarosan itt a megejtő folytatás is – míg a kezembe nem veszem, tövig rágom a körmöm az izgalomtól , hogy vajon hogyan alakul Gyémántszem története.

5 hozzászólás
>!
somebody22 I
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

A Gyémántfiú az igaz szerelem hatalmas erejét bemutató, fantasztikus mű. Nick és Heily története szívbe markoló és elgondolkoztató, különleges fordulatokkal. Külön tetszett, hogy egyszerre láttunk bele a szereplők gondolataiba és nem egységenkét változatra az írónő a szemszögeket. Hol van a többi rész??

>!
rlb_32557241
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Nem akarom megbántani a rajongókat, de ki kell mondanom: kevés ilyen bűn rossz könyvet olvastam, mint ez. (Mentségemre szól talán, hogy másodjára egy kihívás miatt olvastam el…)
Nem, nem kívánom kifejteni, miért. Bőven sok, hogy én tudom.

3 hozzászólás
>!
uhrinagi
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Rengeteg olyan ember van itt molyon, akinek nem tetszett ez a könyv. Pedig szerintem egyáltalán nem volt rossz, se a stílusa, se a történet. Én kifejezetten megkedveltem a szereplőket is, persze akadtak kivételek. Lehetett olvasni, hogy az írónő egy részesre tervezte, de rajongói biztatásra tovább írta a történetet. Nos, szerintem ez így volt kerek, de biztos, hogy érdekes dolgokat tud még beleszőni a második részbe is, annak ellenére, hogy én nem folytattam volna tovább.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
608 oldal · ISBN: 9789639708457
>!
Kelemen_Hanna P
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Fele ilyen terjedelemben és humorral megírva a szentimentális ömlengések helyett imádtam volna, azt hiszem.

>!
Paulina_Sándorné P
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Most, hogy újra a kezembe került (mit is tesz a rendrakás), jó volt újra elmerülni a történetben. Annak idején a Robert mániám miatt olvastam el és nem bántam meg, ahogy most sem. Tetszett Nick és Heily története, bár néhol rövidítettem volna.

>!
nagara
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Izgalmas és érdekes volt,magával ragadott, elgondolkodtatott, néha meghatott és az egyik kedvencem lett. Élénken él bennem máig az emléke, kíváncsi vagyok újraolvasva ugyanezt érezném e…ki fogom próbálni.

>!
janka0416
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Borító: 5/4 – ezért kapott kettest…
Cselekmény: 5/1**** : Kritikán aluli.
Nem is tudom,hogy mit mondhatnék a regényről. Talán egy pozitív dolgot: Happy End! és itt vége..
Szerintem az olvasok 80%, ha olvas egy könyvet 100%-ig bele éli magát. De ez… nem tudom..
Ez a történet annyira rossz volt.. még normális kritikát sem tudnék róla írni.
Másrészről amikor el kezdtem olvasni a könyvet, észrevettem,hogy Árnyékvilág koppintás. Arról nem is beszélve ,hogy „A történet Robert Pattison élete ihlette"…
El fogom olvasni a második részét, ugyanis kíváncsi vagyok,hogy mivel jobb,mint az első.

8 hozzászólás
>!
Csillagvirágszál
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Másfél nap alatt olvastam ki. Ami nem azt jelenti, hogy ennyire tetszett volna. Sőőőt!! Bevallom: túl akartam lenni rajta. Méghozzá minél hamarabb. Tetszett maga az alaptörténet, meg hazudnék, ha az ellenkezőjét állítanám. Jó volt de rengeteg hasonlóság véltem felfedezni a Meyer világa és Szurovecz Kitti által alkotott világ között. Egyet emelnék ki, ami nagyon szemet szúrt:
– a pasi annyira hasonlít Edwardra, hogy az döbbenet. Ez is annyira tisztességes, hogy az már szinte arcátlan :D Ő se akar lefeküdni a lánnyal. Oké ő nem vámpír, szóval hatalmas kárt nem tudna tenni benne, viszont: ő azért nem akarja a lányt, mert nem 18 éves és azt a törvény büntetni. Igen persze, hogy ha feljelenti és erőszakkal vádolják és ezt bizonyítani is tudja.

Kérdem én: MIÉRT? Döbbenet, hogy lehet egy könyvben ennyi klisé. Ennyi nyavajgás. Ennyi borzalmasan összerakott mondat. Középszerű a könyv. Megint az a könyv hibája a részemről: Jó az alaptörténet, de a megfogalmazása néhol borzalmas és vontatottan halad a történet. Ennyi nyavajgástól meg mint említettem a falat kapartam. Nem, nem és nem. Még egyszer nem akarom a kezembe venni. Úgy érzem, nem biztos, hogy még egyszer próbálkozok az „írónővel”.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Rencsu

Vannak emberek, akiket nem lehet elfelejteni. Akik fájó lenyomatot hagynak a lelkünkben. Tátongó sebet, aminek a sajgását elnyomhatja ugyan az élet további folyása – a nevetés, a virágillat, a napfény, a finom ételek, a kedves emberek, akik körülvesznek… De mélyen, a lélekben az a seb sosem heged be. Sosem.

185. oldal

>!
ƨɔɴом

Vannak emberek, akik nem azért küldettek hozzánk, hogy maradjanak. Hanem hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk. Óriási bennünk a veszteség, pedig kaptunk valamit. Egy új jellemvonást, ami később életmentő lehet.

>!
kellyolvas P

Nick Richards, te varázsolsz! Tényleg varázsolsz. Nem számít, mit mondasz, különleges vagy és mivel itt fekszem a karjaidban, – s a ruháim szerteszét hevernek a padlón ezen a kora hajnali órán – és szitkozódva számolom a túl gyorsan múló perceket, én is különlegesnek érzem magam.
– Te nem alszol – szólalt meg Nick vádló hangon a sötétben.
– Talált, süllyedt.
– Akkor mit csinálsz?
– Őrzöm a percet…

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

>!
Reelka

– Már kezdem megszokni a kanapéd, nem érzem olyan keménynek!
– Én is örülök, hogy itt vagy. Se kutyám, se macskám, tudod.
– Emiatt ne fájjon a fejed! Ezzel legalább megmentesz egy állatot a biztos éhenhalástól!

8. fejezet - Különleges (67. oldal)

>!
Rencsu

Szeretem őt. A szerelmem. A szeretőm. A bátyám. A legjobb barátom. Ennyi embert nem veszíthetek el. Ki van csukva.

>!
Zsooo19

Ha valaki elment, és ezzel együtt kitépte a szíved, nagyon sokáig képtelen vagy neki megbocsátani. Először önmagad hibáztatod mindenért, ami nem vagy, mindenért, amiben mások jobbak nálad. Aztán őt okolod. Sírsz miatta, szidod magadban, százszor is megfogadod, hogy nem veszed a szádra többé a nevét, és nem nyitsz ki újságot, amiben ő szerepel. Nem nézel tévét. Nem hallgatsz zenét. Nem beszélgetsz másokkal. Nem zongorázol. Egyszóval nem érzel. Csakhogy így hermetikusan elzárod magad mindentől, ami segíthetne, hogy továbblépj, hogy megértsd: ő, akiért te az életed is odaadtad volna, nem tudott neked eleget adni önmagából. Ő pontosan annyit volt képes adni, ő pontosan olyan volt, amilyenné formálta élete során a rá ható több millió tényező. Nem tudott jobb lenni hozzád, ezt a szívrepesztő tényt, így ahogy van, el kell fogadni.

>!
Virág_

Én eddig azt hittem, csak a macskáknak van hét élete.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Steven Hill
2 hozzászólás
>!
Ancsúr P

– (…) Nekem nem kéne a sztársággal járó sok franc, de az első szerelem romantikája…! Anyukám, hol van már a tavalyi hó!
– Látod, Will, én azért írok regényeket, hogy mindezt újraélhessem.
– Mindig belezúgsz a főszereplődbe?
– Ez kulisszatitok, de neked elárulom: igen.

>!
Virág_

– Nick Richards, olyan szag nincs a világon, ami miatt én kiengednélek ebből az ágyból!

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heily Anderson
>!
Virág_

Amikor önmagad előtt is titkolsz egy érzést, elrejtve elméd leghátsó zugába, akkor tudhatod, hogy az érzés valójában erősebb nálad.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mihalik Rebeka (Becky)

A sorozat következő kötete

Gyémántfiú trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Szabó Tünde: Rácsok
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.
L. Molnár Edit: A sárga kanapé 2.