Borostyánkönny (Gyémántfiú trilógia 2.) 128 csillagozás

Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A ​Gyémántfiú hősei, Heily és Nick, a világhírű színész szerelmespár rengeteget szenvedtek azért, hogy a kapcsolatuk beteljesülhessen. Most csöndes boldogságban készülnének életük nagy napjára: az esküvőjükre.

Csakhogy mindezt ellehetetleníti a múlt kísértete. A szerelmespároknak általában kilenc hónapja van arra, hogy feldolgozzák egy csoda érkezését. Heilynek és Nicknek erre csak másodpercek jutnak, s miközben egymást érik az életükben a nehézségek, a háttérben egy háborgó lélek a legnagyobb kincsükre feni a fogát. A kialakult helyzet alaposan próbára teszi az „álompár” kapcsolatát. Vajon meddig megy el egy nő az igaz szerelemért? Képes-e legyőzni a múlt démonjait? Vajon mi kell ahhoz, hogy egy férfi igazi apává váljon? Vajon van-e kiút a halálfélelemből, akkor, ha a sors a torkunknak szegez egy éles kést?

Szurovecz Kitti Gyémántfiú című regénye 2011-ben az olvasói szavazatok alapján 5. helyezést ért el a Libri Aranykönyv Díj versenyén. A Borostyánkönnyben az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789632456133
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789632456126
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456065

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Heily Anderson · Nicholas James Richards · Steven Hill · Tara Hawk · Will Walker


Kedvencelte 23

Most olvassa 11

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A regény hátoldalán olvasható, hogy az írónő rajongói biztatások hatására írta tovább Heily és Nick történetét. És azt kell mondanom, hogy nagyon jól tette, mert a két főszereplő életében több van, mint amennyit az első részben megismerhettünk.
Ez a rész talán még jobban tetszett, mint az első. Eseményekben, váratlan fordulatokban és meglepetésekben egyaránt gazdag volt. Talán egy-két olyan mozzanat volt, aminél azt gondoltam, hogy túl lett írva, de ezek abszolút mértékben nem vontak le az olvasási élményből.
Heily és Nick élete ebben a részben is tele van gondokkal, fájdalmakkal és problémákkal. Minden egyes ilyen résznél izgultam értük, hogy meg tudják-e oldani ezeket és végre olyan életük lesz-e, amilyet kiérdemeltek.
A mellékszereplők közül Sandra került közel a szívemhez, talán azért, mert sajnos sorstársamat látom benne. A fájdalmát teljesen át tudtam érezni, hiszen egy cipőben járok vele. A végén felcsillant a reménysugár, hogy sikerül neki és Willnek az, amire oly régóta várnak és vágynak. Bízom benne, hogy a harmadik részben is olvashatok róluk és minden úgy alakul az életükben, ahogy azt elgondoltam már előre.
Kíváncsi vagyok, hogy a befejező rész milyen meglepetéseket tartogat még, mert fordulatok és meglepetések véleményem szerint lesznek. Erre utalhat az epilógus egyik mondata is: A játéknak még nincs vége.

somebody22 I>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A Borostyánkönny talán még eseménydúsabb volt mint az első rész, pdig azt is nehéz felülmúlni, viszont sajnos úgy éreztem, hogy teljesen ugyanolyan mint a Gyémántfiú…képtelen volt fejlődni a könyv, se a karakterek, se az érzelmek, se az írónő, ha ezt le lehet szűrni :( A végén pedig gyakorlatilag számítottam arra a legutolsó jelenetre, amitől minden felborul amit eddig hittem. De ezt is láttuk már a Gyémántfiúban, nem is egyszer. Ettől függetlenül ahogy az első részt, ezt is szerettem, de azért arra számítottam, hogy valami többet is ad majd.

uhrinagi>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Nekem ez a kötet is nagyon tetszett. Azt hittem, hogy az írónő már nem tud annyira érdekes dolgokat, momentumokat kitalálni, de szerencsére nem így lett. Imádtam, nagyon várom már a sorozat harmadik kötetét.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456065
nagara>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Ez a rész is tetszett, bár nem annyira, mint az első. Kicsit eseménydúsabb volt,és ez is tele van izgalmakkal. Szeretem azt is, ha egy időben nem csak egy szereplő történetével ismerkedhetünk meg, és ez itt adott.

Paulina_Sándorné P>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Pörgős, érzelmekben gazdag olvasmány volt számomra. Tetszett a történet, imádtam a szereplőket, főleg Nick rabolta el a szívem. spoiler Imádtam Heily-t is és Nikki-t. Nagyon megkapó számomra Nick és Heily kapcsolata, tetszik ahogy viselkednek egymással szemben. Nem tudom én, hogyan viselkedtem volna Heily helyében, mikor kiderül Nikki léte. Az szimpatikus számomra, hogy szereti a kislányt, hiszen ő nem tehet semmiről. Valahol benne biztos, hogy a tüske ott maradna. Tara nem semmi egy nőszemély, nagyon szélsőséges. Valahol nem tudom megérteni, hogy mi kattan be ilyenkor, hogy ilyen dolgokat meg tudnak tenni.

janka0416>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Borító: 5/4 – jobb,mint az első.
Cselekmény: 5/3 – Egy fokkal jobb,mint az első,de még mindig nem elég jó.Még mindig vannak benne hihetetlen dolgok.
A könyv negatívumai:
– még mindig Nick körül forog a világ…
– Mihalik Rebeka…
Pozítivumok:
– volt egy idézet, ami igencsak megnevettet :D ,de mivel házi rendet sérteném vele, ezért nem másolom be
– a könyv vége fele volt egy nagyon szép jelenet, amit értékeltem :)
Nagyjából ennyit szerettem volna mondani a könyvről.. nem fogok róla ódákat zengeni, hiszen nem tartozik a kedvenceim közé.

9 hozzászólás
melka123>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Egyetértek többekkel, akik szerint ez jobb mint az első rész! Nagyon tetszett!
Nagyon jó, hogy a vége nem volt kiszámítható, pedig a végefelé már volt egy „borítékolt” végkifejlet-tippem, de örülök, hogy végül teljesen másfelé fordultak az események. A meglepetés ceremónia nagyon jó húzás volt… A kis Nikki meg egy imádnivaló kiscsaj! Milyen jó, hogy nem egy hisztis, akaratos gyereket „varrt” Kitti Heily és Nick nyakába! :))

Fay >!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Tényleg nem olyan, mint az első része, ebben sokkal több a krimi szál. Viszont nem is lett olyan jó.
Most valahogy nem mindegyik párbeszéd volt élethű némely elég gyerekesre sikeredett. Amit pedig még kifogásoltam, az a Januariaval történtek és ami Patrickból lett…

Reelka>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Jó néha olyan könyvet olvasni, amiben semmiféle természetfeletti lény sincs. Sokszínű, a házvezetőnőktől a maffiózókig minden van benne, mégse zavart össze a sok szereplő, a cselekmény dinamikus, lassan bontakozik ki, lépésről-lépésre, és minden fejezet végén ledöbbentem volna ha már nem olvastam volna online xD .

bzsolti10>!
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Őszintén megmondom ez egy igazi hullámvasút volt számomra.
A Gyémántfiú nagyon tetszett, nagy kedvenc volt nálam. Később megvettem ezt, de csak a polcon porosodott.
Aztán már rászántam magam, ugyanis hamarosan kijön a következő része, hogy menjek a könyvbemutatóra, ha nem tudom mi volt előtte?
Hát belekezdtem…
Az első 50 oldal után nagyon szitkozódtam. Rengeteg új szereplő, tiszta mexikói szappanopera. Összefoglalva nem tetszett.
Aztán elindultak az események, aminek nagyon örültem.
Végül nagyon tetszett. A közepétől a könyvet egy nap alatt olvastam ki.
Tele volt csavarral, igaz, néha ki lehetett számítani, de ez nem volt gond.
Sikeresen megnyert magának a könyv. Remélem legközelebb nem fog ebbe a hibába esni az írónő és nagyon várom már a harmadik részt :)


Népszerű idézetek

Fay >!

– Ha kettőt szeretsz, egyet sem szeretsz igazán.

117. oldal

7 hozzászólás
Fay >!

Addig kell bocsánatot kérni, addig kell helyrehozni a dolgokat, addig kell szeretni a másikat, amíg lehet. Mert a sors a legkegyetlenebb ítész, és jobbára senki nem tudhatja, mire lemegy a nap, tart-e még az élete, vagy örökre véget ér.

343. oldal

Reelka>!

Az élet akkor igazán szép, ha képesek vagyunk arra vágyni, ami már a miénk.

310. oldal

Reelka>!

…vannak dolgok, amiket megbocsátani nem lehet, csak elfogadni. Aztán egy idővel nem sajog olyan keservesen az a seb, mert meggyógyítja a bűnös mosolya.

174. oldal

Fay >!

Az első csók érintése olyan különleges boldog pillanat, amiből legszívesebben soha ki nem szakadna az ember. Az első csók olyan, mintha csak leomlana egy láthatatlan fal, némán, hangtalanul, de azért mégis határozottan, örökre. Az első csók után más lesz a mosoly, amit a másiknak küldtük, és a levegőben különös, pozitív töltésű feszültség robban, aminek láthatatlan szikrái örömköntösbe öltöztetik a lelkedet.

333-334. oldal

Virág_>!

Az élet hihetetlen nagy szarkeverő…

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Walker
Fay >!

Milyen egyszerű is volna, ha az ember képes lenne kontrollálni az érzelmeit! Csakhogy a felsőbbrendű, döntésképes én valójában alsórendűnek számít a tudatalatti álnok fegyverével szemben.Mint amikor valahol, csak úgy a szélben, megcsapja az orrod egy illat, s te úgy érzed, elvesztél. Minden érv, amit a józan ész diktál, szertefoszlik, erőtlen próbálkozás marad csupán. Hiába tudod a lelked mélyén, hogy nem vezet sehová, értelmetlen, s okozhat bár élethosszig tartó mérgezést, te mégis akarod azt az illatot. Mert lényeddé vált. (…)

84. oldal

Fay >!

– (…) Az ember olyan sérülékeny, esendő… Erről a mindennapokban olyan könnyen megfeledkezünk. Járunk, kelünk, létezünk, és sosem tudhatjuk, élünk-e még, mikor lemegy majd a nap…

160. oldal

Virág_>!

– Ha kettőt szeretsz, egyet sem szeretsz igazán – mondta bölcsen Tara.
– Ez csak egy közhely – vont vállat a férfi. – De szerelem és szerelem között különbségek vannak. Számomra Heily a színarany.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas James Richards · Tara Hawk
Virág_>!

Ha egy szerelem véget ér, nincs, ami jobban fáj, mint a másik érdektelensége. Hogy többé nem látod a szemében azt az embert, akit ismertél, nem érzed a hangjában a tónust, amit megszerettél, az érintése üres, hogy lefagy tőle a szíved, a lelkét pedig kergetheted, nem éred már utol soha.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Steven Hill

A sorozat következő kötete

Gyémántfiú trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Lakatos Levente: A pillangók ébredése
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Szabó Tünde: Rácsok
Ruby Saw: Az igazi