Borostyánkönny (Gyémántfiú trilógia 2.) 124 csillagozás

Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A ​Gyémántfiú hősei, Heily és Nick, a világhírű színész szerelmespár rengeteget szenvedtek azért, hogy a kapcsolatuk beteljesülhessen. Most csöndes boldogságban készülnének életük nagy napjára: az esküvőjükre.

Csakhogy mindezt ellehetetleníti a múlt kísértete. A szerelmespároknak általában kilenc hónapja van arra, hogy feldolgozzák egy csoda érkezését. Heilynek és Nicknek erre csak másodpercek jutnak, s miközben egymást érik az életükben a nehézségek, a háttérben egy háborgó lélek a legnagyobb kincsükre feni a fogát. A kialakult helyzet alaposan próbára teszi az „álompár” kapcsolatát. Vajon meddig megy el egy nő az igaz szerelemért? Képes-e legyőzni a múlt démonjait? Vajon mi kell ahhoz, hogy egy férfi igazi apává váljon? Vajon van-e kiút a halálfélelemből, akkor, ha a sors a torkunknak szegez egy éles kést?

Szurovecz Kitti Gyémántfiú című regénye 2011-ben az olvasói szavazatok alapján 5. helyezést ért el a Libri Aranykönyv Díj versenyén. A Borostyánkönnyben az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
458 oldal
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456065

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Heily Anderson · Nicholas James Richards · Steven Hill · Tara Hawk · Will Walker


Kedvencelte 23

Most olvassa 11

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
somebody22 I
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A Borostyánkönny talán még eseménydúsabb volt mint az első rész, pdig azt is nehéz felülmúlni, viszont sajnos úgy éreztem, hogy teljesen ugyanolyan mint a Gyémántfiú…képtelen volt fejlődni a könyv, se a karakterek, se az érzelmek, se az írónő, ha ezt le lehet szűrni :( A végén pedig gyakorlatilag számítottam arra a legutolsó jelenetre, amitől minden felborul amit eddig hittem. De ezt is láttuk már a Gyémántfiúban, nem is egyszer. Ettől függetlenül ahogy az első részt, ezt is szerettem, de azért arra számítottam, hogy valami többet is ad majd.

>!
uhrinagi
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Nekem ez a kötet is nagyon tetszett. Azt hittem, hogy az írónő már nem tud annyira érdekes dolgokat, momentumokat kitalálni, de szerencsére nem így lett. Imádtam, nagyon várom már a sorozat harmadik kötetét.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456065
>!
nagara
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Ez a rész is tetszett, bár nem annyira, mint az első. Kicsit eseménydúsabb volt,és ez is tele van izgalmakkal. Szeretem azt is, ha egy időben nem csak egy szereplő történetével ismerkedhetünk meg, és ez itt adott.

>!
janka0416
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Borító: 5/4 – jobb,mint az első.
Cselekmény: 5/3 – Egy fokkal jobb,mint az első,de még mindig nem elég jó.Még mindig vannak benne hihetetlen dolgok.
A könyv negatívumai:
– még mindig Nick körül forog a világ…
– Mihalik Rebeka…
Pozítivumok:
– volt egy idézet, ami igencsak megnevettet :D ,de mivel házi rendet sérteném vele, ezért nem másolom be
– a könyv vége fele volt egy nagyon szép jelenet, amit értékeltem :)
Nagyjából ennyit szerettem volna mondani a könyvről.. nem fogok róla ódákat zengeni, hiszen nem tartozik a kedvenceim közé.

9 hozzászólás
>!
melka123
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Egyetértek többekkel, akik szerint ez jobb mint az első rész! Nagyon tetszett!
Nagyon jó, hogy a vége nem volt kiszámítható, pedig a végefelé már volt egy „borítékolt” végkifejlet-tippem, de örülök, hogy végül teljesen másfelé fordultak az események. A meglepetés ceremónia nagyon jó húzás volt… A kis Nikki meg egy imádnivaló kiscsaj! Milyen jó, hogy nem egy hisztis, akaratos gyereket „varrt” Kitti Heily és Nick nyakába! :))

>!
Fay 
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Tényleg nem olyan, mint az első része, ebben sokkal több a krimi szál. Viszont nem is lett olyan jó.
Most valahogy nem mindegyik párbeszéd volt élethű némely elég gyerekesre sikeredett. Amit pedig még kifogásoltam, az a Januariaval történtek és ami Patrickból lett…

>!
Reelka
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Jó néha olyan könyvet olvasni, amiben semmiféle természetfeletti lény sincs. Sokszínű, a házvezetőnőktől a maffiózókig minden van benne, mégse zavart össze a sok szereplő, a cselekmény dinamikus, lassan bontakozik ki, lépésről-lépésre, és minden fejezet végén ledöbbentem volna ha már nem olvastam volna online xD .

>!
bzsolti10
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Őszintén megmondom ez egy igazi hullámvasút volt számomra.
A Gyémántfiú nagyon tetszett, nagy kedvenc volt nálam. Később megvettem ezt, de csak a polcon porosodott.
Aztán már rászántam magam, ugyanis hamarosan kijön a következő része, hogy menjek a könyvbemutatóra, ha nem tudom mi volt előtte?
Hát belekezdtem…
Az első 50 oldal után nagyon szitkozódtam. Rengeteg új szereplő, tiszta mexikói szappanopera. Összefoglalva nem tetszett.
Aztán elindultak az események, aminek nagyon örültem.
Végül nagyon tetszett. A közepétől a könyvet egy nap alatt olvastam ki.
Tele volt csavarral, igaz, néha ki lehetett számítani, de ez nem volt gond.
Sikeresen megnyert magának a könyv. Remélem legközelebb nem fog ebbe a hibába esni az írónő és nagyon várom már a harmadik részt :)

>!
Virág_
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Minden előző részben felfedezett hiba ebben a könyvben kisebbé válik vagy egyszerűen eltűnik, és egy cselekménnyel és izgalommal, de egyben romantikus részekkel teli történethez vezet. Ugyan az oldalszám megcsappan, viszont nem érzem, hogy ugyanez vonatkozna a váratlan fordulatokra is, pláne ennyi cselekményszállal. Én nagyon szeretem, ha egy időben nem csak egy szereplő történetével ismerkedhetünk meg, hanem párhuzamosan a többiek gondolataival, cselekedeteivel is azonosulhatunk, így sokkal jobban megértjük ki mit miért tesz, éppen ezért nagyon örültem neki. A Heily-szemszögös részeknek pedig még annál is jobban, már el is felejtettem, hogy ebben a részben egy meglepetést is tartogat Kitti.

A híres hollywoodi pár tragédiatörténete koránt sem ér véget a Gyémántfiúban, a sors ugyancsak elég kíméletlenül elbánik velük és a családjukkal is. Rájönnek, hogy amíg ilyen szoros kapcsolatban állnak a médiával, sosem számíthatnak megnyugvásra, de lehet, hogy ennyi „ízelítő” után már ők se igazán vágyódnak vissza.
Mielőtt a történet tetőfokára érnénk, több új szereplő is képbe kerül, akik barátból ellenséggé vagy éppen ellenségből baráttá válnak. Folyamatosan bővül az érintettek száma, és ha egy kicsit is lankadna közöttük az óvatosság vagy a gyanakodás, a sors egy nagy pofonnal emlékezteti őket arra, hogy veszélyes világban élnek.
Persze ebben a bűnnel teli közegben azért szép dolgok is akadnak, ami nagyon jól ellensúlyozza a szomorúságot és gyászt. Végig egy ingaóra érzését kelti bennünk a történet, hol egyik oldalon, hol a másikon leng ki. Ennyi történés közben azonban nem maradnak a leírások sem, amik ugyanolyan gyönyörűek, akár az előző részben, lehetetlen nem teljesen beleveszni.
Nick és Heily továbbra is gyönyörű párost alkot, és nagyon szeretem bennük, hogy bármikor bármilyen helyzetben kimerik mondani egymás előtt az érzéseiket, mert a bizalmat már régen kiépítették maguk között. Sandra eszét ebben a részben túlságosan is elveszi a gyerek, de ez még a legerősebbekkel is előfordulhat. Mel szeleburdi, de határozott karakterét nagyon szeretem, az övé tetszett leginkább, úgyhogy nagyon örültem, hogy végre ő is nagyobb szerepet kapott. :D

>!
NóriiBella
Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Ez a könyv is ugyanúgy megfogott, mint az első kötet. Az elején féltem elolvasni, mert attól tartottam, hogy nem lehet még egy olyan jó könyvet összehozni, mint az első, de Kittinek ez is sikerült. Tele volt váratlan fordulatokkal és izgalmakkal. És persze a végét megint úgy fejezte be az írónő, hogy alig várjam a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
Fay 

– Ha kettőt szeretsz, egyet sem szeretsz igazán.

117. oldal

7 hozzászólás
>!
Fay 

Addig kell bocsánatot kérni, addig kell helyrehozni a dolgokat, addig kell szeretni a másikat, amíg lehet. Mert a sors a legkegyetlenebb ítész, és jobbára senki nem tudhatja, mire lemegy a nap, tart-e még az élete, vagy örökre véget ér.

343. oldal

>!
Reelka

Az élet akkor igazán szép, ha képesek vagyunk arra vágyni, ami már a miénk.

310. oldal

>!
Reelka

…vannak dolgok, amiket megbocsátani nem lehet, csak elfogadni. Aztán egy idővel nem sajog olyan keservesen az a seb, mert meggyógyítja a bűnös mosolya.

174. oldal

>!
Fay 

Az első csók érintése olyan különleges boldog pillanat, amiből legszívesebben soha ki nem szakadna az ember. Az első csók olyan, mintha csak leomlana egy láthatatlan fal, némán, hangtalanul, de azért mégis határozottan, örökre. Az első csók után más lesz a mosoly, amit a másiknak küldtük, és a levegőben különös, pozitív töltésű feszültség robban, aminek láthatatlan szikrái örömköntösbe öltöztetik a lelkedet.

333-334. oldal

>!
Virág_

Az élet hihetetlen nagy szarkeverő…

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Walker
>!
Fay 

Milyen egyszerű is volna, ha az ember képes lenne kontrollálni az érzelmeit! Csakhogy a felsőbbrendű, döntésképes én valójában alsórendűnek számít a tudatalatti álnok fegyverével szemben.Mint amikor valahol, csak úgy a szélben, megcsapja az orrod egy illat, s te úgy érzed, elvesztél. Minden érv, amit a józan ész diktál, szertefoszlik, erőtlen próbálkozás marad csupán. Hiába tudod a lelked mélyén, hogy nem vezet sehová, értelmetlen, s okozhat bár élethosszig tartó mérgezést, te mégis akarod azt az illatot. Mert lényeddé vált. (…)

84. oldal

>!
Fay 

– (…) Az ember olyan sérülékeny, esendő… Erről a mindennapokban olyan könnyen megfeledkezünk. Járunk, kelünk, létezünk, és sosem tudhatjuk, élünk-e még, mikor lemegy majd a nap…

160. oldal

>!
brigic

Volt egyszer egy tizenhét éves, vörös, dögös, smaragdszemű, tehetséges és jószívű lány. Nyolc évvel ezelőtt, az első vele töltött pillanattól az volt az álmom, hogy a feleségem legyen, hogy hozza világra a gyermekemet, hogy mellettem boruljon őszbe a lángvörös, csupa ragyogás haja… Volt egyszer egy lány, aki nélkül na sem érdemes élnem. Ezért… ezért… Heily, vagy mindketten meghalunk, vagy kihozlak onnan! Kihozlak téged és a kislányunkat is. Az életemnél is jobban szeretlek benneteket!

439. oldal

>!
Virág_

– Ha kettőt szeretsz, egyet sem szeretsz igazán – mondta bölcsen Tara.
– Ez csak egy közhely – vont vállat a férfi. – De szerelem és szerelem között különbségek vannak. Számomra Heily a színarany.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas James Richards · Tara Hawk

A sorozat következő kötete

Gyémántfiú trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Lakatos Levente: A pillangók ébredése
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Szabó Tünde: Rácsok
Ruby Saw: Az igazi