A ​fény hagyatéka (Fényemberek 1.) 320 csillagozás

Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy lány, aki tehetséges, bájos, hebrencs és különc. Egy lány, akiről a felsőbb erők úgy rendelkeznek, meg kell halnia. S egy égi lény, egy Fényember, aki mindent megtesz, hogy a lány élhessen, mert első látásra beleszeretett. Csakhogy…

"Égi törvénykönyv, 123. paragrafus:
A Fényember arra hívatott, hogy a földi élet utolsó pillanatában átsegítse a távozó Lelket a túlvilágra. Fényember az utazó Lélekkel nem teremthet személyes kapcsolatot, nem táplálhat iránta érzelmeket, annak távozását nem gátolhatja. A törvény megszegése felborítja az egyensúlyt az univerzumban – elhozhatja az apokalipszist."

Jane és Chris együtt menekülnek a végzet elől – minden pillanatban a lány élete tét, miközben sötét felhőként lebeg szerelmük felett a kérdés: vajon milyen tudás birtokában van Jane Andrews, ami miatt a megdicsőült Fény és az örök Sötétség világa is rá vadászik?

Szerelem, szenvedély, misztikum, akció és egy csipetnyi horror… Merülj el a Fényemberek lenyűgöző világában!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
488 oldal · ISBN: 9789632455471
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455471

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Christopher Hopevalley/Diamond · Jane Andrews · Matt Shelton


Kedvencelte 53

Most olvassa 22

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

„[…] néha az emberi lélek gyötrelme szörnyűbb bármilyen természetfeletti erőnél…”

Jó régóta fent van a várólistámon, nem is emlékszem mikor vettem meg a könyvet.
Egy havi kihíváshoz kaptam, de örülök neki, már illet olvasnom.
Nem gondolom, hogy rossz volt, de helyenként unalmas.
Nem olvastam még semmit az írónőtől, de az írástechnikája számomra ígéretes, így biztos, hogy ránézek más művére is.

Ezen könyve eseményileg érdekes, pörgős, bár mint írtam helyenként untam, túlírtnak éreztem.
A karakterek szépen kidolgozottak, bár ettől függetlenül Jane és Chris párosa együtt elfogadható a számomra, de külön-külön már nem kedveltem meg őket.
Első kötete a sorozatnak ezt érztem is olvasás közben, de a százalékot nem értem, mert ennyire nem volt rossz a könyv.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
BarbyMalik0112 P
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Nagyon élveztem az olvasását, kíváncsi vagyok, mit hoz majd a folytatása. Fantasy-rajongóknak erősen ajánlott, izgalmas olvasmány tele fordulatokkal. Az írónő stílusa már csak hab a tortán, amikor azt mondom, hogy zseniális és rettentő megkapó.

Alig bírtam letenni, hogy ne akadjon újból a kezembe. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott egy téli délutánon. Ajánlom mindenkinek, aki egy ilyenre vágyik.

Bővebben a blogomon:
https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/01/szurovecz-k…

>!
Petra_Nemes
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Lenyűgöző regény! Olyan megkapó a történet, a szereplők, és a kitalált világ, hogy eszembe se jutott arra gondolni, hogy: 'Jé, ez egy magyar írótól származik!'. Persze mikor még csak kiszemelt volt, akkor nagy érdeklődéssel vártam, hogy mennyire fog megnyerni egy magyar író spoiler, és most boldogan kijelenthetem, hogy bár kissé nyugtalanul, de továbbra is kíváncsian várom a történet alakulását.
Talán csak bennem keltett feszültséget, – nem tudom – de Chris és Jane túlontúl tökéletes kapcsolata biztos fog még nekem fejfájást okozni. A kapcsolatuk még a rózsaszínfelhős szerelmet is felülmúlta. A legédesebb, legharmonikusabb, legszenvedélyesebb kapcsolat, amivel eddig találkoztam. Az meg már tényleg a csúcspont, hogy Chris Fényember mivolta által, még a jelenléte is csak tökéletes lelkiállapotot hordoz magában. Én személy szerint egy pillanatra sem éreztem soknak a szerelmüket. Ez az idilli kapcsolat csak reménnyel tölt el.
A további véleményalkotással még megvárom a további részeket.

>!
Becca
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Ahhoz képest, hogy magyar írónő tollából/gépéből származik, volt olyan jó, mint a külföldi remekművek. Legalább is nekem nagyon tetszett! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy éppen most 0:20kor fejeztem be, 2 délután/este alatt kiolvastam. Azért is tetszett ez a világ, mert én rendíthetetlenül hiszek az őrangyalokban(van ami miatt így van). A világ engem egy kissé a Bűbájos boszikéra emlékeztetett, már nem mintha ez baj lenne. Volt benne még valami amire most nem tudok emlékezni… Voltak benne meglepő fordulatok. Valahogy sejtem ki lehet az Utód, és szerintem jól is gondolom!!! ide a következő résszel

1 hozzászólás
>!
SarahSparkle
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Hmm… Ahhoz képest, hogy rosszabbra számítottam, meglepően jó volt. Persze, ennek ellenére ennyi pont jár csak neki. A Fényemberek-ötlet tetszett, de már alapjáraton nagyban hajaz a Twilight-ra, és tulajdonképpen nem sok történik benne, nem sok izgalom, amikor meg a végén végre lenne valami, vége. Én értem, hogy sorozat, tartsuk is fenn a látszatot, de ha majdnem 500 oldalon át nincs más, csak „-Szeretlek!, – Én még jobban szeretlek!”, rózsaszín köd (szó szerint!) és nyáladzás, akkor én nem ott fejeztem volna be. Nekem ez így túl.. khmm… romantikus….
Az egyetlen szereplő, akit megszerettem, az úgy igazán, az Linette olt, meg talán az angyalok, de egyébként mindenki alap-sablonosan viselkedett…
Bővebben majd blogon kifejtem :)
http://worldwithbooks.comule.com/…

11 hozzászólás
>!
miriel P
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Először Kitti Gyémántfiú című regényében hallottam a Fényemberekről (ahogy bizonyára szinte mindenki). Már akkor úgy gondoltam, hogy nagyszerű ötlet lenne megírni ezt a sztorit. Amennyire csak tudtam, végigkövettem a neten a regény születését és párszor a véleményemet is kifejtettem róla. Amikor végre kézhez kaptam, azonnal belevetettem magam és bizony két nap alatt ki is végeztem. Ilyen már rég volt. Talán azért is ez a gyorsaság, mert már szomjaztam egy olyan fantasy-re, ami vámpíroktól és vérfarkasoktól mentes. Manapság ezekből egy kicsit sok van. Kitti írásmódja nagyon könnyen emészthető, nem nyakatekert, ezért lehet vele haladni. A fantasy rész, inkább a könyv második felére tolódik, az eleje pedig nem más, mint egy romantikus (lány)regény, ami nem feltétlenül baj, de aki kőkemény fantasyre vágyik, az olvasson inkább Tolkient, vagy Martint.
Na persze érződik a regényen, hogy melyik korosztálynak szól igazán: Chris a tökéletes férfi, első látásra beleszeret egy átlagos lányba és utána játssza a hős lovagot, hogy megmentse Jane életét. Még akár magával a sorssal is képes szembeszállni a szerelemért. Fényemberek, angyalok és még egy pár furcsa lény. Nagyon szépen megalkotott világ ez… egy helyen sántít… szerintem. Hogy lehet a tiszta, jó lelkeket gonoszságra kényszeríteni csak azért, mert elrabolták egy Fényembertől a gonoszok?
Végül is mindegy. Hihetetlenül élveztem a Fényembereket. Aki egy olyan fantasyt szeretne, ami könnyed, érzelmes és nincsenek benne vámpírok, meg vérfarkasok, azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet – még az idősebb korosztályoknak is. Nem fognak csalódni!

2 hozzászólás
>!
Chöpp 
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Kitti könyve kellemes, fantáziadús alkotás. Igazán nem volt vele semmi gondom. /Egy pontot mindig levonok, ha nem szépirodalmi alkotással találkozom./

>!
Lilith
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Kezdjük a pozitív dolgokkal.
Szurovecz Kitti sokat javult a Gyémánfiú óta. A párbeszédei már nem erőltetettek, a karakterek nem mondanak (illetve nagyon ritkán mondanak) olyanokat, amiket az életben senki nem mondana úgy. Nem volt szappanopera szerű, kitartott a karakterei mellett, amit megint csak tudtam értékelni.

Amik nem tetszettek:
Három megmentés és egy fél perces beszélgetés után a szereplőink már őrülten szerelmesek voltak egymásba… rengeteget enyelegtek, igazából a könyv nagyrészt erről szólt. Ha csak a történetet vennénk, azt maximum 200 oldalban le lehetne tudni….
Ebből következik, hogy a könyv első felében nem történik semmi…. romantika, enyelgés, vonzódás, elvállás, hiányzás, újra itt vagy, csókolozás stb. stb… Ha nem állnék úgy a könyvekhez, hogy nem hagyom abba, hátha később jobb lesz, akkor sosem olvasom végig, mert az eleje nekem nagyon unalmas volt és túl habos-babos…

Összeségében azt hiszem maradjunk egy közepes környéki osztályzásban, mert ennél sokkal rosszabb könyveket is olvastam már, és láthatóan azért fejlődik az írónő.

ui.: szeretetenergia :D

>!
Pompi
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Amikor elkezdtem olvasni, akkor nem nagyon fogott meg a könyv története, és hát olyan nyögve-nyelősen ment, de a végére már alig bírtam letenni. Amit eddig magyar íróktól olvastam, azok nagyon tetszettek Ez sem volt másképp, csak az nagyon zavart hogy Jane és Chris kapcsolata túlságosan is gyorsan haladt. Még nem is ismerik egymást de már Chris megkérte Jane kezét…szóval ezt így ne.
A karakterek jól ki voltak találva és szimpatikusak voltak. Legjobban Jonathant és Linette-t kedveltem. Tetszett hogy új fantasy lényeket ismerhettem meg. Ez olyan egyszer olvasós történet de azért elfogom olvasni a második részét is.:D

>!
Attila_Saw
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Először tetszett az alapötlet, faltam az oldalakat, de amikor elérkeztem a nyálas romantikázásokhoz ott egy kicsit lelassultam…:$ De a végén ismét felizgatottak a cselekmények.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Chöpp 

Én világéletemben a könyveim és az irományaim társaságában éreztem magam a legjobban, a fantáziaerdőben, amit magamnak teremtettem.

31. oldal

>!
RedRose

Nem tudtam, miért akarom még látni őt. Csak azt tudtam, hogy eddig ismeretlen eredetű fájdalom kezdte gyötörni a lelkem a hiánya miatt…

>!
Pompi

…a biztos rossz még mindig jobb, mint a bizonytalanság.

340. oldal

15 hozzászólás
>!
Cheril

– Tudod, a csoda ritka vendég az ember életében és nem szívesen engedi el maga mellett!

>!
hindy

Amikor két ember találkozik és egymásba szeretnek, előttük áll egy közös út. Csakhogy nekünk nincs utunk. Egy vadul burjánzó, sűrű erdőnk van, amin nem tudunk áthaladni úgy, hogy legalább egyikünket ne szurkálnák halálra a tövisek.

15. fejezet

>!
RedRose

Remegtem még mindig, pedig a szobában egyáltalán nem volt hideg. Talán a lelkem fázott.

>!
RedRose

Az egész eddigi életemet úgy éltem, hogy a megérzéseimre hallgattam.

>!
RedRose

Képes vagyok úgy tenni, mintha figyelnék. A megfelelő pillanatokban helyeselek , bólogatok, mosolygok, hogy a mesélő jól érezze magát, de közben valahol Kínában járok gondolatban, s csak reménykedek, hogy vissza ne kérdezzen az, aki éppen mondja a magáét. Ez egy szörnyű hibám, tudom, de ami nem érdekel, arra egyszerűen képtelen vagyok odafigyelni.

>!
Doreen

… Egyszerre robbant ki belőlünk a hisztérikus röhögés.
– Most meg mi van? – kérdezte sértődötten Linette.
– Hogy mi van? – csapkodta a térdét Nassar. – Nem láttam még senkit, aki útravalót akart volna csomagolni a Pokolba!

359. oldal


A sorozat következő kötete

Fényemberek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Wendy Higgins: Angyali gonosz
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
Meg Cabot: Ébredés