A ​fény hagyatéka (Fényemberek 1.) 334 csillagozás

Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy lány, aki tehetséges, bájos, hebrencs és különc. Egy lány, akiről a felsőbb erők úgy rendelkeznek, meg kell halnia. S egy égi lény, egy Fényember, aki mindent megtesz, hogy a lány élhessen, mert első látásra beleszeretett. Csakhogy…

„Égi törvénykönyv, 123. paragrafus:
A Fényember arra hívatott, hogy a földi élet utolsó pillanatában átsegítse a távozó Lelket a túlvilágra. Fényember az utazó Lélekkel nem teremthet személyes kapcsolatot, nem táplálhat iránta érzelmeket, annak távozását nem gátolhatja. A törvény megszegése felborítja az egyensúlyt az univerzumban – elhozhatja az apokalipszist.”

Jane és Chris együtt menekülnek a végzet elől – minden pillanatban a lány élete tét, miközben sötét felhőként lebeg szerelmük felett a kérdés: vajon milyen tudás birtokában van Jane Andrews, ami miatt a megdicsőült Fény és az örök Sötétség világa is rá vadászik?

Szerelem, szenvedély, misztikum, akció és egy csipetnyi horror… Merülj el a Fényemberek lenyűgöző világában!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
488 oldal · ISBN: 9789632459684
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
ISBN: 9789632459677
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455471

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Christopher Hopevalley/Diamond · Jane Andrews · Matt Shelton


Kedvencelte 50

Most olvassa 23

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Nagyon tetszett! Jane története lenyűgözött. Egy lány, aki próbál a gyász után talpra állni és normális életet élni. Aztán találkozik Chrissel és az élete felfordul. Szeretném hinni, hogy létezik a túlvilág, ahol találkozunk szeretteinkkel és hogy léteznek a fényemberekhez hasonló lények, akik segítenek. Az írónő sok könyvét olvastam már, mindig kényes és érzelmes témákhoz nyúl és mindig elvarázsol. Ez a könyve is ilyen volt, alig várom, hogy folytassam a sorozatot, bár a 2.rész elég fájdalmasnak tűnik a fülszöveg alapján.

Nikolett0907 P>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

„[…] néha az emberi lélek gyötrelme szörnyűbb bármilyen természetfeletti erőnél…”

Jó régóta fent van a várólistámon, nem is emlékszem mikor vettem meg a könyvet.
Egy havi kihíváshoz kaptam, de örülök neki, már illet olvasnom.
Nem gondolom, hogy rossz volt, de helyenként unalmas.
Nem olvastam még semmit az írónőtől, de az írástechnikája számomra ígéretes, így biztos, hogy ránézek más művére is.

Ezen könyve eseményileg érdekes, pörgős, bár mint írtam helyenként untam, túlírtnak éreztem.
A karakterek szépen kidolgozottak, bár ettől függetlenül Jane és Chris párosa együtt elfogadható a számomra, de külön-külön már nem kedveltem meg őket.
Első kötete a sorozatnak ezt éreztem is olvasás közben, de a százalékot nem értem, mert ennyire nem volt rossz a könyv.

Egy olvasásnak megfelelt.

BarbyMalik0112 P>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Nagyon élveztem az olvasását, kíváncsi vagyok, mit hoz majd a folytatása. Fantasy-rajongóknak erősen ajánlott, izgalmas olvasmány tele fordulatokkal. Az írónő stílusa már csak hab a tortán, amikor azt mondom, hogy zseniális és rettentő megkapó.

Alig bírtam letenni, hogy ne akadjon újból a kezembe. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott egy téli délutánon. Ajánlom mindenkinek, aki egy ilyenre vágyik.

Bővebben a blogomon:
https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/01/szurovecz-k…

Petra_Nemes>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Lenyűgöző regény! Olyan megkapó a történet, a szereplők, és a kitalált világ, hogy eszembe se jutott arra gondolni, hogy: 'Jé, ez egy magyar írótól származik!'. Persze mikor még csak kiszemelt volt, akkor nagy érdeklődéssel vártam, hogy mennyire fog megnyerni egy magyar író spoiler, és most boldogan kijelenthetem, hogy bár kissé nyugtalanul, de továbbra is kíváncsian várom a történet alakulását.
Talán csak bennem keltett feszültséget, – nem tudom – de Chris és Jane túlontúl tökéletes kapcsolata biztos fog még nekem fejfájást okozni. A kapcsolatuk még a rózsaszínfelhős szerelmet is felülmúlta. A legédesebb, legharmonikusabb, legszenvedélyesebb kapcsolat, amivel eddig találkoztam. Az meg már tényleg a csúcspont, hogy Chris Fényember mivolta által, még a jelenléte is csak tökéletes lelkiállapotot hordoz magában. Én személy szerint egy pillanatra sem éreztem soknak a szerelmüket. Ez az idilli kapcsolat csak reménnyel tölt el.
A további véleményalkotással még megvárom a további részeket.

Becca>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Ahhoz képest, hogy magyar írónő tollából/gépéből származik, volt olyan jó, mint a külföldi remekművek. Legalább is nekem nagyon tetszett! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy éppen most 0:20kor fejeztem be, 2 délután/este alatt kiolvastam. Azért is tetszett ez a világ, mert én rendíthetetlenül hiszek az őrangyalokban(van ami miatt így van). A világ engem egy kissé a Bűbájos boszikéra emlékeztetett, már nem mintha ez baj lenne. Volt benne még valami amire most nem tudok emlékezni… Voltak benne meglepő fordulatok. Valahogy sejtem ki lehet az Utód, és szerintem jól is gondolom!!! ide a következő résszel

1 hozzászólás
Katicabogar9>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Hmm…
Bajban vagyok, amikor erről a könyvről kell értékelést írnom. Kezdjük akkor az elején.
Az unokatestvérem mesélt a könyvről és nagyon megtetszett, ezért másnap a könyvtárból ki is kölcsönöztem. Eleinte úgy gondoltam, hogy egy kellemes olvasmány lesz.
A történet lassan építkezett, de már az elején ki lehetett mindent találni. Tipikus ifjúsági fantasy könyv, ami tocsog a szerelemben. Szó szerint. „Drágám, kincsem, szerelmem.”
Jane karakterével sehogy sem sikerült összebarátkoznom, már az elején nem volt szimpatikus, és nem segített egy picit sem, hogy megkedveltesse magát. Chris eleinte annyira kis imádnivaló cukorfalat volt, aztán valahol elcsúszott a szerelem hajójának fedélzetén. Mentségére legyen szólva, naaagyon szívesen olvastam volna a könyvet az ő szemszögéből. Vagy váltott szemszögből fejezetenként. Nem tudom…
A kedvencem Linette és Jonathan volt.
De hogy jót is mondjak a könyvről, az alap ötlet nagyon tetszett. A Fénylények, a Szárnyasok és a Sötétek.
Valószínűleg el fogom olvasni a következő részt. Adok neki esélyt, hátha javít a véleményemen.
Köszönöm, hogy olvashattam :)

miriel>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Először Kitti Gyémántfiú című regényében hallottam a Fényemberekről (ahogy bizonyára szinte mindenki). Már akkor úgy gondoltam, hogy nagyszerű ötlet lenne megírni ezt a sztorit. Amennyire csak tudtam, végigkövettem a neten a regény születését és párszor a véleményemet is kifejtettem róla. Amikor végre kézhez kaptam, azonnal belevetettem magam és bizony két nap alatt ki is végeztem. Ilyen már rég volt. Talán azért is ez a gyorsaság, mert már szomjaztam egy olyan fantasy-re, ami vámpíroktól és vérfarkasoktól mentes. Manapság ezekből egy kicsit sok van. Kitti írásmódja nagyon könnyen emészthető, nem nyakatekert, ezért lehet vele haladni. A fantasy rész, inkább a könyv második felére tolódik, az eleje pedig nem más, mint egy romantikus (lány)regény, ami nem feltétlenül baj, de aki kőkemény fantasyre vágyik, az olvasson inkább Tolkient, vagy Martint.
Na persze érződik a regényen, hogy melyik korosztálynak szól igazán: Chris a tökéletes férfi, első látásra beleszeret egy átlagos lányba és utána játssza a hős lovagot, hogy megmentse Jane életét. Még akár magával a sorssal is képes szembeszállni a szerelemért. Fényemberek, angyalok és még egy pár furcsa lény. Nagyon szépen megalkotott világ ez… egy helyen sántít… szerintem. Hogy lehet a tiszta, jó lelkeket gonoszságra kényszeríteni csak azért, mert elrabolták egy Fényembertől a gonoszok?
Végül is mindegy. Hihetetlenül élveztem a Fényembereket. Aki egy olyan fantasyt szeretne, ami könnyed, érzelmes és nincsenek benne vámpírok, meg vérfarkasok, azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet – még az idősebb korosztályoknak is. Nem fognak csalódni!

2 hozzászólás
Chöpp >!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Kitti könyve kellemes, fantáziadús alkotás. Igazán nem volt vele semmi gondom. /Egy pontot mindig levonok, ha nem szépirodalmi alkotással találkozom./

Alíz_Simon>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Tetszett ez a fantasy világ, sok kreatív ötletet és fordulatot találtam benne. Üdítő volt, hogy vámpírok és vérfarkasok nélkül is meg lehet teremteni egy izgalmas alternatív dimenziót, sőt az angyalok megjelenése sem a hagyományos klisékben mozgott :) Kitti stílusa könnyed és olvasmányos, a főszereplők szerethetőek, az őrangyalok és Linette pedig egyenesen a kedvenceim lettek. A csillaglevonás oka nálam, hogy néha kissé túl romantikusra sikeredett Jane és Chris kapcsolatának leírása, de legalább nem szenvedtek látványosan több száz oldalon keresztül a „vajon-szeret?-ha-igen-miért-undok-velem?-de-akkor-is-elalélok-a-kockás-hasától” tartományban, mint jó pár, igen magasra értékelt fantasyban, amikbe egy-egy kihívás kapcsán belefutottam :D

BallaNóci>!
Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka

Lassan 2 éve várta a polcomon, hogy elolvassam.
Féltem tőle. A borító nem fogott meg annyira, a százalék alapján se vártam sokat. De úgy döntöttem, elolvasom végre.
És milyen jól tettem!
Ugyan egy kicsit hasonlít a Luxen sztori alapjaira, de el tudtam vonatkoztatni.
Kellemes, fordulatos és izgalmas könyv volt. Olvastatta magát.
Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Én világéletemben a könyveim és az irományaim társaságában éreztem magam a legjobban, a fantáziaerdőben, amit magamnak teremtettem.

31. oldal

RedRose>!

Nem tudtam, miért akarom még látni őt. Csak azt tudtam, hogy eddig ismeretlen eredetű fájdalom kezdte gyötörni a lelkem a hiánya miatt…

Cheril>!

– Tudod, a csoda ritka vendég az ember életében és nem szívesen engedi el maga mellett!

Pompi>!

…a biztos rossz még mindig jobb, mint a bizonytalanság.

340. oldal

15 hozzászólás
hindy>!

Amikor két ember találkozik és egymásba szeretnek, előttük áll egy közös út. Csakhogy nekünk nincs utunk. Egy vadul burjánzó, sűrű erdőnk van, amin nem tudunk áthaladni úgy, hogy legalább egyikünket ne szurkálnák halálra a tövisek.

15. fejezet

RedRose>!

Remegtem még mindig, pedig a szobában egyáltalán nem volt hideg. Talán a lelkem fázott.

RedRose>!

Képes vagyok úgy tenni, mintha figyelnék. A megfelelő pillanatokban helyeselek , bólogatok, mosolygok, hogy a mesélő jól érezze magát, de közben valahol Kínában járok gondolatban, s csak reménykedek, hogy vissza ne kérdezzen az, aki éppen mondja a magáét. Ez egy szörnyű hibám, tudom, de ami nem érdekel, arra egyszerűen képtelen vagyok odafigyelni.

RedRose>!

Az egész eddigi életemet úgy éltem, hogy a megérzéseimre hallgattam.

Doreen>!

… Egyszerre robbant ki belőlünk a hisztérikus röhögés.
– Most meg mi van? – kérdezte sértődötten Linette.
– Hogy mi van? – csapkodta a térdét Nassar. – Nem láttam még senkit, aki útravalót akart volna csomagolni a Pokolba!

359. oldal


A sorozat következő kötete

Fényemberek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Cecelia Ahern: A Vétkes
Cynthia Hand: Angyalvágy
Papp Dóra: Szabadesés
Tahereh Mafi: Ne keress
Isaac Marion: Eleven testek
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rick Riordan: A kígyó árnyéka