Bevezetés ​a katolikus hit rendszerébe 8 csillagozás

Szuromi Szabolcs Anzelm: Bevezetés a katolikus hit rendszerébe

Római ​Katolikus Egyház a legnagyobb egységes keresztény felekezet. Meggyőződése, élete és tevékenysége lényegileg határozza meg mindazt, amit általánosságban európai kultúrának nevezünk. A művelt emberi gondolkodást olyannyira áthatja a katolikus hit tartalma, Istenről, emberről, a közöttük lévő kapcsolatról, értékekről, életről és halálról alkotott felfogása, hogy még az Istent elvető ember sem tud elszakadni e hit fogalomvilágától. Nemcsak a történelem eseményei, az irodalom, a zene, a festészet, az építészet alkotásai értelmezhetetlenek a katolikus hit rendszerének ismerete nélkül, de a modern-kori államok felépítése, az emberi együttélést szabályozó normák, jogelvek is. Ezt az eredetileg egyetemi oktatás céljára készült könyvet haszonnal forgathatják mindazok, akik a katolikus hit legfontosabb elemeivel akarnak megismerkedni. Tartalom: Az Egyház, mint meghatározott hitvallás által szerveződött közösség – Az ember teremészetfeletti hivatása – Isten választott népe az… (tovább)

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2018
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632774497
>!
Szent István Társulat, Budapest, 2013
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632774497
>!
Szent István Társulat, Budapest, 2007
118 oldal · ISBN: 9633619612

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csucsorka IP>!
Szuromi Szabolcs Anzelm: Bevezetés a katolikus hit rendszerébe

Ezt a könyvet a PPKE kötelezően elvégzendő tantárgyainak egyike, az azonos címre hallgató előadás sodorta az utamba. Protestánsként féltem tőle, mint a tűztől. Ez a könyv azonban minden várakozásomat felülmúlta.

Rendkívül lényegretörő, jól szerkesztett, átlátható. El tudom képzelni, hogy azoknak is jó lehet olvasni, akik még nem tapasztalták Isten jelenlétét az életükben, mert nagyon elfogadóan és barátságosan is fogalmaz – tudom, hogy a hívogató egyház egyre jobban igyekszik megtalálni ezt a hangot. Kívánom, hogy sikerüljön nekik, és egyre több ember találja meg ezt a földöntúli jót.
A könyv célja azonban nem ez volt, hanem hogy mindenkit előre lendítsen tanulmányaiban, műveltségben. Ezt maradéktalanul teljesítette.

Jó volt Istennel tölteni egy napot, még ha nem is abban a vallási rendszerben elhelyezve, amiben én nevelkedtem.

Számomra nagyon nehéz befogadni a katolikus egyház tanait. Ez a könyv egy kicsit segített értelmezni azokat. Még jobban örültem volna, ha legalább hivatkozásszerűen szerepelnek a Bibliai vonatkozásai a felvetéseiknek.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Szürke szobák
George R. R. Martin: Trónok harca
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
Kempis Tamás: Krisztus követése
Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Szabó Magda: Abigél
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Ellenállók
B. E. Belle: Megtörtek