Szuper ​Levi 10 csillagozás

Szuper Levente – Szűcs Miklós: Szuper Levi

Már ​az első edzésen a kapuba korcsolyázott, ahonnan csak a színpad kedvéért volt hajlandó kijönni. Na ja, övé volt az álomszerep: Reviczky Gábor partnereként az Indul a bakterház Bendegúzát játszotta. Színészet vagy jégkorong? Nehéz döntés, s még akkor sem volt biztos a dolgában, amikor 17 évesen nyolcezer fanatikus Fradi-drukker skandálta a nevét a Budapest Sportcsarnokban. Azután elindult világgá és Németországtól kezdve Amerikán, Kanadán, Olaszországon át Kazahsztánig mindenhol bizonyított. A közönségkedvenc, aki dühében rácsapta az ajtót a korábbi neves NHL-es menedzserre és edzőre, akinek első profi fizetése után a csapattársa azt tanácsolta, vegye meg a Balatont, akibe a levegő is belefagyott, amikor a fehérorosz nagyfőnök magánedzése miatt csőre töltött fegyverrel figyelték minden mozdulatát, s aki csapattársként megélte Ocskay Gábor tragikus halálát. A Kisstadiontól indult, az NHL-ig és az A-csoportig jutott. Ő Szuper Levente, vagy ahogyan az első igazolását aláírta és… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
348 oldal · ISBN: 9789633832080

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Szuper Levente – Szűcs Miklós: Szuper Levi

Átlagosan megírt, tipikus sportkarrier történet. Kiugró tehetség, szerződések, meccsek, sikerek, kupák, boldog visszavonulás, családalapítással… Az emberről keveset tudtam meg. Olvastam már kerekebbet, A Détári is alaposabb, többet vártam.
Rajongóknak kifejezetten.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/11/szuper-levi.html

>!
mackótestvér P
Szuper Levente – Szűcs Miklós: Szuper Levi

Ha megköveznek érte, nekem akkor is tetszett. Persze sokat ad hozzá, hogy egy igencsak sikeres fiatalemberről van szó, akinek a külföldi karrierjére inkább csak a rajongók láttak rá. Pár elcsípett morzsára még én is emlékszem (AHL, farmcsapat, stb.), de már akkor is inkább kérdés volt számomra, hogy miért favorizáljuk kis kopasz kedvencünket, aki az amerikai „B” osztályban véd :) Nos….a „B” osztály nem mindegy, hogy itthon az NB2, vagy odakint az NHL előszobája, és ez jól kiderül a könyvből. Van benne egy mondat, amit mások magyarázkodásnak tartanak, én viszont egyet tudok vele érteni, miszerint a nagy pénzekhez sok munka, vér, veríték, fájdalom és sok-sok feladás szükséges, amit senki nem lát, csak a lóvét kritizálja…..és ezt én is megismertem….szóval szép volt Levi !

>!
Lacca14
Szuper Levente – Szűcs Miklós: Szuper Levi

Egy életrajzi könyvet természetesen nem lehet egy szépirodalmi alkotáshoz hasonlítani, de az mindenképpen szokatlan ebben a műfajban is, hogy egy előzetesen szimpatikus ember a könyve elolvasása után kicsit unszimpatikussá válik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tejfalussy Béla – Kovács Attila: Magyar hokisztori
Zdenek Pavlis: Jégkorongozás
Földes András: Erőss Zsolt – A Himalájánál magasabbra
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása
Kepes András: Matt a férfiaknak
Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor
Ifj. Dávid Sándor: Mika Häkkinen
Bolgár István: Suttyó, a Császár
Lepies György: Gyarmati Dezső kapitányságának története / Kapitányságom története… Jakabházy László
Zatkalik Dávid: Első számú második