Karikatúrák 2 csillagozás

Szűcs Édua: Karikatúrák

Édua rajzainak az egyik legfontosabb jellemzője, hogy hihetetlenül kompaktak, mindent elmondanak a látvánnyal. Szinte soha nincs aláírásuk, és még címre sincs szükségük. Ezt tudja minden szerkesztő, aki közli őket – ha történetesen a szerző nem adott címet a rajznak (és ez bizony előfordul). Minden cím ráerőltetésnek, túlmagyarázásnak tűnik, még ha egyszavas is.

Édua rajzainak másik legfontosabb jellemzője, hogy tündériek. Azokat a hihetetlenül bájos, sajtfejű, gombszemű babákat meg lehet zabálni. Ugyanígy a kackiás bajuszú királyokat, meg az elgyötört háziembert, aki artistát megszégyenítő kunsztokat hajt végre, hogy kivasalja az ingét, vagy becsavarja a villanykörtét.

Édua rajzainak harmadik legfontosabb jellemzője, hogy a szerző nő. Egy férfi egészen biztosan nem tudná ennyi gyilkos humorral, ugyanakkor megértő szeretettel megrajzolni azt a helyzetet, amikor a háziember etet.

>!
Edit & Press, 1997
ISBN: 9638573112

Kiemelt értékelések

lenne P>!
Szűcs Édua: Karikatúrák

Gyerekként a Nők Lapjában, felnőttként egyre több helyen felfedeztem Szűcs Édua jellegzetes rajzait. Izgatottan vettem kézbe ezt a könyvét, sőt azzal a céllal, hogy gyerekeim nézegessék és motiválja őket a rajzolásban. Sajnos ezek a grafikák nem 18 év alattiaknak valók és engem se találtak szíven, ellentétben a Nők Lapjában találtakkal, annak idején.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kaján Tibor: Kaján Tükör
Wilhelm Busch: Vidám képek
Fritz Zoltán: Az élet NAV-os oldala
Herluf Bidstrup: Bidstrup karikatúrái
Pusztai Pál: Pusztai Pál rajzai
Cathy Hopkins: Nővadászat
Orbán Ottó: Kocsmában méláz a vén kalóz
Kaján Tibor: Meglepő táblák
Illés Áron: Uj bestiarium
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam