A szakiskolai szintű vendéglátós szakmák – elsősorban a cukrász-, szakács és pincérképzés – gazdálkodással foglalkozó moduljaihoz készült a Vendéglátás és gazdálkodás szakiskolásoknak könyvsorozat.
Az 1. kötet a gazdálkodással, annak környezetével és alapegységeivel foglalkozik. Természetesen a középpontban a vendéglátó vállalkozások tevékenységének feltételei állnak.
Témakörök:
Gazdálkodás
A vendéglátás és a nemzetgazdaság kapcsolata
A gazdálkodás alapegységei
A vendéglátó vállalkozások tevékenységének feltételei
A következő szakképesítések alábbi tanegységeihez ajánljuk:
Cukrász: Vendéglátó gazdálkodási és vállalkozási ismeretek 1-3.
Szakács: Gazdálkodási ismeretek 1-2.
Pincér: Vezetés és gazdálkodás ismeret 1-4.