Pincétől ​az asztalig 0 csillagozás

Magyar borokról, ételekről, kóstolásról
Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Pincétől az asztalig

Felfedezésre ​hívjuk a kedves Olvasót, a magyar borvidékek, boraik s a hozzájuk illő étkek megismerésére, értő élvezetére. A bortermelésnek és fogyasztásnak – csakúgy, mint az ízletes konyhának, hétköznapi és ünnepi lakomáknak – évszázados hagyományai vannak hazánkban. A jó bor élvezete szerencsére ma már nemcsak a kiváltságosok privilégiuma. Érdemes hát kicsit közelebbről megismerni ezt a világot, a bornak azt a barátságos arcát, ami miatt évezredek óta annyi a hódolója. Könyvünk először betekintést ad a borkóstolás, borértékelés egyszerű, mindenki által elsajátítható fogásaiba, bevezet a színek, illatok, zamatok felfedezésének világába. Ezt követően végigjárjuk a hazai borvidékeket, s – a bőség zavarával küszködve – ajánlunk a borvidékekre jellemző szép borokat s hozzájuk illő ételeket. A receptek válogatásánál a további cél az volt, hogy a konyhaművészettel most ismerkedők is sikert arathassanak. Természetesen a bor mellől nem hiányozhat a sajt sem. Az olvasó a bor és a sajt… (tovább)

>!
Alinea, Budapest, 2003
160 oldal · ISBN: 9638630655

Hasonló könyvek címkék alapján

Jens Priewe: A borokról könnyedén
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Fejérvári Gergely – P. Szathmáry István: Kis magyar borsznobkalauz
Isabelle Legeron: Natúr borok
Csizmadia László – Szelényi Károly: Mátraaljai borok könyve
Pálffy István: Mit érdemes megvenni? – A 100 legjobb magyar bor 2008
Francesca Negri: Bordivat
Kovács Antal: A sommelier
Ehrhard Donath: Házi gyümölcs- és zöldségfeldolgozás
Dékány Tibor: Isten és a bor