Borkedvelők ​kézikönyve 2 csillagozás

Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve

A legjobb, ha ezt a könyvet egy palack bor társaságában veszi a kezébe, így az olvasottak érzékszervei számára is megelevenedhetnek. A Borkedvelők kézikönyve lehetőséget ad Önnek arra, hogy a borospolcok előtt eltöltött ideje ne felesleges járkálással teljen, a címkén található információk segítséget nyújtsanak a sikeres választáshoz. A megszerzett ismeretek magabiztossá teszik a borok világában, és megfelelő kóstolási tapasztalattal hamar környezete borszakértője lehet. A Borkedvelők kézikönyve hét jól elkülönülő részben vezeti végig a szőlődomboktól egészen a borospohárig. Ha készen áll a bor világának felfedezésére, akkor indulhatunk.

>!
Alinea, Budapest, 2016
288 oldal · ISBN: 9786155669002
>!
Alinea, Budapest, 2013
248 oldal · ISBN: 9786155303401

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Népszerű idézetek

Zakkant_Tudós>!

A borok megismerésének több módja is lehet, az értékelés szempontjait magunk határozzuk meg. Borbírálatra, borértékelésre tulajdonképpen minden alkalommal sor kerül, amikor bort iszunk. Egyszerűbb vagy éppen összetettebb ítéletet mondunk a borról, önmagában értékeljük vagy egy másik borhoz viszonyítjuk, de lehet, hogy csak saját ízlésünk mércéjén helyezzük el.

Zakkant_Tudós>!

Azzal, hogy a szőlőültetvény a termőhelyen belül található, még nem biztos, hogy az onnan származó szőlőből készült bort a termőhely nevével lehet felcímkézni.

Zakkant_Tudós>!

    A magyar borfogyasztók hűségesek a magyar borhoz. Ha lehet, akkor inkább magyar bort választunk. A magyar fogyasztók több mint fele havonta néhány alkalommal iszik bort, míg negyede heti rendszerességgel. A napi szintű fogyasztás aránya alig haladja meg a borfogyasztók 10 százalékát. A férfiak gyakrabban isznak bort, mint a nők, a napi fogyasztók leginkább férfiak. Általánosan elmondható, hogy édesszájúak vagyunk, a száraz bort kedvelők kisebbségben vannak.
    Legszívesebben vörösbort veszünk le a polcról, pedig Magyarország inkább a fehérborok készítésében erősebb. Növekszik a rozéborok népszerűsége. Évente 24-25 liter bort iszunk meg fejenként. A borkedvelők fele ennek a mennyiségnek csak a felét, míg a napi fogyasztók legalább a dupláját töltik pohárba. Érdekes módon a legtöbb bort a Dunától keletre, a legkevesebbet Budapesten fogyasztják. Bort jellemzően otthon vagy vendégségben fogyasztunk. A borválasztás során az ár és a borvidék a vezető szempont.


Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
Joanna Simon: A borokról
Bede Béla: Magyar borvidékek
Alkonyi László – Gajdócsi Levente – Roznik Ferenc – Szilágyi Péter – Szittnyai Zalán – Tóth Róbert: Borbarátok 7x7 Birtok – 49 Birtokleírás
Eperjesi Imre: Házi borászkodás
Kántor Endre: Szepsy István
A bor géniusza
Kristen Harnisch: A borász lánya
Jásdi István: Szerenád a szőlőben