Szó-kincs ​2011 2 csillagozás

Szó-kincs 2011

Vers? Novella? – Szavakból alkotott kincs.

Az Aposztróf Kiadó 2011 évi irodalmi pályázatának legjobbjai olvashatók ebben a kötetben.

Témájában sokszínű, gondolatiságában változatos versek és novellák gyűjteménye, melyek között mindenki megtalálja a kedvére való szavakba öntött kincseket.

A művek szerzői: M. Kovács Melinda

>!
Aposztróf, Budapest, 2011
256 oldal · puhatáblás

Kedvencelte 1


Népszerű idézetek

zbarta>!

Hevertél a padlón, és szaggató fájdalom kínzott. Mellé valami ismeretlen, de nagyon is valós érzet, hogy tested a rendezetlenség felé tart, mintha darabjai azonnal a környezetedbe szóródnának szét, a bútorokra, a falakra vagy akár a virágvázára, hogy azoknak a részeivé váljanak. Látni vélted, ahogy fizikai tested információi hozzáadódnak a falakéihoz – de ezt rémülten nem akartad. Jelentős energiákat mozgósítva tartottad egyben a testedet, a szaggató fájdalom hullámai is egyre távolabbról csapódtak vissza. Bár a hátad egy része a vesék magasságában mintha már nem tartozott volna hozzád. Ugyanígy mellkasod, szíved, ne folytassam már… De ez csak egy tévelygő gondolat volt benned, szinte azonnal alámerült az érzet-tengerben.

A zuhanástól kinyíltak végre a szemeid.

Nem voltál máshol, a szobád padlóján hevertél, testedet nem láttad, csak egy képet, ami lehetett volna akár egy kameráé is, hiszen nem látszott az orrod teteje, nem látszott a szemöldököd, mint máskor mindig. Láttál viszont színeket. Nem akarom neked újra elmondani, hiszen te magad láttad őket, de a színek olyan mély és sokrétű kavalkádjával találkoztál, amelyekkel eddig életedben – ezt bizonyosan mondhatom – még soha.

33. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lelkünkből, szeretettel
Koós Patrícia (szerk.): Jégvirágok
Ronnie W. A. (szerk.): Csillagtalan
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Jónás Zoltán – Káelné Kovács Rita (szerk.): Kortárs Hangon ’20
Bodnár Alexandra – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!
Tamási Izabella (szerk.): Oltár, Kard, Legenda
Álmodnak-e a normális emberek könyvesboltokkal?
Amit a Sors egybekötött…
Tamási Izabella – Marcellus Mihály (szerk.): Sorsok és évszázadok