Ajándék 14 csillagozás

Karácsonyi történetek
Szlavicsek Judit – Székely Nagy György – Szénási Krisztina – Farkas Andrea – R. Kövér Balázs – Fodor Zsana – Münz András – Fejős Éva: Ajándék

Íme, ​kedves Olvasó, itt egy vadonatúj kötet, válogatott karácsonyi novellákkal. Neked, a Te kedvedre született. Fejős Éva toborozta, immár jól ismert, sokak által szeretett szerzők kis társulása jegyzi őket. Ki már régebben ír közülük, ki pedig nemrég kezdte, de máris két-három regénye jelent meg az Erawan Kiadó gondozásában, és hódított rekordgyorsasággal. Felbukkannak könyvünkben régi ismerősök, például Norbi, a Jóember, Kardos Júlia nyomozó, mellettük új szereplők: a jégpálya titokzatos Zorrója, Csenge és Zsolesz, az életközép merészei, akik interneten ismerkednek. Aztán az életművész doktor Hobók, aki kis híján ünneprontó lesz önhibáján kívül, Mogyoró, az elcsatangolt kiskutya, Kata, akit pártfogásukba vesznek az angyalok, pedig alig-alig hisz bennük. Végül a szeretni való Sziszi, aki karácsony előtt dönteni készül: a rivaldafényt válassza-e, vagy egy csodás kis emberi közösséget.

Ritka ajándék ez az Ajándék.
Békés, boldog karácsonyt kíván Neked és szeretteidnek… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Erawan, Debrecen, 2020
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156269027

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Juca P>!
Szlavicsek Judit – Székely Nagy György – Szénási Krisztina – Farkas Andrea – R. Kövér Balázs – Fodor Zsana – Münz András – Fejős Éva: Ajándék

8 karácsonyi novellát tartalmaz a kötet. Sok új szerzőnek jelent meg idén regénye a kiadónál, tőlük is olvashatunk egy-egy novellát a könyvben. Ennek azért örültem kifejezetten, mert regényt még nem olvastam tőlük, de így megismerkedhettem az írói stílusukkal.

Szlavicsek Judit: Halj meg karácsonykor 5/4,5
Júlia százados története a magányos karácsonyával veszi kezdetét. Kissé borúlátó nőszemély, már ami a jövőjét illeti párkapcsolatok terén. Túl sokszor merült ez fel a novellában.
Másnap már gyilkossági ügyben nyomoz. Innentől keltette fel igazán az érdeklődésemet a novella. A második kihallgatáson kiborul a családi bili. :D Nem semmi titkokra derül fény.

Székely Nagy György: Szenteste pogácsával 5/3
Egy fáradt orvos, akit szabadságra küldenek. Nem olvastam A Jóembert, ezért Norbi karaktere számomra teljesen új volt. Kissé döcögősnek, vontatottnak éreztem a novellát. Nem tudtam azonosulni az író stílusával.

Szénási Krisztina: Mogyoró titkos kívánsága 5/5
Imádnivaló karácsonyi hangvételű történet Mogyoróról, a kiskutyáról. A kiskutya szemszögéből nyerhetünk bepillantást a karácsonyi előkészületekbe. Léleksimogató. Az írónőtől van egy példányom a Születésnap című regényéből. Azt hiszem, ezek után még inkább várom, hogy sort kerítsek az olvasására.

Farkas Andrea: A Jégpálya Zorrója 5/5
Oké, ez most nagyon jó volt. Megmosolyogtatott, jókedvre derített. :) Szívesen olvasnék még az írónőtől.

R. Kövér Balázs: Csodák angyalszárnyon 5/5
Van, amikor igenis szükségünk van a változásra. Kata fél tőle, inkább a biztosat választaná. De a véletlenek (vagy talán az angyalok) összjátéka mégis kibillenti őt eddigi megszokott életéből.
Kedves Balázs! Kérlek, folytasd az írást! ^^

Fodor Zsana: Találj titkos szeretőt! 5/4
Jól indult a történet, felkeltette az érdeklődésemet, hogy Csenge online társkeresésre adta a fejét. De a vége olyan semmilyen volt, mintha elvágták volna. Hiányérzetem van.

Münz András: Odaát és ideát 5/2
Nagyon nem az én világom. Egyszerűen semmi nem fogott meg benne. Még az elején volt egy halvány reménysugár, de teljesen kialudt.

Fejős Éva: Csajkovszkijra mentem a mennybe 5/4
Nem volt rossz, de hiányzott belőle az a plusz. Viszont ettől a novellától kedvet kaptam a korcsolyázáshoz. Nem mintha tudnék korizni, csak egy kicsit, és gimi óta nem voltam jégen. De motoszkál bennem a dolog, és talán jövő decemberben kipróbálhatnánk a lányommal.

Currie P>!
Szlavicsek Judit – Székely Nagy György – Szénási Krisztina – Farkas Andrea – R. Kövér Balázs – Fodor Zsana – Münz András – Fejős Éva: Ajándék

Bájos, szerethető karácsonyi történetek. Mindegyik könnyed, szívet melengető, igazi karácsonyi ajándék a léleknek. :) Egy konkrét kedvenc novellát nem tudok választani, de talán legnagyobb hatással a “Szenteste pogácsával” tett rám, legtávolabb pedig az “Odaát és ideát”. Szerettem a “Jégpálya Zorróját”, Júlia százados nyomozását, a társkeresőt kipróbáló Csenge szösszenetét, és természetesen Sziszi korcsolyás-marketinges történetét. Fejős Éván kívül a többi szerzőt még nem ismertem, de szinte mindegyikükhöz kedvet kaptam, hogy elolvassak tőlük 1-1 teljes könyvet. És amit még muszáj megemlítenem: ritkán veszek (már) papír könyvet, mert nincs itthon helyem, de ez egy csodálatosan igényes darab, dísze lesz a polcomnak.

Adi_Farago>!
Szlavicsek Judit – Székely Nagy György – Szénási Krisztina – Farkas Andrea – R. Kövér Balázs – Fodor Zsana – Münz András – Fejős Éva: Ajándék

Igaz, nekem az első két novella nem tetszett (az egyik nekem túl sok volt, a másik pedig „nem túl életszerű” (persze, egy fikciónak nem is feltétlenül kell annak lennie, de itt „elvártam” volna)), de mindezek ellenére nagyon tetszett a gyűjtemény, jó élmény volt végigolvasni a történeteket. Örülök, hogy nem az elejétől, sorban haladtam, mert lehet, hogy akkor túl hamar leraktam volna…de így végül az összhatás majdnem tökéletes lett


Hasonló könyvek címkék alapján

Róbert Katalin (szerk.): Meghitt pillanatok
Háy János – Gimes Katalin – Kőrössi P. József (szerk.): Karácsonyi történet
Hunyadi Csaba Zsolt (szerk.): Erdélyi karácsony
Csillagszóró
Hunyadi Csaba Zsolt – Somogyi Judit – Szentmiklósi Csaba (szerk.): Örökzöld
Kónya Orsolya (szerk.): Áldott karácsony
Drávucz István (szerk.): Fagyöngy
Csapody Kinga (szerk.): Szívek dallama
Bölcsföldi András (szerk.): Karácsony ideje
Urbán László (szerk.): Karácsonyi legenda