Közel három éve főzök hús nélkül. Őszintén szólva, eleinte családommal együtt én is szembetalálkoztam mindazokkal az ismert nehézségekkel, amelyek akadályként tornyosulnak az ilyen „különcfélék” előtt, mint mi vagyunk.
Ez a könyv épp ezért íródott. Azért, hogy bemutassa: igen, minden híresztelés ellenére Magyarországon is lehet vegetáriánus konyhát vezetni, isteni húsmentes ételeket készíteni. Mind a 176 recept magyar alapanyagokat és ízesítőket használ, nem képzelet szülte különlegességeket tartalmaz, sokkal inkább ízletes, modern, gyorsan elkészíthető ételeket.
Íme, néhány fogás kedvcsinálónak:
Roquefortos zöldborsóleves, Tárkonyos kapros szójaragu, Savanykás burgonyafőzelék újhagymával, Zöldségropogós, Brokkoli – krémöntettel, Mexikói kókuszos piskóta.
Jó étvágyat!
Szirtess Katalin