Titkok ​árnyékában (Szappanopera 2.) 91 csillagozás

Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Emlékszel ​még, hogyan lett Viru és Dé az Ész és szerelem című szappanopera szereplője? És arra, hogy ez mekkora felfordulást okozott a barátságukban?

A folytatásban betekinthetsz a kulisszák mögé: vajon milyen lehet, amikor az ország legnépszerűbb sorozatában szerepelsz? Például néhány nap alatt fel kell nőnöd, hogy betartsd azokat az írott és íratlan szabályokat, amelyeknek addig a létezéséről sem tudtál. Az is világos, hogy színészként nem életed szerelmével csókolózol először. De azért azon te is biztos meglepődnél, ha az a csók mégsem a kamerák előtt, hanem a színfalak mögött csattanna el… Ám hamarosan kiderül, hogy Virunak bőven nem ez a furcsa csók volt a legbonyolultabb helyzet az életében…

„Egy nagy szerelemnek vagyunk a tanúi, vagy csak egy olyan fiú érkezett kedvenc sorozatunkba, aki minden virágra rárepül? Az bizonyos, hogy mi, nézők, mindkét történet folytatását izgalommal várjuk, azét is, amelyet a forgatókönyvírók írnak, és azét is, amelyet az… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2018
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634103622

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Stern Virág (Viru) · Kozák Dávid (Dévid) · Kozák Dénes (Dé)


Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Az értékelésemet, csakúgy mint az első résznél, a következő kérdéssel kezdem: Hol a folytatás?? :) Nem volt annyira lehengerlő, mint a Szerelemre castingolva, de nekem ez a könyv simán megér öt csillagot. Jó kis humoros ifjúsági regényt olvashattam. Még szerencse, hogy volt rá időm, és nem kellett félbehagyni. Viru, Dé és Bence hatalmas kedvencek, de a többi karaktert is megkedveltem. Dzsenit kicsit sajnáltam a végén spoiler Nem szeretnék telhetetlen lenni, de remélem, az írónő hamarosan megörvendeztet minket a harmadik résszel.

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2018
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634103622
1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Még mindig nagyon tetszik. ;)
A szereplők egyre közelebb kerülnek hozzám. Viru eddig is kedvenc volt és most már Bence is az.
Ez a rész talán nem az újdonság erejével hatott rám, de számos vicces, romantikus és meglepő helyzet miatt egyszerűen alig tudtam letenni. Nagyon várom a következő részt. ;)

Lillsz P>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

„Akárhány rész is fog következni, remélem Szirmay Ágnes nem fog a Szappanopera sorozatával együtt lezárulni, legalábbis ami az írást illeti. Nagyon szeretem az eddig megjelent könyveit, mindegyik nagyon a szívemhez nőtt, remélem a későbbiekben sem fog csalódást okozni. Méltó folytatása lett a Szerelemre castingolva c. könyvnek ez a műve, hiszem, hogy a kövi is kedvenc lesz. Most kaptunk egy brutál lezárást, de kapni is fogunk egy brutál jó könyvet folytatásnak… érzem!♥” 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/04/szirmay-a…

GytAnett>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Elég nehezen rázódtam bele, mert az előző kötetből annyi maradt meg, hogy nagyon tetszett, meg hogy totál szappanopera volt az egész. Elég lassan jöttek vissza az emlékek, a könyv elején el bírtam volna viselni egy kicsit bővebb visszatekintést. (Ami mondjuk azoknak zavaró lenne, akik egymás után olvassák a köteteket.)
Viru nekem most egy kicsit sok volt. Valahol magamra, illetve a tinédzser éveimre ismertem, de arra jutottam, hogy én is idegesítő lehettem néha. :D Igazi tini gondok, amikor egy helyzetbe belemagyarázunk valamit, majd eszünkbe sem jut, hogy esetleg lehet máshogy is.
Nem gondoltam volna az előző rész során, de beálltam a Bence fanok közé. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, mert olyan sok mindent nem tudtunk meg róla. Bár a többi szereplőről sem nagyon.
Kicsit zavaró volt a rengeteg karakter, előfordult, hogy el kellett gondolkodnom, most éppen kiről is van szó, de a végére már majdnem zokszó nélkül ment minden. :)
Dé egy idióta, de komolyan. spoiler
A szappanoperák világa elég durva, a megélhetésed egyáltalán nem garantált, és még szívatnak is ezerrel a magánéletedben. Nem lenne az a pénz, amiért én ezt csinálnám. Még a hírnévre sem vágyom.
Tetszik, hogy két szálon fut a történet, hogy megismerjük a szappanopera Barátok közt jeleneteit is, sajnáltam, hogy nem kaptunk belőle többet, mert néha jobban érdekelt. :D
A vége meg is lepett, meg nem is. Várható volt, hogy nem spoiler
Várom a következő részt. :)

1 hozzászólás
Deziréé>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Végre folytathattam ezt a remek sorozatot, alig vártam.
Néhol kicsit gyengébbnek éreztem az első részhez képest, de ez a könyv is sikert aratott nálam, ettől függetlenül.
Imádok mindig betekintést nyerni a kulisszák mögé, hogy milyen a sorozat forgatás.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden vár rám ebben a részben is.
A végén azért erre nem számítottam, teljesen más befejezést vártam erre kaptam ezt, aminek hatására már megint csak szenvedek, mert annyira akarom a folytatást.

gab001 P>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Pontosan onnan folytatódik a történet, ahol az első részben félbe maradt. Számomra minden másban is hozta az első rész színvonalát. Valahogy ritkán érzek ilyet, de mintha ugyanazt a könyvet olvastam volna tovább. Megismerhetjük Bencét sokkal közelebbről, s egyáltalán nem okoz csalódást. Dé viszont semmivel sem lett vonzóbb számomra, nehéz róla elhinni, hogy valóban szerelmes bárkibe is. Legjobban mégis Virut kedveltem, amin kicsit csodálkozom is, hiszen a legbelsőbb gondolatait is megismerhetjük, s azok sokszor nem is annyira vonzóak. Ugyanakkor annyira találóan visszaadja azt a bizonytalan érzést, ami a kamaszkor egyik legjellemzőbb tulajdonsága. A cím nagyon találó, hiszen rengeteg titok veszi körül a szereplőket, kisebbek-nagyobbak egyaránt. Kiderül, hogy a színészek világa milyen törékeny. A vége ezúttal is meglepő, kíváncsian várom a folytatást. Bármeddig tudnám olvasni.

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2018
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634103622
dtk8 P>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

A történet Virágról szól, aki egy szappanoperában szerepel, miközben elítéli ennek a világnak a felszínességét. Nem ez az egyetlen ellentmondás a könyvben.
Már eleve a cím azt sugallja, micsoda sötét titkok jönnek elő, amiknek az árnyékában folyik a cselekmény – hát erről szó sincs. Megy az izgulás ezen meg azon, de nincs tétje a dolognak (kit írnak ki, ki fekszik az ágyban, ki miért szakított kivel – kit érdekel?). Aztán a főszereplő hozza az ifjúsági regények lányfőhősének szokásos karakterét: magában bizonytalan, de talpraesett, ügyes, okos, szép.
Van nekem ez a csúnya sztereotípiám az ifjúsági regényekről, hogy önképzavaros tinik sirámairól szólnak. Ez a könyv ezt nem cáfolta meg.

molybarby>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Az első részhez képest gyengébbnek éreztem. Jó volt újra a fiatalokról olvasni, folytatódott az igazi szappanopera. Viru nekem kicsit furán viselkedett. spoiler Felesleges köröket futottak a szereplők, Viru meg direkt lökött tanácsokat adott Dének. Egyedül Bence maradt meg olyannak amilyennek megszerettem, hanem még jobb lett :) A folytatásra azért kíváncsi vagyok, érdekes volt a befejezés, bár azért gyanakodtam, hogy valami ilyesmit találnak ki. :)

2 hozzászólás
ggizi P>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Amennyire tetszett és érdekes volt ez a külön világ az első részben, most annyira nem tudott magával ragadni a közeg. Elveszett az újdonság varázsa és csak a felszínesség, a nézettség utáni hajsza maradt és bár a Viru-Bence páros helyes volt, de ahhoz kevesek voltak, hogy valamennyire is visszahozzák a kezdeti lelkesedésem.

rafaelo0824>!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában

Második kötetnek lenni ritkán egyszerű, ennél is éreztem, hogy kicsit megkopott a varázs az első könyv óta. Az eleje még nagyon tetszett, de aztán kicsit lapos lett, és a vége sem tudott igazán izgalomba hozni, pedig kemény függővégnek szánhatta az írónő. Kicsit hiányzott a sok jelenet a sorozatból, mintha az elsőben több lett volna, ráadásul ez a tömény tini romantika is kicsit sok nekem. Ettől függetlenül nagyon olvastatta magát és nagyon hamar elolvastam. Kíváncsi vagyok a következő kötetre, remélem nem kell rá sokat várni.


Népszerű idézetek

Lillsz P>!

(…) az okosság és a seggfejség nem két egymást kizáró tulajdonság.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kozák Dávid (Dévid) · Stern Virág (Viru)
Lillsz P>!

Mert annyit már megtanultam a fiúkról, hogy arra hiába várok, hogy maguktól észrevegyék és kielemezzék a dolgokat. Az is csoda, ha azt felfogják, hogy ők maguk mit éreznek, nemhogy azt is kitalálják, hogy én mit érzek és gondolok.

44. oldal

Lillsz P>!

Ha egy lány fel akar hívni egy fiút, az igenis legyen bekapcsolva!

84. oldal

Lillsz P>!

(…) nem az a fajta lány vagyok, aki a fiúkat szerelemre gerjeszti, hanem az a fajta, aki szórakoztatja és meghallgatja őket, anyáskodik fölöttük, és segít nekik, ha bajban vannak.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stern Virág (Viru)
Lillsz P>!

Hogy lehet bunkón viselkedni úgy, hogy nem bántod meg a másikat?

56. oldal

Lillsz P>!

(…) ez úgy van, hogy az egyik pillanatban még azt hiszed valakiről, hogy ő az igazi, aztán egy másikban rájössz, hogy nem.

23. oldal

Lillsz P>!

– Vegyél már kicsit komolyan! Mi az a lekoptató szöveg, amitől egy lány nem omlik össze, hanem szépen elfogadja, és továbbmegy?
– Olyan nincs (…)

Kapcsolódó szócikkek: Kozák Dénes (Dé) · Stern Virág (Viru)
magas_regina>!

Évek óta élek egy reménytelen szerelem rosszabbik oldalán(…)

21. oldal

Kerkó_Viki>!

– Nem fogod sokáig bírni, hogy ne dicsekedj el velem – vigyorgott rám, én meg a fejéhez vágtam a párnát.
– Soha, senkinek nem fogom elmondani! – kiabáltam, persze suttogva, a sértődöttség és a szerelem közötti keskeny mezsgyén egyensúlyozva.

199. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Boruzs János – Jacsmenik Erika: Színészkalendárium
Kelly Sheena – Váczy András: Hollywoodi varázslat
Lovász-Horváth Nikolett: Vastapsfelelősök
Czank Lívia: A függöny mögött
Leiner Laura: Illúzió
Anita Gayn: Sütilány
Gayle Forman: Csak egy év
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kelly Oram: Cinder és Ella
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!