Szerelemre ​castingolva (Szappanopera 1.) 210 csillagozás

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz… Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2016
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101918

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Réti Bence · Stern Virág (Viru) · Balassa Robi · Kozák Dénes (Dé) · Szilágyi Dzsenifer


Kedvencelte 37

Most olvassa 13

Várólistára tette 167

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Kelemen_Hanna>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Hát ezt imádtam! Sorozatrajongóknak kötelező darab!
Úgy behúzott, mint a forgószél, nem egészen 1 nap alatt olvastam végig 330 oldalt, még jó hogy szombaton délben kezdtem el. Szívesen olvasok a kulisszák mögött játszódó történeteket, és a reménytelen szerelmeseseket is. És Dét azért sokszor felpofoztam volna. (Ha utána meg is vigasztalhatom, amiért valaki felpofozta.)
Már nagyjából a könyv negyedénél világos volt, hogy ez nem csak egy szerelmi és felnövéses történet, hanem egy nagyon éles szemmel megírt könyv a magyar szappanopera kulisszatitkairól. Végig ironikus humorral írja le, hogy mi történik valakivel, aki bekerül egy sorozatba szereplőnek. Jó is meg rossz is. Végig mentem Virággal ezen az úton, és közben rengeteget nevettem az egészen. Teljesen más szemmel fogom nézni a Barátok köztöt ezek után.
Szerettem a jeleneteket is, amikből sok van a szövegben, és jól szórakoztam azon, hogy néha mást mondanak, mint ami le van írva, meg hogy folyton átírják a szöveget, meg össze-vissza veszik fel. Jó játék volt fejben sorba rendezni a történetet. (Csak utólag visszalapozgatva sikerült.)

3 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

A Szerelemre castingolva egy tökéletesen kikapcsoló, aranyos, igazi tinis, szórakoztató könyv. Főszerepben Stern Virággal, aki meg van győződve róla, hogy szülei kiszúrásból adták neki a Stern vezetéknév mellé a Virágot, mert állandó szóviccek céltáblája, és Dével, aki Kozák Dénes, Virág legjobb barátja hosszú évek óta, és a lány a barátságnál kicsit erősebb érzelmeket táplál iránta. Persze csak titokban. Közös hobbijuk az ételek újrafűszerezése, ezért Virág hátizsákjában mindig ott egy egész fűszerkert.

Nekem tetszett ez a középiskolás tiniregény, kedves és vicces, a filmforgatás pedig egy kis saját ízt, külön fűszert adott az eseményeknek, kár volt tőle tartanom.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/06/szirmay-agnes-sze…

Blogbejegyzésem írása óta, már az is kiderült, hogy a könyv bekerült az ifjúsági könyvek Top 10-es listájába:

https://moly.hu/karcok/925112

Naiva>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

A szó lehető legpozitívabb értelmében aranyos, jópofa olvasmány, amit nehéz félretenni. Talán már nem az én korosztályomnak íródott, de ez nem volt akadály. Egy jó könyv szerintem nincs feltétlenül korcsoporthoz kötve. Gyorsan, könnyen lehetett olvasni és kifejezetten jól szórakoztam Viru, a hősnő narrációján. Mivel a regény E/1-ben lett megírva, így a legösszetettebb karakterképet csak róla kaptam és egy nagyon pozitív személyiséget ismerhettem meg a karaktere által. Talpraesett, inkább önzetlen szereplő, de mint a legtöbb tini lánynál, nála is gyakran el tudott törni a mécses, ha a szívügyekről volt szó. Szerencsére nem a klasszikus fiú-lány barátság, illetve, amikor az egyik fél többet is érez, mint barátság köré épült a cselekmény, hanem inkább a forgatások köré. Észre se veszed és pörögnek a lapok, miközben teljesen kikapcsolódsz.

Egy icipici negatívumot, amit már többen is megemlítettek: a helyzetismertető részeknél a tulajdonnevek sok esetben kis kezdőbetűvel lettek írva. 1-2 esetben be lehet tudni gépelési hibának, de az a helyzet, hogy sokkal több volt, mint egy vagy kettő. A másik a névelővel ellátott tulajdonnevek. „a Réti Bence, a Dzsennifer, a Luca. Nekem még úgy tanították, hogy a személyneveknek a mondatban már önmagukban kijelölő szerepük van.
Ettől függetlenül jól szórakoztam a történeten és minél többet szerettem volna megtudni a többi szereplőről. Főleg a fiúkról. Különösen a kis tüskés „a Réti Bencéről”. Várom a folytatást és nem csak azért, mert spoiler

1 hozzászólás
Deziréé>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Rég olvastam már ennyire szórakoztató és könnyed történetet. Vizsga előtt nagyon jól esett.
Nem az én korosztályom számára készült de még én is jókat derültem egy-egy jeleneten.
Nem hiszem el, hogy így van vége… és még nincs folytatás. Fogalmam sincs mi lesz velem addig. :D

A fél csillag levonás a néhány nyomtatási hiba miatt történt, pár helyen kisbetűvel vannak írva a szereplők nevei és azt hiszem egy helyen van egy felesleges szóköz, így kettévágtak egy szót, aminek külön-külön semmi értelme.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Szimpatikus szereplők, vicces jelenetek, és egy nem mindennapi helyszín. Határozottan tetszett! :)
Várom a folytatást.

18 hozzászólás
AniTiger P>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Nem gondoltam volna, hogy egy szappanoperás sztori megvesz kilóra, de ennek sikerült! VIGYÁZAT, függőséget okoz, ha sikerül beszippantania (és még sehol a folytatás). Nagyon aranyos sztori, imádtam olvasni, mert egy könnyű, humoros történet, egy igazi nyári olvasmány, amit kikapcsol, de közben szórakoztat is.

Olvasmányos, pár óra alatt ki lehet olvasni.

Nem mondom, hogy nézném a sorozatot (mint már említettem, kerülöm a szappanoperákat), de könyvben szerettem ezt a kulisszák mögötti, családias légkört bemutató témát.

Apropó! Most azonnal adjátok ide Vivi/Viktor karakterlapját, vagy a következő részt, mert megüt a guta, hogy mi a helyzet! :DD Tetszett ez a „nem beágyazott karakter” körüli hercehurca, idegeskedés, akárcsak a Réti Bence és a stáb többi tagja körüli sok titok és egyéb furcsaság.

https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/06/szirmay-ag…

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2016
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101918
Lillsz>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

„Újabb kedvenc született! :D Nagyon élveztem és szerettem ezt a regényt, mindenkinek ajánlom, megéri elolvasni! *-*
Szirmay Ágnes, ha a következő részben is ennyire odateszi magát, akkor abszolút ott lesz a kedvenc íróim között! Már ezzel a regénnyel is teljesen levett a lábamról. Remélem a következő könyvével is eléri ezt, vagy esetleg még fokozni is tudja. Mindenesetre én nagyon várom! *-*” 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/11/szirmay-a…

Csoszi>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Wow! Eszméletlenül tetszett ez a könyv. Egyetlen problémám van vele: Hol a folytatás??? Ritkán szoktam hangosan nevetni olvasás közben, legtöbbször csak úgy csendesen, befelé mosolygok. Na, ennél a könyvnél ez megtörtént. Szinte fuldokoltam a röhögéstől:) Férjem kicsit furcsán figyelt, hogy minden okés-e. A történet olyan kis egyszerű, aranyos. Ahogy a karakterek is. Kicsit beleláthattunk egy népszerű hazai szappanopera kulisszái mögé. Nem, nem a BK-ról van szó, de hozzá elég hasonló sorozatról. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul Viru és Dé színészi karrierje, hogyan változik meg az életük miután spoiler, no meg hogyan fejlődik tovább az ebben a kötetben éppenhogycsak kialakult románc.

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2016
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634101918
7 hozzászólás
GytAnett>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Igazából nem egy világmegváltó könyv, de mégis megérdemli a 4.5 csillagot, mivel a maga műfajában nagyon jó! Nem gondoltam volna, hogy én ilyet fogok írni, de: mégis hol van a folytatás?! :D
Sajnos még mindig meglepődök, amikor egy ennyire olvasmányos könyvet magyar író(nő) ír, pedig nem vagyok magyar ellenesnek mondható, csak nincs túl magasan a mércém, ergo Szirmay Ágnesnek sikerült jócskán megugrania a szintet. :)
Igazából végig azt éreztem, hogy ármány és szenvedély tinikkel, némi Barátok közt kulisszatitokkal. Mert igazából az. Igazán nagy meglepetést okozott, hogy ez mégis tetszett!
Laza, könnyed, tényleg nagyon gyorsan lehet vele haladni. Pont egy ilyenre volt szükségem.
Igazából mindegyik szereplő egy idióta, és nem is feltétlenül jó értelemben, de nem baj, ez így kellett. Dé egy szerencsétlen, aki mellé még vak is, Dzseni teljesen megtestesíti a mai magyar valóságot, legalábbis azt, amit az öregek gondolnak a mai tini lányokról. :D Viru.. hát, talán még ő ment el a legjobban, bár néha ő is kinyithatná a száját. Na, Robit mondjuk bírtam. Luca olyan izé. :DDD Bencében pedig látok potenciált. Komolyan mondom, egy-egy ifjúsági könyvnél már hiányérzetem lenne, ha nem akadna olyan srác, aki egy paraszt, majd a főszereplő lányunkkal elkezd összemelegedni. :D
Sok a szereplő benne, ez kicsit zavaró volt, főleg úgy, hogy a sorozatbeli és a valóságos nevük is emlegetve volt, bevallom, a végére nem is sikerült felfognom minden karakternél, hogy ki kicsoda.
A vége oké, hogy függővég, de elég határozottan megfogalmazódott már bennem a folytatás. Remélem, hogy tévedek, mert akkor nem lesz túl izgalmas majd olvasni. :) spoiler
Erről a könyvről valahogy nem tudok értelmes értékelést írni. Tényleg nem váltja meg a világot, viszont ami nálam mostanában talán fontosabb: tökéletesen kikapcsol.

5 hozzászólás
Ngie P>!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva

Hol a folytatás?
Ide vele azonnal, de leginkább tegnapra szeretném kérni!!!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva>!

Nem neked kell megoldani a világ összes problémáját.

291. oldal, 10 fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Réti Bence
3 hozzászólás
AniTiger P>!

Hétfőn reggel, a stúdió felé menet, a buszon ülve eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne, ha Réti Bence egyszer nőként nézne rám. Mármint úgy, hogy én vagyok nő, nem ő.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Réti Bence · Stern Virág (Viru)
Kelemen_Hanna>!

– Egyáltalán nem igaz, hogy egy koalában több élet van, mint benned, el ne hidd neki! – hallatszott, ahogy elmentek mellettünk.
– A koala… – hüppögte az egyik –, a koala az nagyon cuki.
– Látod, csak ezt akarta mondani, hogy cuki vagy. És különben is majd értesítenek.

10. oldal

Naiva>!

– Nem hiszek a fiú-lány barátságban.
– És a fiú-fiúban? – provokáltam.
– Abban sem – nevetett. – Vigyáznom kell veled. Kezdesz kiismerni.

293. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Réti Bence · Stern Virág (Viru)
almajuice>!

„Rántott ponty majonézes burgonyával délben” – hirdette a tábla. „Összetört szív egy seregnyi idegen emberrel délután” – írtam volna mellé, ha jogom lett volna használni a krétát.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ponty · Stern Virág (Viru)
Kicsibogár>!

– De abban te egy szót sem szóltál. Amikor nem beszélsz, az nem is számít jelenetnek -vigyorgott. – Akkor csak fényvisszaverő felület vagy.
– Biodíszlet. – tódítottam.
– Ruhafogas.
– Tereptárgy.
– Lámpaernyő – vágtam ki, aminek már semmi értelme sem volt .

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kozák Dénes (Dé) · Stern Virág (Viru)
Hintafa>!

– Mindenki szerint jól áll a szemüveg.
– Csak vigasztalni akartak, abszolút nem áll jól.

70. oldal, 3. fejezet - Hétfőre tanulj meg gördeszkázni! (Pagony, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Stern Virág (Viru)
Kelemen_Hanna>!

Bevackoltuk magunkat a szobájába, mire odaértem, főzött kakaót és behozott egy csomó diós kekszet, amit imádok, vagyis minden készen állt a vallomásos beszélgetéshez.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stern Virág (Viru)
America>!

Reggel hétkor, mikor a mobilom ébresztője megszólalt, vagyis elkezdte játszani a Jól áll nekem az élet-et, szinte jókedvűen ébredtem. könnyűnek és szabadnak éreztem magam. Talán mert könnyű és szabad is voltam.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stern Virág (Viru)
America>!

Amikor elkezdtem Dét bámulni, még nem vettem rajta észre semmi különöset, csak megszokásból néztem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Kozák Dénes (Dé) · Stern Virág (Viru)

A sorozat következő kötete

Szappanopera sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: Ég veled
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Leiner Laura: Higgy nekem
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Bábel
Kasie West: A távolság relatív
Bakó Liza: Csíííz!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan