Drága ​illúzió 5 csillagozás

Mai angol elbeszélők
Szilárd Gabriella (szerk.): Drága illúzió

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Graham Greene, Jean Rhys, Malcolm Lowry, Doris Lessing, Kingsley Amis, Muriel Spark, Alan Sillitoe, Margaret Drabble, Ian McEwan

Tartalomjegyzék


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

>!
SteelCurtain

A férfi csak azt a csatornát tudta elviselni, amely hirdetéseket sugárzott, a többit szocialista propagandával vádolta. Ez nyilván bolondéria volt, hiszen az egész adást átaludta, de konok ember lévén, ragaszkodott a szokásaihoz.

191. oldal

>!
SteelCurtain

– Én is meg szoktam áldani mindenfélét. – magyarázta az öregember. – Például olyankor, amikor szeretni akarok valamit, de nem tudom szeretni. Akkor kinyújtom a kezem, és azt mondom, édes Istenem, ne haragudj, hogy ezt a dolgot nem tudom szeretni, de azért légy szíves, áldd meg. Volt például egy kapám, amelynek állandóan kijárt a nyele. Amikor már a lábamat is megvágtam vele, akkor megáldottam. Hát mit csináltam volna? Vagy megáldom, vagy eltöröm, de hát új kapára nem volt pénzem. Aztán eljár hozzám minden héten egy asszony, és panaszkodik a kutyámra. Könyörög szegény, hogy heréltessem ki, de hát ez természetellenes, ilyet nem teszek. Erre az asszony elkezd átkozódni, én pedig kinyújtom a kezem, és megáldom. Hát mit csináljak, ha azt a szerencsétlent nem tudom szeretni?

12. oldal

>!
SteelCurtain

– Mit szokott érezni, ha elolvassa valamelyik versét?
– Hát, ha szerencsés vagyok, akkor megkönnyebbülést, hogy nem lett rosszabb, mint amilyen. Sokszor nem értem, hogy mi a csudát akartam vele mondani, de nem töröm rajta a fejem. Vagy éppen semmit se tudok kezdeni vele..

117. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Géher István (szerk.): Pokolkő
Junot Díaz: Fulladás
Junot Díaz: Így veszíted el
Géher István (szerk.): Ellenfelek
Jean Rhys: Legyen nekik dzsessz
Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete
Jean Rhys: A sötétség utasa / Jó reggelt, éjfél
Jean Rhys: Nagy mosolyt kérek!
Jean Rhys: Széles Sargasso-tenger
Junot Díaz: Szigetlakó