Áron ​olimpikonnak született 1 csillagozás

Szilágyi-Repetics Magdolna: Áron olimpikonnak született

Három fontos üzenetet hordoz ez a könyv gyerekek, fiatalok, illetve az ő fejlődésükért felelős szülők, nagyszülők, pedagógusok számára.
Az első a sportolás fontossága. A rendszeres testedzés, a versenyzés a hasznos fiziológia hatások mellett célratörővé kovácsolja a gondolkozást, segít az önállóvá érésben, egészséges versenyszellemet és magabiztosságot fejleszt. Az egy sportágat művelők kiváló közösséget alkotnak, melyben életre szóló barátságok, szerelmek szövődnek.
Másodszor bizonyítást nyer Áron példáján is, hogy minden gyerekben megtalálható valamilyen affinitás, melyre ha rátalál, folyamatosan sikerélményekben lesz része. Ezt felkutatni fáradságos dolog, de nagyon megéri.
Végül látható, hogy nincs olyan célkitűzés az életben, mely ne lenne megvalósítható. Aki hisz magában és a célt soha szem elől nem tévesztve elszántan küzd érte, az megvalósítja álmát. Ezt kívánom minden kedves olvasónak!

Tartalomjegyzék

>!
160 oldal · ISBN: 9789630846301

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Ildó P>!
Szilágyi-Repetics Magdolna: Áron olimpikonnak született

     Arról sokat lehetne elmélkedni, miért is született meg ez a könyv, de ezt csak találgatni tudom. Azt tartom legvalószínűbbnek, hogy van egy büszke édesanya, aki nem képes érzéseit magában tartani, muszáj megosztania a – még ha csak szűkebb világgal is, hisz magánkiadásként jelent meg – világgal az érzéseit, kiírnia magából gyermeke történetét, hisz számára ő mindig is különleges lesz.
     Szilágyi Áron neve ma már talán mindenkinek ismerősen csenghet. Egy igazán tehetséges, sikeres kardvívó, aki elért eredményei ellenére sem szállt el magától, egy rendkívül egyszerű, tisztaszívű, szimpatikus ember. Számomra legalábbi is ilyen kép alakult ki róla.
     A könyv szépen végighalad Áron születésétől kezdve első olimpiai aranyáig. Nem csak a gyermekkor csínjeit, családi nyaralásokat örökíti meg, hanem azt az edzésekből, edzőtáborokból, versenyekből álló kemény munkát is, ami az Olimpiáig vezette Áront. Áron már kisbaba korában elkezdte az edzéseit, mikor a hozzá hasonló korú babáktól eltérően kifejzetten szeretett hasonfekve nézelődni. Tíz évesen azt mondta, hogy belőle olimpiai bajnok lesz. Egy anya figyelme pedig élete minden területére kiterjed, legyen szó az étrendjéről, iskolai és sportteljesítményéről, vagy pedig az első barátnőről. Néha már túlzónak is érezhetőek ezek a személyes információk, de egy édesanyának ezek felejthetetlen, döntő pillanatok. A különböző családi képek pedig még meghittebbé teszik az egész kötetet. A lapokról pedig egy igazán idilli család képe köszön vissza, akik mindent megtesznek igen aktív gyermekük lekötésére, hogy megtalálja a neki való sportágat az életben, és ilyen szeretetteljes családi háttérrel Áronnak is sokkal könnyebb dolga volt bizonyítani. A könyv is csak alátámasztja azokat a vélt tulajdonságait, amit mi külső szemmel láthatunk belőle.
     Akit kicsit is érdekel a sportoló élete, személye, annak érdekes olvasmány lehet ez a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Clair Vilmos: Magyar párbaj – A párbaj története – Magyar párbajok – Párbajkódex
Hámori Ottó: Egy kardforgató élete
Kő András: Pengevilág
Hacumi Maszaaki: Japán kardvívás
Kovács Dénes: A vívók apostola és a vadászat szerelmese
Gáborján Rita – Selmeczi Tibor: Vívókönyv
Lukovich István: Víváselmélet és módszertan
Szepesi László: Vívástanulás csoportban – Módszertani gyakorlatgyűjtemény
Serge Timacheff: The Image of Fencing
Földes András: Erőss Zsolt – A Himalájánál magasabbra