Utazás ​a múltba 7 csillagozás

Szilágyi Heléna: Utazás a múltba

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Johanna ​hiába töltötte be a tizennyolcadik életévét, a szülei – heves ellenkezése ellenére – még mindig gyermekként kezelik. A család fekete báránya, aki az elkényeztetett, városi kamaszok életét éli. Ám Hanna élete teljesen megváltozik, amikor édesapja és édesanyja úgy határoz, hogy budapesti lakásukból visszaköltöznek a vidékre, ahol már tíz éve nem jártak. A lány lázad a sorsa ellen, és nem akarja észrevenni azt, hogy csupán egy boldogabb élet ábrándjai azok, amiket maga mögött hagy. A költözést követően újra meg kell ismerkednie a tájjal, az emberekkel, a régi barátaival, és rá kell döbbennie, hogy nem csak ő, hanem mindenki megváltozott az évek során. Ez leginkább legjobb gyermekkori barátjára igaz, Csabára, aki az évek során gőgös álarcot öltött magára. Hanna kíváncsisága felülkerekedik ellenszenvén, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse a rejtélyes múltú srác történetét, amely egy keserédes fordulattal megváltoztatja vélekedését minden ismerőséről. A tiltott, de annál… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Colorcom Media, Budapest, 2016
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158016056

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

BarbyMalik0112 P>!
Szilágyi Heléna: Utazás a múltba

Bővebb értékelés a blogon: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/04/szilagyi-hel…

"Egy fiatal írónőtől egy fiatalos történet. Tele szerelemmel, barátságokkal, lázadással és rengeteg fordulattal.
Azoknak ajánlanám leginkább, akik nyitottak a romantikára, izgalomra, jellemfejlődésre. A történet által az olvasó újra visszacsöppenhet a tinédzserkorba, vagy esetleg egy másik tizenéves szemével nézheti a világot. Így átélhet egy utazást a múltba… :)"

verone P>!
Szilágyi Heléna: Utazás a múltba

Izgalmas, és érdekes történet volt. Sok váratlan szituáció alakult ki a főhősnő körül, akinek teljesen megváltozik az élete a könyv végére. Egyszerűen nem bírtam letenni és emiatt többször is fennmaradtam a buszon. :P

pattie23>!
Szilágyi Heléna: Utazás a múltba

„Egy délután alatt nevettem, utáltam, izgultam, sírtam, féltem, reménykedtem majd újra sírtam és a végén örültem. Komolyan fogalmam sincs mikor váltott belőlem ki egy könyv ennyi fajta érzelmet, de most térjünk rá a történetre. ”

Értékelés folytatását itt olvashatod :https://avalosagontul.blogspot.hu/2017/09/ertekeles-szi…

dgdalma>!
Szilágyi Heléna: Utazás a múltba

„Ahogy az írónő végigvezette a történeten a főszereplő jellemváltozását, egy valamit biztos megtanultam: ha az ember eleve negatívan viszonyul a másikhoz, nagy valószínűséggel azt is fogja visszakapni, és amikor már szeretne nyitni, barátkozni, beilleszkedni, akkor már lehet túl késő lesz.”
Bővebben: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2017/08/02/szilagyi-hel…


Népszerű idézetek

Heléna_Szilágyi IP>!

Hamar kizártam őt az életemből, ahogy a fővárosba költöztünk, mert a túlélést választottam. Én így védekeztem a fájdalomtól. Felejtettem, gyorsan és kíméletlenül. De ő vajon hogyan vészelte túl azt az időszakot? Hogy maradtak ilyen élénkek az emlékei? Meddig várhatta, hogy visszatérjek… hozzá?

BarbyMalik0112 P>!

– […] Amúgy, úgy látom, hogy Péterrel egész jól elvagytok.
– Hé, ez elég súlyos témaváltás volt!
– Ezt lényegre térésnek hívják…

94. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
E. Lockhart: A hazudósok
Gombos Tünde: Pataki Emma naplója
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Anita Gayn: Sütilány
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz