Az ​egészséges életmód étrendje 2 csillagozás

180 „büntetlenül” fogyasztható jóízű étel
Szilágyi Ágnes – Hunyadvári Lászlóné: Az egészséges életmód étrendje

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Innomark, 1988
276 oldal · ISBN: 9630255553

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Gólyanéni
Szilágyi Ágnes – Hunyadvári Lászlóné: Az egészséges életmód étrendje

„Porlepte” kötet ez, de lényegében időszerű most is. Az elején pár elméleti tanács olvasható, de aki már foglalkozott az egészséges táplálkozás témájával, annak nem fog újat mondani. Természetesen – a kiadás óta eltelt közel harminc év miatt – hiányoznak a legújabb főzési technikák, az időközben megismert és elterjed nyersanyagok, zöldségek, gyümölcsök.
Számomra a könyv legnagyobb pozitívuma az ábécérendbe szedett receptgyűjteménye. Aránylag egyszerű, kevés alapanyag-igényű, gyorsan elkészíthető, egészséges betevőt főzhetünk a leírások alapján. A modern szakács- és gasztrokönyvekkel ellentétben, itt nem kell azon gondolkodni, hogy a felsorolt alapanyagok között, mi lehet ez az ismeretlen valami és hol szerezhető be. Számtalan recept a hagyományos magyar ételek egészségesebb alternatíváját kínálja.
A kötet egyetlen negatívumaként a tartalom felét elfoglaló mintaétrendeket említhetem. 1000–1500-2000 kalóriás, koleszterinszegény ételsorok vannak összeállítva, húsz-húsz napra. Én nem szeretem, az előre ennyire megtervezett menüt, ennek ellenére lehet, hogy valakinek pont e segítség miatt lesz ez a könyv a barátja.


Népszerű idézetek

>!
Gólyanéni

Egy uncia megelőzés többet ér, mint egy font gyógyítás. – L. Levy


Hasonló könyvek címkék alapján

Schobert Norbert: Norbi: A 2. titok
Judith Wills: Az Omega-étrend
Koronczai Magdolna (szerk.): Rákmegelőző étrend
Robert Arnot M.D.: A tökéletes étrend
Kate Shapland: Változz meg 21 nap alatt
Schobert Norbert: A Norbi titok
Helyes ételtársítás
Kollár Anita: Gluténmentes és finom!
Anita Hessmann-Kosaris: Méregtelenítés gyümölccsel és zöldséggel
Sebestyén Szilvia: Nyári makrobiotikus ételek