Galaktika ​62. 3 csillagozás

Sziládi János (szerk.): Galaktika 62.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 1985

A művek szerzői: Roger Zelazny, Alexei Panshin, Szerdahelyi István, Hargitai Károly, Bogáti Péter, Nemere István, Herbert W. Franke, Brian W. Aldiss, Hosi Sinicsi

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika


Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Noro >!
Sziládi János (szerk.): Galaktika 62.

Roger Zelazny: A Mars rózsája – hangulatos „old Mars” történet, amelyben egy költő a marsi művészetet tanulmányozza, és rádöbben, hogy egy alkotás értelmezése akár egy civilizáció sorsát is befolyásolhatja. (4/5)
Alexei Panshin: Hogyan fedezte fel Georges Duchamps a világ meghódítására szőtt összeesküvést? – egyperces abszurd. Fogalmam sincs, hogy nevetnem kéne-e, vagy a fejemet csóválnom.
Bogáti Péter: Az eljátszott teremtés – sokrétű társadalmi/vallásfilozófiai gyökerű történet, amelyben egy űrexpedíció tagjai egy idegen eredetű könyvet próbálnak értelmezni. Hihetetlen potenciál van benne, ugyanakkor viszont hatalmas lyukak is tátonganak a történet szövetén. (3,5/5)
Hosi Sinicsi: Elvesztettük barátunkat – kisiskolásoknak valószínűleg tanulságos lenne ez a kis szösszenet, de felnőtt olvasóknak nem ajánlom.
Nemere István: Kísérletek – afféle matrjoska-novella, amely azt mutatja meg, hogy az univerzumban mindig van egy még tágabb nézőpont. Kezdetben ötletes, de hamar önismétlővé válik (3/5)
Herbert W. Franke: Balra van a halál – egy jó fizikai alapötlet, amire egy józan ésszel teljesen értelmetlen történetet épít fel a szerző. Szöveges matekpéldát is láttam már jobbat. (1,5/5)
Herbert W. Franke: Zárt terület – hidegháborús ihletésű novella egy tudósról, aki egyre inkább elveszíti a valósággal való kapcsolatát. Az ócska, színpadias csattanó viszont nagyon nem kellett volna bele (3/5)
D. F. Hannigan: A vén Rutherford doktor – eltalált hangulatú gótikus rémtörténet a XIX. század végéről, egy alkimistáról és rögeszméjéről. (4/5)
Brian W. Aldiss: Ámen és kész – szatirikus novella egy olyan világról, ahol az ember a gépekhez imádkozik és tőlük vár útmutatást (4,5/5)
Steve Cartmill: Sürgős küldetés – eléggé túlírt kémtörténet, amelyben csak a kitalált nevek és helyszínek próbálják elfedni, hogy a világháborúról szól. Magánál a novellánál sokkal érdekesebb a novella háttere: a szerző ugyanis meglehetős pontossággal ismertette az spoiler működési elvét egy évvel azelőtt, hogy azt nyilvánosságra hozták volna. (3/5)

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ficsor Zoltán (szerk.): X Magazin II/5 (6.)
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Domokos János (szerk.): Huszadik századi dekameron I-II.
Isaac Asimov – Martin H. Greenberg (szerk.): Gyilkos idő
Szentmihályi Szabó Péter (szerk.): Homályos zóna
Hunyadi Csaba (szerk.): Isten hozott a majomházban!
Németh Attila (szerk.): Fényévek
Ponori Thewrewk Aurél (szerk.): Kaland a végeken