Egy ​város, ötkarika, ezernyi történet 1 csillagozás

Békéscsabaiak az olimpiákon Athéntól Rióig
Szigeti Csaba: Egy város, ötkarika, ezernyi történet

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Kolorprint, Békéscsaba, 2017
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631280920

Kiemelt értékelések

sophie P>!
Szigeti Csaba: Egy város, ötkarika, ezernyi történet

Szigeti Csaba: Egy város, ötkarika, ezernyi történet Békéscsabaiak az olimpiákon Athéntól Rióig

Az ilyen kötetet nem „kiolvassa” az ember, hanem egyszer csak úgy dönt, hogy most már elteszi a dohányzóasztal aljából, most már nézegetne mást a reggeli kávé mellé, mármint alkalomadtán. Arcképtár, kicsit lexikon (főleg a függelék), akikre büszkék vagyunk tabló, ajándékötletnek be szokott válni.

Nem olyan hibátlan album ez, mint amilyennek én szeretném látni, de szép papíron kiváló nyomdai munka, eléggé monumentális, öröm lapozgatni, hogy a rajongással teli lelkes szöveget miként veszem, … volt amikor engem is magával ragadott a hév. Egyáltalán nem vagyok sportrajongó, de arra azért oda szoktam figyelni, hogy az a gyalogló, akinek az edzője a szomszéd utcában lakik, mit csinál az olimpián, és igen büszke is tudok lenni rájuk, szép az az 58. hely!

Szóval mindenki benne van ebben a kötetben, aki csak akár egy fél évet is, de ide járt iskolába, itt volt edző, itt volt katona, stb. A tematika az, hogy először van egy rövid adatlap (portré, békéscsabai kötődés, született, sportág, olimpiai részvétel). Aztán egy lényegre törő, a sportteljesítmény méltatására kihegyezett életrajzot kapunk, sok képpel, aztán egy kronológiát, és végül egy Szösszenetnek nevezett kis érdekességet, valami kis színeset. Először is az érmesek, köztük pl Gedó György. Vagy Palotai Károly. Aztán a többi olimpikon időrendben. Kedvenceim a I. világháború előtti birkózók és atléták, nagyon fotogének, hogy mást ne mondjak. És persze sok az ismerős arc, néha egészen meglepőek is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bakay Péter (szerk.): A békéscsabai evangélikus gyülekezet életmódja a 18. század első felében az első anyakönyv alapján
Tóth Dorottya (szerk.): A Jankay iskola 50 éve
Gécs Béla: Békéscsaba Széchenyi ligete
Bielek Gábor: Békéscsabai katolikus családlexikon (1750-1895)
Grin Igor – Krupa András (szerk.): Békéscsaba néprajza
Fábián Zoltán: Mesterek és kapcsolatok
Dobrotka Pál (szerk.): Üdvözlet Békés-Csabáról
Bauer Barbara: Vakrepülés
Grecsó Krisztián: Tánciskola
Szilasi László: Szentek hárfája