Szeretlek, ​anya! 12 csillagozás

31 őszinte vallomás
Szeretlek, anya!

Sokszor ​azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk nem vágható el.
Ők az édesanyáink, és ezek leszünk mi is valakinek, amikor anyává válunk.
Ahogy megpillantottuk a zseniális művész, Quentin Gréban festményein az anyákat, éreztük, hogy mennyire jó lenne magyar alkotókat felkérni; írják meg gondolataikat, meséiket, vallomásaikat a belga illusztrátor képei mellé.
Így állt össze ez az album, telis-tele hiteles írásokkal az anyaság sokszínűségéről.
Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Farkasházi Réka Hadas Krisztina, Halász Judit, Havas Dóra, Horváth Lili, Karafiáth Orsolya, Kádár Annamária, Kárász Eszter, Koós Réka, Kozma Orsi, Krizsó Szilvia, Lackfi János, Nádori Lídia, Péterfy-Novák Éva, Rácz Zsuzsa, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa , Szabó T. Anna, Szulák Andrea, Szurovecz Kitti, Tóth Krisztina, Tamás… (tovább)

Eredeti cím: Maman

Eredeti megjelenés éve: 2018

A művek szerzői: Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Farkasházi Réka, Hadas Krisztina, Halász Judit, Havas Dóra, Horváth Lili, Karafiáth Orsolya, Kádár Annamária, Krizsó Szilvia, Lackfi János, Nádori Lídia, Péterfy-Novák Éva, Rácz Zsuzsa, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa, Szabó T. Anna, Szulák Andrea, Szurovecz Kitti, Tóth Krisztina, Tamás Zsuzsa, Turi Tímea

Tartalomjegyzék

>!
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035022 · Illusztrálta: Quentin Gréban

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Szeretlek, anya!

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. :)
Azt hiszem, itt a moly-on figyeltem fel a könyvre, de a Könyvfesztiválon csodálhattam meg személyesen is. A könyvet végiglapozva álmélkodva néztem a gyönyörű képeket. Ráadásul mikor még azt is megláttam, hogy az egyik történetet Schäffer Erzsébet írta, akkor már végképp eldőlt, hogy ez a csoda kell nekem.
Nem bántam meg, mert a történetek legtöbbje hol megríkatott, hol pedig megnevettetett. Ettől kifejezőbb és csodálatosabb borítót pedig elképzelni sem lehetne.

>!
ziara P
Szeretlek, anya!

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

A könyvtárban a bemutatópéldányok között leltem rá erre a csodaszép kötetre, amiről úgy gondoltam, mielőbb el kell olvasnom. Alapvetően nem bántam meg, bár az írások színvonala meglehetősen változó, vannak szuperek, és semmitmondók, de a rajzok mindegyik írás értékén löknek egy kicsit, az egyébként is magas szintjükön. Az ötlet nagyon jó, a külcsín ötös, de a belbecs inkább három és feles, így erős négyes.

>!
SzVera
Szeretlek, anya!

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

Karácsonyi ajándék volt nálunk. Most, hogy anyu sajnos nagyon rosszul lát :( , én voltam a könyv hangja. Meg kell, hogy mondjam csodálatos program volt, együtt sírtunk, nevettünk, emlékeztünk, sztoriztunk.
Megható és felemelő élmény volt.
(És Quentin Gréban illusztrációi gyönyörűek.)
Úgyhogy tökéletes siker.

>!
Lada_Girl
Szeretlek, anya!

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

Nem mindegy történet tetszett, viszont az illusztrációk olyan csodásak, hogy kedvenc lett a könyv. Ezeket a képeket szívesen nézegetném a szobám falán, de szét nem vághatom! :O
Megyek, beleásom magam az illusztrátor „előéletébe”

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
RavenS

Egyszer majd te is így fogsz nézni egy kicsi lényt, akit épp akkor tesznek a karodba. És akkor már te is érteni fogod, hogy miért nézlek.

24. oldal, Farkasházi Réka: Vonások

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
RavenS

Amíg nem volt, el se tudtam képzelni, milyen lenne az élet vele. Amióta van, nem értem, hogy létezhettem nélküle.

36. oldal, Krizsó Szilvia: Perpetum Mobile

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
RavenS

Anya csak egy van, néha egy is sok, mert folyton mondja és mondja, ne másszak fel oda, leesek, és beütöm magam, és ő aztán nem tudja kiütni a beütést, vihet a doktorhoz, aki nem ijesztő, de azért állatkamintás ragasztóval beragaszt, kiszívja a véremet egy vérszívóval, és belevilágít a torkomba, hogy onnan is kiugorjon a sötétség. […] Anya csak egy van, és nem szabadna ezt csinálni a Zica néniéknek, hogy csupa ríkatós verset mondatnak velünk a napján.

2. oldal, Lackfi János: Csak egy

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
zsjzsj P

…”Mama, te nem is varázsolsz!? Akkor voltál öt éves. Elmagyaráztam, hogy persze ez nem valódi varázslat, hanem ügyes kézmozdulatok, és kitartó gyakorlás. Hogy ez egy előadás, és ha majd nagyobb leszel és akarod, megtanulhatod! Bár gyanakodva méregettél, elfogadtad, de végül félve csak megkérdeztél: “jó Mama, értem, de a Kinder tojást, azt ugye varázsoltad!?”
Pillanatok töredéke alatt megértettem, hogy az illúzió elvétele nagyobb bűn, mint hazudni.”…
(Ungár Anikó)

62. oldal

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
RavenS

Nem kell mindent úgy csinálni, ahogyan a filmekben látja az ember.

38. oldal, Nádori Lídia: A hídon

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
RavenS

Tudom, nevetséges, de szeretem a listákat. (…) De iszonyat nehéz összerakni őket, mert ha teszem azt, kedvenc könyvekről beszélünk, ki az az elfajzott, aki meg tudna állni tíznél, és milyen áron?

26. oldal, Karafiáth Orsolya: Egy csók

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás

>!
RavenS

Csukd be az ajtót, vissza se nézz: várni a könnyebb, menni nehéz.

12. oldal, Csapody Kinga: Menni nehéz

Szeretlek, anya! 31 őszinte vallomás


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack Canfield – Mark Victor Hansen: Megható történetek édesanyákról
Baranyi Ferenc (szerk.): Aranyasszony
Anya – irodalmi antológia
Szabó Magda: Tündér Lala
Sun-Mi Hwang: Rügy
Vincent Cuvellier: Amikor életemben először megszülettem
Nagy Réka: Ökobaba
Fekete Anna – Macskássy Kati (szerk.): Mi mondtuk… Anyuról
Robert Munsch: Örökké szeretlek
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!