A ​kétarcú hallgatás 8 csillagozás

Összegyűjtött esszék, tanulmányok, kritikák III.
Szerb Antal: A kétarcú hallgatás

A könyv legfőbb érdekessége (azon túl, hogy számos eddig nehezen hozzáférhető szöveget ad közre) hogy itt, a könnyedebb műfajú írásokban érvényesül igazán Szerb Antal briliáns stílusa.A Magvető Kiadó három kötetben adja közre Szerb Antal összegyűjtött irodalomtörténeti írásait. Az új kiadásban külön csoportosítottuk a világirodalmi, a magyar irodalommal foglalkozó, illetve a vegyes tárgyú tanulmányokat és nyilatkozatokat. Mindhárom kötet tartalmaz eddig kiadatlan cikkeket, lektori jelentéseket, valamint az eligazodást segítő jegyzeteket és névmutatót.A harmadik kötet a szerző vegyes tárgyú írásait, útirajzait, nyilatkozatait, interjúit és a Nagy írók kis mondatokban című kisantológiát tartalmazza. Szabadon kalandozva az irodalom és a művelődéstörténet legkülönfélébb területein még mélyebb betekintést enged gondolkodásmódjába, világszemléletébe. Ez a kötet valódi csemege minden olvasónak.

>!
Magvető, budapest, 2002
398 oldal · ISBN: 9631423069

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 15


Népszerű idézetek

>!
e_editke 

A Lánchíd éktelenül hosszú. Próbálja meg egyszer, Uram, és nem bánja meg. Sétáljon át egy hölggyel Budára és azután jöjjön vissza, lehetőleg ugyanazzal a hölggyel. Meglátja, szerelmet fog vallani, mert a híd olyan hosszú. Budapest az igaz és mélységes szerelmek városa.

Budapesti kalauz

Szerb Antal: A kétarcú hallgatás Összegyűjtött esszék, tanulmányok, kritikák III.

>!
e_editke

Én a várossal akarom Önt megismertetni, azt hiszem, a házak az igazán lényegesek. De talán nem is a házak: az utcák egymásrahajló erotikája, melyben néha erő fejeződik ki és olykor grácia, a forgalmak hőfoka talán, a közterek és a szobrok éghajlati viszonyai, az autóbusz-számokkal kapcsolatos irodalmi asszociációk vagy valami ilyesmi. Hisz Ön ért engem.

Budapesti kalauz

Szerb Antal: A kétarcú hallgatás Összegyűjtött esszék, tanulmányok, kritikák III.


Hasonló könyvek címkék alapján

Babits Mihály: Babits Mihály levelezése 1911–1912
Kosztolányi Dezső: Tükörfolyosó
Bertha Zoltán: Sorsmetszetek
Kosztolányi Dezső: Nyelv és lélek
Nemes Nagy Ágnes: Metszetek
Halmai Tamás: Az anyagtalan morfológiája
Eörsi István: A szabadság titokzatos bája
Northrop Frye: A kritika anatómiája
Farkas Zsolt: Most akkor
Kardos András: A véletlen tekintet