Varázstükör 28 csillagozás

Szepes Mária: Varázstükör Szepes Mária: Varázstükör Szepes Mária: Varázstükör

Kornét Gábor újságíró barbár idők tanúja. Berlinből tudósít, amíg ki nem utasítják Németországból. Hazatérve egy nevezetes varázstükröt örököl, amely egykor Rabbi Abraham Eleazarnak, az 1100 körül élt nagy kabbalistának, mágusnak és alkimistának tulajdonában volt. „Semmi el nem rejtőzhet előle, amit látni akar… Mert mi maradhat titokban a Szellem előtt, amely nem ismer időt, távolságot, áthatol az anyagon, s minden forma mögött az anyagot szemléli? A tükörbe pedig ez a mindentudó, mindenlátó, misztikus erőinek birtokában lévő szellem vetíti ki a felidézett jelenségeket.” Kornét Gábor azonban nem csupán látni akar, hanem jótékonyan beleavatkozni a zajló eseményekbe… Szepes Mária ezoterikus regénye mélységével, fordulatosságával méltó párja a Vörös Oroszlánnak.

>!
Édesvíz, Budapest, 2018
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635291878
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
316 oldal · ISBN: 9789635291878
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
ISBN: 9789635292295

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Lily_Sz>!
Szepes Mária: Varázstükör

Úgy tűnik, összességében jó választás volt A Vörös Oroszlán után.
Ez már inkább „ínyenceknek” való. Töményebb, kevésbé regényes.
Az első oldalakon a nyelvi szépsége, gazdagsága ragadott meg, aztán az valahogy belesimult a mondanivalóba.
Rejtett üzeneteket hordoz, amiket nagyon sokféleképpen próbál elmondani, az olvasó meg vagy tudja őket dekódolni vagy sem, vagy talán helyesebb úgy mondani, hogy mindenki a maga nézőpontjából értelmezheti őket.
A „bajom” vele ugyanaz volt egyedül, ami a nagy művel is – eltekintve még itt attól a ténytől, hogy ez a kiadás borzalmas (förtelem borító, hangya betűk, tele elírással…).

>!
Göncöl, Budapest, 1989
226 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630193566
Lovasanna>!
Szepes Mária: Varázstükör

Szepes Máriát olvasni továbbra sem könnyű . Néha nagyon egyenes , megdöbbentő , néha hét réteggel letakart , elködösített mondanivalója van . A történet egyszerű , szinte mintha egy lépcsősoron felsétálva tudjuk mi a következő lépés . Ugyanakkor metafizikai szinten bonyolult , nehéz a mondanivalója . Ahhoz hozzászoktam , hogy nagyon oda kell rá figyelni , és olyan különös más által nem használt stílusa van ami kifejezetten csak rá jellemző . Számomra olyan élmény őt olvasni , mint mikor szótárral a kezében olvas az ember . Bár egy nyelvet beszélünk , de mégsem ugyanazt . Át kell fordítanom magamnak .. magamra


Népszerű idézetek

Chi>!

Ki más válthatna meg téged, mint egyedül önmagad?!

279. oldal

Chi>!

Elindult, és végigjárja az utat, mert minden okkult folyamatnak ez a törvénye.

215. oldal

Chi>!

Csak egy Én van – mondta keményen, diadalmasan. – Egy Én, és sok öltözék. Engem senki sem büntetett meg. Ki fizeti a számlát, mit gondolsz?

262. oldal

Chi>!

Aki az ember betegségét gyógyítani kívánja, az a lelkével, legbenső lényegével vegye fel a kontaktust.

308. oldal

Lovasanna>!

E tétel az összes ismert egzakt és egyéb tudományok alapja. A modern technika, biológia,
orvostudomány, építészet, hidraulika, csillagászat, fizika, kémia, minden, amit ismerünk, alapjául egy hallgatólagosan elismert módszert alkalmaz, amely arra épít, hogy amit kicsiben, a kísérleti asztalon létrehoz, az egy rejtélyes törvényszerűségnél fogva, nagy méretekben is beválik.

Chi>!

Igaz. De vajon te… te külön való vagy-e tőlem? Nem a szakadás, a transzcendens énhasadás kataklizmája tépett-e el, taszított-e mélyre engem, mikor az Egyből kettő lett? Nálam maradt érzelmed gyöngesége. Nálad a mágikus szellemi erő és akarat. Ami benned hullámzik, bennem verődik vissza. Ami benned hideg, elvont fényesség, az bennem tüzet gyújt.

280. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hász Róbert: Diogenész kertje
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Palotás Petra: A kastélykert álma
Robin O'Wrightly: Emlékkönny
Tomcsik Nóra: Tél Berlinben
Szabó Magda: Abigél
Békés Pál: Csikágó
Hamvas Béla: Silentium / Titkos jegyzőkönyv / Unicornis
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part / A három testőr Afrikában
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben