Raguel ​hét tanítványa (Raguel hét tanítványa 1-7.) 57 csillagozás

Szepes Mária: Raguel hét tanítványa Szepes Mária: Raguel hét tanítványa Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

A Raguel hét tanítványa a mélymúlt eltemetett kultúráinak gyökereit ássa ki a felejtés súlyos iszaprétege alól, s későbbi évezredek szenvedélyektől, drámáktól izzó rejtélyeire vet vakító világosságot. De éles mentális fénytőrével áthasítja a XXI. század jövőnket borító lepleit is. Cselekmény-szökőárja feltárja holnapunk pusztító konfliktusait, azok gyógyító, megoldást kínáló módszereivel együtt.

****

A Raguel-"Saga" írása közben plasztikusan életre kelt valamennyi hősöm, hősnőm alakjával annyira azonosultam, hogy velük együtt éltem át szerelmeiket, csalódásaikat, sikereiket, kudarcaikat, örömeiket, vergődésüket. Velük merültem poklok szakadékába, s emelkedtem a Kozmosz végtelenné táguló kiterjedései közé. Ma is velem vannak. Örök parázs ég bennük. Szellemi, érzelmi gazdagságot sugároznak, megosztják azokkal az olvasókkal, akik elméjüket, lelkület megnyitják előttünk. Szepes Mária

Édesvíz, Budapest, 2019
686 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635281282
Édesvíz, Budapest, 2014
688 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635281282
Édesvíz, Budapest, 2012

John D. Carter/Mars · Angelo Vitelli/Vénusz · Baráth György/Jupiter · Madelaine Rougemont/Hold · André Morel/Merkúr · Anton Bernstein/Szaturnusz · Kjell Björnsen/Nap

Mythenburg

Vladi>!

Mestermű.
Bár a Vörös oroszlán az írónő legismertebb műve, de ennek a kötetnek a minősége és a benne felhalmozott tudás még azon is túltesz, nem véletlenül tartja Szepes Mária ezt a főművének.
Örülök, hogy csak most olvastam, amikor már elég magas szintű a tapasztalatom ahhoz, hogy értelmezzem is a lényeget.
Nem egy könnyű olvasmány, a felénél kellett is egy kis pihenőt tartanom. Hagyni, hogy dolgozzanak bennem az olvasottak, és ez még soká így lesz. Nem hiszem, hogy változás nélkül hagyott ez az élmény.
Minden útkeresőnek kötelező olvasmány.

lupi4>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Lassan ment az olvasás, nem azért mert nem érdekes, épp ellenkezőleg. Hihetetlen, annyira vegyes élményeket ad.Volt mikor alig vártam a percet, hogy a kezembe vegyem, máskor féltem mi fog következni… Eddigi olvasmányaim legmegrázóbb könyve, teljesen a hatása alá kerültem. Azt hiszem az egyik címzett én vagyok, vagy csak! megértem az elolvasására. Muszáj volt kihagynom napokat, de olykor heteket is a fejezetek között, mert nem bírtam volna feldolgozni. Áramütés, katarzis. Olyan helyre vitt a könyv ahol még nem jártam, vagy már jártam :) Biztos elolvasom még, ha a szívem bírni fogja, amit remélek.

Valentine_Wiggin>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Nagyon újra kéne olvasni, mert elsőre nem mutatott meg mindent. Azt hiszem, ez az a könyvsorozat, amit lehet úgy olvasni, mint fantasy-t, ha az ember úgy akarja… végülis egy izgalmas, eredeti alapkoncepció, kidolgozott, különleges képességű karakterek…
Vagy lehet rajta gondolkodni. Én inkább az utóbbi kategóriát erősítem, és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy a hét tanítvány között, akivel tud azonosulni, és meg tudja érteni a gondolkodását. Nekem a Mars és a Jupiter voltak a kedvenceim, de nagyon megszerettem a Szaturnusz karakterét is, ahogy felállt minden nehézség után, és megtanult másképp tekinteni a világra.
Egy barátnőmnek ajánlottam a könyvet, biztosra vettem, hogy tetszeni fog neki… az egyik kötetét olvasta csak, annak az utolsó tíz oldalát is kihagyta. Azt hiszem, kell egy hangulat, egy érdeklődés ehhez a sorozathoz, hogy az embert igazán megragadja… de ha az megvan, akkor imádni fogja, és töpreng majd minden során, minden kérdésen amit felvet, akármelyik bolygón keresztül teszi is.

Lovasanna>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Ritkán van olyan könyv amit néha napokra félre kell tennem . A regény életre kelt bennem .Párhuzamokat fedeztem fel a mindennapi valóság és a fikció között . Elgondolkodtatott , rombolt és épített . Nagyon izgalmas is volt egyszerre . Köszönet a létrejöttéért .

dia69>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Életem egyik fő műve. Minden újraolvasás után is tud újat mondani, hiszen olyan mélységű tudás van benne, amit nem tudom mennyire tudunk elérni, sajnos többségünk nem áll Mária néni színvonalán.
Csodálatosan kidolgozott jellemek, ahogyan azt tőle megszokhattuk, mindez asztrológia alapokon, de ha valaki nem foglalkozott vele, semmi hátrányt nem jelent. Hatalamas ezoterikus tudás, bölcsességek tárháza, s olyan életrajzok, emberi drámák, a finom humorával fűszerezve, hogy míg élek mindig újra és újra el fogom olvasni.

bgea>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Nagy felfedezés számomra ez a könyv. Élni tanít.

Édesvíz, Budapest, 2012
Noor>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Nagyon tetszett az elejétől. Nagyon sok életbölcsesség sűrűsödik benne. Aztán a vége inkább csalódás volt. Azt hittem, megkapjuk a válaszokat, hogy mi miért történt. Úgy érzem, kicsit elszállt a földről, pedig jó lett volna az eget ide lehozni, és úgy rámutatni a földi dolgokra, hogy megláthassuk értelmüket. De lehet, hogy túl sokat vártam tőle…

marcellveno2>!
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa

Most tartok a Marsnál. A MARS-nál, mely már gyerekkorában eléri amit akar. Érdekes, hogy a Mars-nak milyen szülei vannak. Egy akaratos és makacs apa, és egy neki behódoló akaratgyenge anya. Nagyon tetszik eddig a könyv.

aled>!

Aki a világot meg akarja gyógyítani, annak az embert kell gyógyítania, mert e zavaros, kiúttalan krízisekben erjedő, beteg világtest az ember tükörképe. S aki a jövőt kívánja megváltoztatni, annak, el kell rendeznie a múltat.

aled>!

Már nem tudom elválasztani magamtól. Gondolataink, érzéseink összevegyültek. Ha megkísérlem kirekeszteni, mindig a magam húsába vágok. Megszűnt a kettőnk különvalósága.

aled>!

– Most egészen furcsa képet fest – mondta Madelaine. – Mi is a címe?
– Mélytengeri táj.
– Félek attól a képtől! – vallotta be Madelaine.
– Miért?
– Nem tudom. Pedig szép. De valami rettentő, bús és reménytelen van benne. Mintha lidércnyomást rögzítettél volna, amelyből nem lehet felébredni.

aled>!

Ami történik, pontos és időszerű, de a lélek időmértéke szerint.

aled>!

Nem keresünk a jövőben semmit.
Nem vár bennünket sehol senki.
Célnál vagyunk.

aled>!

– Nehéz utat választott – mondta Baráth kis hallgatás után. – Tudom, mert magam is rajta járok.
– Az út választott engem.

aled>!

A kereszt. Két erővonal metszőpontja. Egy balról jobbra tartó és egy felülről lefelé tartó erővonal. Két ellentétes törekvés köti, akadályozza egymást. Törvénye így hangzik: ahol két ellentétes erővonal metszi egymást, ott körforgás jön létre. A körforgás sűrűsödést idéz elő, tehát anyagot hoz létre. De a kereszt az érvénytelenítés jele is. A bal sodrású forgás nem anyagépítő, hanem anyagromboló hatású. Ezért a kereszt a karma megsemmisítésének kulcsa is.

aled>!

Túl volt mindenen, amit a világ jelentett odakint. Elkészült vele. Harcát végigharcolta. Könnyeit elsírta. […] Minden átélése esszencia volt.