89. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Pöttyös ​Panni az óvodában (Pöttyös Panni 3.) 135 csillagozás

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Szepes Mária Pöttyös Pannija és pajtása, a komiszkodó Péterke, régi ismerősei a gyerekeknek, felnőtteknek. A fenti kötet- mely negyedik kiadásban jelenik meg – a két gyerek első óvodás élményeiről szól, egy kedves, vidám óvó néniről, egy állatkerti látogatásról, egy bizonyos Másholországról és még sok mindenről, ami minden óvodás gyerekkel megtörténthet. F. Győrffy Anna színes, meleg tónusú illusztrációi még közelebb hozzák ezt a derűs, gyerekeseményekben gazdag világát a kicsinyekhez.

Eredeti megjelenés éve: 1956

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634156178 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna
>!
Móra, Budapest, 2015
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634151289 · Illusztrálta: Győrffy Anna, F.
>!
Móra, Budapest, 2013
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631193947 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna

9 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Aranyos mesekönyv, bár egy kicsit idejét múlt lehet egy mai óvodás számára. Annak idején nem szerettem oviba járni, és emlékszem, hogy délutánonként szinte soha sem aludtam. Ma már szinte irigylem a picurokat ezért a lehetőségért:-)

2 hozzászólás
noni55 P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Óvodába készülő kisgyermekeknek mindenképpen el kellene olvasni. Szepes Mária kicsiknek érthető nyelven egy kedves kis történetet írt. Panni izgatottan várja már az óvodát, az óvónéni is meglátogatja kezdés előtt, hogy megismerkedjenek. Panni az egyik barátjával, Petikével kerül egy csoportba. A kisfiú igazi rosszcsont, amit az oviban az óvónéni nagyon jól kezel. A könyv megismerteti az olvasót az óvodai élet mindennapjaival, napi rutinnal.

Oláh_Zita P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Tanító, érdekes, szeretettel teli mese ez is. Komolyan mondom lenne kedvem visszamenni az óvódába pár napra: A fő program a játék, kapsz ebédet, és van délutáni szieszta. Mi kell még? :)

dianna76 P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Igazi nosztalgikus könyv volt. S nem azért, mert gyermekként olvastam, hallgattam (mert amúgy nem ezen nőttem fel), hanem a benne lévő, régebbi időket idéző dolgok miatt. Lehetne ez óvodai beszoktatást segítő könyv, de kevésbé szól az óvodai rutinról. Persze van benne abból is. Engem idegesített Péterke (már a kicsinyítőképzö is) rosszalkodása. Néhol túlzónak éreztem.
Szettem Az engedetlen ajtó című fejezetbe szőtt mesét. A Kukucs Ivánka és Piripócsi Tilla viszont nem került hozzám közel, de a figuragyúrás, a fantázia szőtte mese, kedves játék volt. A szerző fontos témákat, problémákat is belecsempészett a történetfolyamba, mint verekedés, hazugság, csúfolkodás, engedetlenség. Az illusztrációk kedvesek, a gyermekkoromból megszokott formák néztek vissza rám a lapokról.

>!
Móra, Budapest, 2011
56 oldal · ISBN: 9789631189049 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna
eeszter>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Ha az ember elolvas egy részt a sorozatból, egyből kedve támad beszerezni az összes hiányzó darabot. Nagyon kedves történet, szívesen olvastam fel gyermekeimnek.

2 hozzászólás
Uzsonna >!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Panni óvodába kerül és nagyon élvezi. Nem csoda, hiszen mindennap tanul valami újat. És persze jó barátokra is akad. Még a rosszcsont Petit is könnyebb elviselni, ha egy klassz óvónéni van velük. Ezek a történetek is sok tanulsággal szolgálnak.
Most jut eszembe: többször keresnek óvodára hangoló meséket. Eddig csak olyat találtam, amelyben lány kezd el óvodába járni. Érdekes, hogy fiúkról nem írnak…

dagikám>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Egy kihívás miatt akadt a kezembe. Nagyon szépen vezeti rá az óvó néni Péterkét az élet nagy dolgaira és válik egyre engedékenyebbé.

Paulina_Sándorné P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Nagyon aranyos mese volt. Panni imádnivaló kislány. Péterke pedig egy nagyon eleven kisfiú. Az óvónőt csodálom a nyugalmáért. Nagyon jók voltak a történetek. Ilyennek kell lennie egy óvodának.

Titina>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Nagyon kedves olvasmány számomra a Pöttyös Panni, kiskoromban sokat olvasták nekem. Most így felnőtt fejjel is nagyon sokat mosolyogtam rajta. Jó volt feleleveníteni a szereplőket: Péterkét, Tamarát, Csimpajkót (bár őt csak éppen megemlítik a könyv végén). Mindig jó egy picit gyereknek lenni újra, most egy kicsit így éreztem magam. :)

NovaTime>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Gyermekkorom egyik kedvenc sorozata, Panni kalandjairól nagyon szerettem olvasgatni. Még felnőtt fejjel is megmosolyogtatott, a rajzok pedig nagyon aranyosak. :-)


Népszerű idézetek

LaBelle>!

-Én nem fekszek le! Én nem s z o k o k lefeküdni! Én inkább beleverek egypár szöget mindenhová!

26. oldal (Az engedetlen ajtó)


A sorozat következő kötete

Pöttyös Panni sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Berg Judit: Maszat játszik
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Bartos Erika: Anna és Peti – Irány az óvoda!
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás
Turbuly Lilla: Locsolókannából elefánt
Brückner Judit: Jó kis hely az óvoda
Szabados Melinda: Kilincscica és az ovi csodálatos világa
Liane Schneider: Bori és az ovis pizsiparti