Pöttyös ​Panni az óvodában (Pöttyös Panni 3.) 163 csillagozás

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Szepes Mária Pöttyös Pannija és pajtása, a komiszkodó Péterke, régi ismerősei a gyerekeknek, felnőtteknek. A fenti kötet- mely negyedik kiadásban jelenik meg – a két gyerek első óvodás élményeiről szól, egy kedves, vidám óvó néniről, egy állatkerti látogatásról, egy bizonyos Másholországról és még sok mindenről, ami minden óvodás gyerekkel megtörténthet. F. Győrffy Anna színes, meleg tónusú illusztrációi még közelebb hozzák ezt a derűs, gyerekeseményekben gazdag világát a kicsinyekhez.

Eredeti megjelenés éve: 1956

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2020
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634156178 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna
>!
Móra, Budapest, 2017
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634156178 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna
>!
Móra, Budapest, 2015
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634151289 · Illusztrálta: Győrffy Anna, F.

11 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 7

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Sokan ismerhetjük már Pöttyös Pannit gyerekkorunkból, már akkor is mesekönyv volt. Örömmel vettem ismét kezembe és szerintem még most is tud hasznos információt nyújtani gyereknek, szülőnek, ovónéninek. Van benne un gyerekszáj is ami vidámmá teszi a könyvet. Nagyon jól kezeli a nagymama és az óvónéni a különböző habitusú és érdeklődésű gyerekeket.

Csoszi>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Aranyos mesekönyv, bár egy kicsit idejét múlt lehet egy mai óvodás számára. Annak idején nem szerettem oviba járni, és emlékszem, hogy délutánonként szinte soha sem aludtam. Ma már szinte irigylem a picurokat ezért a lehetőségért:-)

2 hozzászólás
noni55 P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Óvodába készülő kisgyermekeknek mindenképpen el kellene olvasni. Szepes Mária kicsiknek érthető nyelven egy kedves kis történetet írt. Panni izgatottan várja már az óvodát, az óvónéni is meglátogatja kezdés előtt, hogy megismerkedjenek. Panni az egyik barátjával, Petikével kerül egy csoportba. A kisfiú igazi rosszcsont, amit az oviban az óvónéni nagyon jól kezel. A könyv megismerteti az olvasót az óvodai élet mindennapjaival, napi rutinnal.

Kicsibogár>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Tanító, érdekes, szeretettel teli mese ez is. Komolyan mondom lenne kedvem visszamenni az óvódába pár napra: A fő program a játék, kapsz ebédet, és van délutáni szieszta. Mi kell még? :)

dianna76 P>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Igazi nosztalgikus könyv volt. S nem azért, mert gyermekként olvastam, hallgattam (mert amúgy nem ezen nőttem fel), hanem a benne lévő, régebbi időket idéző dolgok miatt. Lehetne ez óvodai beszoktatást segítő könyv, de kevésbé szól az óvodai rutinról. Persze van benne abból is. Engem idegesített Péterke (már a kicsinyítőképzö is) rosszalkodása. Néhol túlzónak éreztem.
Szettem Az engedetlen ajtó című fejezetbe szőtt mesét. A Kukucs Ivánka és Piripócsi Tilla viszont nem került hozzám közel, de a figuragyúrás, a fantázia szőtte mese, kedves játék volt. A szerző fontos témákat, problémákat is belecsempészett a történetfolyamba, mint verekedés, hazugság, csúfolkodás, engedetlenség. Az illusztrációk kedvesek, a gyermekkoromból megszokott formák néztek vissza rám a lapokról.

>!
Móra, Budapest, 2011
56 oldal · ISBN: 9789631189049 · Illusztrálta: F. Győrffy Anna
ÁrnyékVirág>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Panni már négy éves nagylány, és óvodába megy, bizony. Ahol nincs egy hónapig elhúzódó beszoktatás, hanem egyből ott hagyják egész napra, és hát olyan gyerek is van, aki bizony sírni kezd.
Péterke továbbra is főleg rosszalkodik, de az óvonéni remekül tudja kezelni a dolgokat.
Felnőttként sok mindent látok benne, ami nagyon azt kiáltja, hogy 1956-ban adták ki először, de a Pannival egykorú lányom szereti, azonosulni tud vele, heteken át olvastuk este ezeket a meséket.

eeszter>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Ha az ember elolvas egy részt a sorozatból, egyből kedve támad beszerezni az összes hiányzó darabot. Nagyon kedves történet, szívesen olvastam fel gyermekeimnek.

2 hozzászólás
dagikám>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Egy kihívás miatt akadt a kezembe. Nagyon szépen vezeti rá az óvó néni Péterkét az élet nagy dolgaira és válik egyre engedékenyebbé.

Titina >!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Nagyon kedves olvasmány számomra a Pöttyös Panni, kiskoromban sokat olvasták nekem. Most így felnőtt fejjel is nagyon sokat mosolyogtam rajta. Jó volt feleleveníteni a szereplőket: Péterkét, Tamarát, Csimpajkót (bár őt csak éppen megemlítik a könyv végén). Mindig jó egy picit gyereknek lenni újra, most egy kicsit így éreztem magam. :)

B_Bri>!
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában

Örök kedvenc, teljesen megállja a helyét napjainkban is.
Gyerekként olvastam még, nagyon szerettem, most már a kiscsoportos kislányomnak olvasom, persze minden történetnél magukra ismer, és félbeszakítja a mesét :) .
Szívből ajánlom mindenkinek, nagyon szeretjük a kortárs meseírókat is, de tessék leporolni a régi könyveket is, olvassátok, nézegessétek a „régi” grafikájú képeket :) .


Népszerű idézetek

LaBelle>!

-Én nem fekszek le! Én nem s z o k o k lefeküdni! Én inkább beleverek egypár szöget mindenhová!

26. oldal (Az engedetlen ajtó)

konyvolvaso>!

Nagymama! – kiáltott fel meglepetten. Ez a szoba sokkal kisebb lett, amióta nyaraltunk! Biztosan összement, mint a kötényed, amikor kimostad a Balatonban,

3. oldal

Lizi90 >!

Huhuk Bonifác szánakozva nézett a nyuszira.
– Az ilyen ostoba állatkák miatt kerülnek bajba annyian az erdőn! – mondta. – Most ide hallgass, te kis buta! Másholország: nincs! Értetted?! És ha folyton Másholország után futkosol, mindent elveszítesz, amid van! Elveszíted az otthonodat, a családodat, az ismerős patakot, a finom, friss gyümölcsöket és a faodvak, barlangok védelmét!

48-49. oldal - Másholország (Móra, 2017)


A sorozat következő kötete

Pöttyös Panni sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Balázsy Panna: Szandra és az ovi
Czernák Eszter: Ne szaladj el, csigaház!
Liane Schneider: Bori a hegyekben
Marék Veronika: Laci és az oroszlán
Bombicz Judit: Mesevarázs
Farkas Nóra: Összeköt a szeretet
Berg Judit: Maszat játszik
Berg Judit: Sári és a mókusok
Halák László: Kis herceg az óvodában
Berkeiné T. Petra: Dani története