Katarzis 10 csillagozás

Corinna regénye / A Jasper család szégyene
Szepes Mária: Katarzis

Ő az Örök Nő, aki minden kísértésbe, a pokol valamennyi bugyrába menekülve a máglya tüzén át jut el a megtisztulásig. Könnyebb szentté válnia annak, aki megkerüli e buktatókat, és imái szárnyán röppen fel saját mennyországába. A Sors azonban a legtöbb küzdő leányt, kiszolgáltatott asszonyt olyan próba elé állítja, vagy saját nyomorával, szépségével, becsvágyával ő idézi magára e válságot, amely mélységes mély örvények katlanába taszítja. Csak az a nő válik minden csábítás ellen felvértezetté, aki átkelt a szenvedély alvilágának minden tüzén. E könyv egy ilyen rendkívüli képességű, varázslatos nő pokoljárását tárja az olvasó elé, és felmutatja menekvésének szédítő kiútját. Tartozom e Katarzissal a női nemnek. Úgy érzem, a koronája ennek az a szárnyas fiú A Jasper-család szégyenében, amelynek humora és sajgó szépsége a megírását számomra a legnagyobb örömmé tette.

Megjelent Corinna története címmel is.

>!
Édesvíz, Budapest, 1999
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635283830

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Népszerű idézetek

Roberto_Juanes P>!

A XIX., XX. század forradalmait, háborúit, diktatúráit, őrületeit, mérhetetlenül bárgyú békekötéseit, birodalmainak szétesését, állandó tűzfészkeit, megoldatlan ökológiai problémáit, önpusztítását figyelmen kívül hagytam. De megragadott, hogy a második ezredvég bűvészinasai erkölcsi nivójuk legmélyebb pontján rábukkantak az atomerőben a természet ősenergiájára, de nem ismerték annak valamennyi vészes következményét. Rohantak létformájuk elpusztítása felé.

Utazás az időben

Szepes Mária: Katarzis Corinna regénye / A Jasper család szégyene

Roberto_Juanes P>!

Fölfelé? Minden áron? Sírva, gyónva, elrongyolt testekkel, egyikkel sírba zuhanva, iszapba, örvénybe veszve, a másik testben megéledve folytatni az Utat fölfelé, mindig fölfelé, ifjan és vénen, reszketegen, tengernyi saját vért, könnyet ontva, sebesülten, kerékbe törten, tépett körmökkel kapaszkodva. Sohasem feladva, átszögezett hússal, törött csontokkal is.

Szakadék

Szepes Mária: Katarzis Corinna regénye / A Jasper család szégyene

Roberto_Juanes P>!

A Földet is kívülről láttam e pontról. Milyen magányos volt ez az apró kék bolygó! Szánalmat keltett bennem, annyira védtelennek éreztem. Nyugtalanság hullámzott át rajtam. Féltettem. Meteorok zárótüze vette körül. Azután felszikrázott körülötte a többi kis bolygó is. Vele együtt mind Szolária apró rendszeréhez tartoztak az óriás Galaxis perifériáján. Csodálkozva észleltem, hogy mozgásban van. Éppen úgy, mint a többi naprendszer, csillaghalmazok, zöld ködök tömege. Egyszerre értettem, tudtam, mi történik. Miért kell szükségképpen fekete lyukaknak mélyülniük közéjük. Vákuumuk magába vonzza e bemerülésre éretteket, s ez nem sírjukat jelenti, ahogy a temetők kriptái sem azok. A világéj e rejtélyes, sötét mágnesei valóban csak átmeneti, kopott jelmezek salakját befogadó trezorok.

Tükörvilág

Szepes Mária: Katarzis Corinna regénye / A Jasper család szégyene


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabeth Haich: Beavatás
Mason Murray: Lélekcsapda
Robert Lawson: Fényben járók
Robert Lawson: A lélek útja
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája
Tamási Áron: Jégtörő Mátyás
Bauer Barbara: Vakrepülés
Nemere István: Holdösvény
Szép Zsolt: Kárpát Walzer