A ​mindennapi élet mágiája 84 csillagozás

Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Miért ​szerencsés egyik ember, s miért sújtja balszerencse a másikat? Mi a siker titka? Élhet-e valóban eredményes életet az, aki csupán önös érdekeit szolgálja? Hogyan szül a bizalmatlan ember mások iránti gyanakvása bizalmatlanságot maga ellen? Mi az önbizalom titka? Hogyan küzdhetünk meg foszladozó idegeinkkel? Mert a panaszkodás, az elkeseredés, az elhatalmasodó pesszimizmus önveszélyes, nemcsak betegít, de megnehezíti, ha nem teszi lehetetlenné életcélunk elérését. Milyen a sikeres szerelem, barátság, általában a jó emberi kapcsolatok „mágiája”? Hogyan építhetünk kölcsönösen előnyös kapcsolatot környezetünkkel, kerülhetjük el a „munkahelyi ártalmakat”? Segíthetünk-e magunkon, ha nem vagyunk készek a rászorulókon minden pillanatban segíteni? Mit jelent az „Én Te vagyok” törvénye? Melyek azok a tévedések, hibák, bűnök, amik egy időre, akár véglegesen kudarcok sorozatává tehetik mindennapjainkat? Kinek keressük társaságát s kiét kerüljük? Egyáltalán, mit tehetünk magunkért és… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
160 oldal · ISBN: 9789635294275
>!
Édesvíz, Budapest, 2014
160 oldal · ISBN: 9635293889
>!
Édesvíz, Budapest, 2002
140 oldal · ISBN: 9635283644

6 további kiadás


Enciklopédia 42


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
csillagka P
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Gondban vagyok, mivel amit olvastam az szép és jó. Találtam benne új gondolatokat, hiszem hogy az ember mindig megkapja amit érdemel, nyavalygásra még több búbánat a válasz. Tenni kell, felállni és erőnket megfeszítve harcolni egy szebb életért, akkor is ha ez nagyon nehéz. Viszont és itt jön a kontra, nem vagyok hajlandó elfogadni hogy a betegségek csak a szellem negatív kisugárzásai, ennél materialistább vagyok, a test sajnos öregszik, itt-ott megkopik és akkor bizony orvoshoz kell menni, sőt jobb előtte mikor még csak kicsit nyikorog egy szűrővizsgálatra. Megkaptam az útravalót, használom belőle ami nekem tetszik, egy biztos a személyes problémámat rendesen körbejárta és bizony igaz van: Hallgatni arany, csak olyan nehéz mint az ólom :) tudom én, hogy néha (elég sokszor) be kellene fogni na

7 hozzászólás
>!
calmovato
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Nem az írónő hibája hogy ilyen lassan haladtam a könyvvel, de legalább át tudtam rágni a mondanivalóját. Van valami egyetemi igazsága szavaiban, ami olykor lehet klisének hat, de több millió éve élünk mi emberek a Földön. Ha valaki tud bármi olyat mondani,amit még soha senki nem hallott,emelem a kalapom. Szepes Mária olyan mint egy nagymama (és nem rossz értelemben), aki mindig mond valamit ami néha a fülünkön jön ki, de utólag mindig meglátjuk, hogy na, megint igaza volt.

Bárkinek tudnám ajánlani a könyveit, aki hisz a gondolatok-szavak erejében, és többre tartja a saját önismeretét annál, mint hogy megtudja mondani mikor született, és mi a kedvenc színe.

>!
konyvolvaso
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Érdekes gondolatok fogalmazodtak meg a könyvben, tudtam sok esetben azonosulni vele. Az írónő nem csak gyermek mesekönyvíróként hanem bölcs tanácsadóként is megállja a helyét. Jó javaslatokat írt le hogyan lehet képességeinket fejleszteni és még kiválóbbá válni. Mik által tudunk fejlődni, elfogadni a környezetünket és kihozni belőle a jó dolgokat számunkra.

>!
Rea P
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Cserekönyv volt . Jól választottam.)Sok olyasmit nem mondott ugyan, amit már ne olvastam volna máshol ,rám jobban ható formában, de a tartalmával teljesen egyetértek. A barátságról szóló rész elolvasása után, pedig igencsak tudatosul az emberben, hogy fájóan kevés az igazi barát …

>!
DAndrea
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Oldalakat idéznék belőle, mindig jókor talál rám, nehéz a nyelvezete, de érdemes átbogarászni, újra kézbe venni. Örök igazság: a gondolatoknak teremtő ereje van!

>!
nat
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem mondott sok újat a könyv. Nem vagyok zseni, de ha a szakszöveget, ezoterikus, mágiás dolgokat leszámítom, olyan alapigazságok vannak leírva, amikkel én személy szerint tisztában voltam, és úgy gondolom, rajtam kívül még rengeteg ember. Az egy másik dolog, hogy leírni, összeszedni összefüggő gondolatokba nem tudnám mindezt. Erre jó a könyv. Az ilyen önsegélyező könyvekkel én azért nem tudok személy szerint mit kezdeni, mert általában nem ájulok el tartalmuktól, hiszen úgy érzem evidens dolgokat írnak le. Amivel tudnék mit kezdeni, az a végén egy összesítés tőmondatokban, hogy milyen gyakorlatokat ajánlott a könyv közben az író, egy kis vázlatot, ami még egyszer összesíti a mondanivalót. ugyanis most megint azt történt, hogy elolvastam egy ilyen könyvet, közben gondoltam többször is arra, hogy igen, ez alap, ezt kellene nekem is csinálnom minden nap, meg így kellene hozzáállni dolgokhoz, meg na majd így fogok ezentúl cselekedni, gondolkozni, csak közben a végére elfelejtettem a teendőket. Lehet rendszeresen kellene forgatni, hogy beleégjen a tudatomba, vagy újra olvasni, hogy saját vázlatot tudjak készíteni hozzá.

>!
Okina76
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Nem csak egyszeri olvasásra való. Tartok egy kis szünetet, aztán ismét előveszem, hogy figyelmeztessen, az élet nem annyira rossz mint ahogy néha gondoljuk.

>!
Kati
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Az első könyv,amit Sz. Máriától olvastam. Az élet egy hullámvölgyéből húzott ki. Ha elindul a szekér lefelé, mindig újra előveszem.

>!
Szilvida
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Azt hiszem alapműnek tartom. Mindenkinek, aki kicsit is szeret saját magával, a körülötte lévő világgal foglalkozni, az önismeret témájában elmerülni, annak el kell olvasnia. Szerintem.
Bár nem könnyű a nyelvezete (nekem sokszor már-már túl tudományos), érdemes végig bogarászni (szándékosan használom ezt a szót, mert én magam is többször visszalapoztam, vagy újra olvastam egy-egy sort, gondolatot, részt).
Sok mindenben megerősített a könyv, sok mindenre rávilágított, sok mindent pedig megfogalmazott helyettem.
A félcsillag levonás csak a túlzóan sok sprituális és az Istenhez fűződő gondolatért van. Én nem vagyok Istenhívő (legalábbis a megszemélyesített istenségek egyikében sem hiszek), valamint sprituális vagyok ugyan, viszont ennél – hogy is fogalmazzak? – a magam, földhöz ragadtabb módján, így nekem ez kicsit sok volt. Főleg a végén!
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy helye van ennek a könyvnek a könyvespolcomon, és mivel most egy könyvtári példányt olvastam el, így mindenképpen megfogom szerezni magamnak, mert ezt többször kell elolvasni.

>!
macoka3
Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

Nagyon mély tanításokat és útmutatást ad, de a sorok mélyére is kell látni egy kicsit.


Népszerű idézetek

>!
Dölfike

Minden társaságba, minden emberi kapcsolatba azzal a meggyőződéssel lépjünk, hogy senki se kevesebb vagy több nálunk.

101. oldal, 19. A félszegség legyőzése (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: kapcsolat
1 hozzászólás
>!
konyvolvaso

Ne higgyük, hogy bárkivel szemben büntetlenül lehetünk utálatosak. Az általunk kisugárzott pszichikai méreg visszahat ránk.

59. oldal, 11. Az idegesség leküzdése (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: utálat
>!
Dölfike

Vigyázzunk ezért a szavakra, amelyek agyunkban elhangzanak! Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni!

>!
lillae

Legfontosabb tehát sérült, kivérzett önbizalmunk gyógyításánál az, hogy soha semmiféle munkát, apró feladatot félbe ne hagyjunk, mert ezek mind nyitott sebek, amelyeken át kreatív erőink folynak el. Nem arról van szó, hogy egyfolytában erőszakoljuk a dolgok befejezését, hanem arról, hogy amibe belekezdtünk, azt rendületlenül, minden akadályon át vigyük véghez. Intézzük el a hátunk mögött tornyosuló kínos, szemrehányó, vádoló restanciáinkat. Szisztematikusan vegyük sorra minden problémánkat, amelyet elodáztunk, legyen az fizikai vagy szellemi természetű elintéznivaló. Legyen az emberi viszonylatunk elrendezése valakivel vagy lelkiismeretünkkel való elszámolás. Vegyük fel a fonalat. Fogjunk hozzá összebonyolódott ügyeink kibogozásához. Magában véve már ez az akcióba lendült tevékenység is erőtöbblethez, nyugalomhoz, egyensúlyhoz juttat bennünket.

93-94. oldal, 18. Az önbizalom fejlesztése (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: halogatás · önbizalom · önbizalomhiány
>!
Irogenia

VII. Barátunk magatartását illetően ne állítsunk fel olyan erkölcsi szabályokat, amelyeket az karakteréből folyóan nem tud teljesíteni! Bármilyen üdvösnek gondoljuk ránézve saját felfogásunkat, ne éreztessük vele egy vélt morális magasságból, hogy megbukott előttünk és önmaga előtt. „Megméretett és könnyűnek találtatott.” Talán éppen ezzel az ítélettel taszítjuk a mélységbe, mialatt gyöngeségében küszködve támaszt keres. Soha ne fáradjunk bele abba, hogy lényének pozitív oldalaiban mentséget, vigaszt keressünk megtántorodásaira. Ha megértést és reményt adunk neki, minden válságából talál kiutat. E válságos mozzanatok nagy próbák, amelyekben acélossá edződik vagy elég a barátság.

88. oldal, 16. A barátság mágiája (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: barátság
>!
Dölfike

Úgynevezett barátságok egész skáláját végigtanulmányozva alig találunk egyet is közülük, amelynek ne valamely hevenyészett benső vagy külső aktualitás adná a kötőanyagát. S ha ez elenyészik, a barátság is szétbomlik, rögzíthetetlenül szétúszik az időben […] esetleg kényelmetlenné vált, mint a kinőtt ruha.

2 hozzászólás
>!
konyvolvaso

A szenvedélyes, romboló érzések és gondolatok fertőznek, bágyasztanak, vámpirizálnak.

56. oldal

>!
VioletHill

Teremtő ideálok nélkül a szellem elhomályosul, a lélek kialszik, és a test betegségekben hull széjjel. Teremtő ideálok akkumulálják az élet és fejlődés energiáját. Valamiért hevülni, törekedni kell mindenkinek.

123. oldal, 24. Az élet célja (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: életcél · teremtés
>!
konyvolvaso

Közismert dolog, hogy a feljebbvalójával senki sem ideges. Az önuralom képessége mindenkiben megvan.

58. oldal

>!
Irogenia

IV. Mindenfajta versengés és közös anyagi érdek veszélyes tűzpróbái a barátságnak. Ha lehet, függetlenítsük tőle e két motívumot, még áldozatok árán is. Abban az esetben, ha ez nem lehetséges, tegyük vezérmotívumává a kozmikus morál egyik aktivizált axiómáját, amely lényegében így hangzik: Ne tedd a másiknak azt, amit magadnak nem kívánsz! Dinamikus formájában cselekvővé változtatva ugyanez a következőképpen fogalmazható meg: Azt tedd a másiknak, amit magadnak kívánsz.

87. oldal, 16. A barátság mágiája (Holnap, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: barátság

Hasonló könyvek címkék alapján

Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Fischer Eszter: Modern mostohák
Via: Webszerelem
Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!
Sulyok Katalin: Úgy szeretnék férjhez menni
Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése
Müller Lajos: Leányhivatások
Csizmadia Marianna: Használati utasítás lányokhoz
Renee Baron – Elizabeth Wagele: Párkapcsolatok az Enneagram tükrében