Kárpát ​walzer 57 csillagozás

Szép Zsolt: Kárpát walzer

Osztrák-Magyar ​Monarchia, Budapest, 1873 ősze.

Körmöczi Zsuzsanna, a nevelőnő enged egy baráti kérésnek, hogy egy rejtélyes metronómot eljuttasson Fiumébe. Távoli rokonait kísérve nekivág a veszélytelennek tűnő útnak az Adriai-tengerhez, azonban már a vasúti szerelvényen lecsap rá a földöntúli iszonyat, és a puszta életéért kénytelen küzdeni. A metronóm ingája gyorsulni kezd az elszabadult gőzvonaton, és lassan már nem is maga a tárgy, hanem a világ sorsa a tét.
A veszélyek során nem csak ellenségekre, barátokra is lel, például egy titokzatos magyar nemesre, a Garabonciásra. A férfi ott van mindenütt, hogy pokoli keringőbe küldje a szükség szülte hétköznapi hősöket, és egy ősi rend tagjait a Kárpátok lába alatt. A könyv lapjain megelevenednek többek között a magyar hiedelemvilág lakói, a tündérek birodalma, és más földöntúli teremtmények.
Utazunk térben és időben is, hőseink eljutnak a Monarchia jó néhány szegletébe. Látjuk a fővárost, a tengerparti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Kalliopé, Budapest, 2018
652 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155378294

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Drakvóch Kornél · Iwo Wieslaw


Kedvencelte 17

Most olvassa 6

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Varázslat a világunkban. spoiler Olyan, mint egy mocsár, ha nem kerülöd el pillanatok alatt elsüllyedsz benne. A krimi, a kaland, a romantika, és a horror finom egyensúlya, ami a különböző fejezetek által, egy picit folyamatosan félrevisz, hogy annál nagyobbat üssön a találkozásaik alkalmával. Mintha több kameraállásból vett, egyazon helyszíneken forgatott filmet néztem volna, úgy bontakoztak ki a történetek. Közege egy alaposan felépített világ, csakhogy fantasztikuma nem a jövőből, hanem a mesés magyar régmúltból táplálkozik. Ezt a világot azonban meg kellett tölteni szereplőkkel, olyan karakterekkel, akikért izgulni lehet, akik szeretetet, haragot és sajnálatot váltanak ki az olvasóból. Mert a „Kárpát walzer” nem csak annyit tesz, hogy újramelegíti a történelmi alapanyagot, hanem pontosan tudja, hogyan kell a szálakat csak épp annyira összegubancolni, hogy azok széles tömegek számára legyenek izgalmasak. Van itt szerelem, árulás, bajtársiasság, hűség és természetesen Isten és a haza szeretete. És nemcsak érzéseket, érzelmeket, táplálnak, hanem felejthetetlen karakterekkel ismertetnek meg, akik közel kerülnek hozzánk, és akik egytől-egyig mind más-más szemléletmód képviselőiként állnak előttünk. Egy olyan művet köszönthetünk, amit minden valamire való könyvmolynak ismernie kell, mert manapság igen kevés regényt találunk a boltok polcain, amelyek ilyen mesteri módon vegyítik a történelmet a fikciókkal. Sokan persze biztosan megriadnak a könyv oldalszáma miatt, de higgyétek el, témájának különlegességénél, bemutatásánál és történelmi forrásértékénél fogva, mindenképpen gazdagabb lesztek egy kortárs klasszikussal.

3 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Ez a grandiózus mű egy irodalmi remek! Sajnos nem a megfelelő pillanatban talált engem meg, kicsit nehézkesen ment és most túl vastagnak éreztem, de ez semmit nem von le az értékéből. A stílusok igazi keveredése jellemző a Kárpát Walzerre, egy rendkívül igényes és változatos regény.
Biztos, hogy később újra el fogom olvasni.

3 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Amit tudni kell róla: amikor a kezedbe veszed, nem kell megijedni a könyv vastagsága miatt. Ugyanis mire a végére érsz, azt kívánod: bárcsak még legalább ennyi lenne belőle. Sokrétű és sok zsánert érintő. Hogy párat kiemeljek: történelem, háború, misztikum, krimi, horror, dráma, mindez egy csipet romantikával megfűszerezve. Most lehet, azt gondolod, hogy sok, hogy tuti képtelenség ennyi mindent nyomon követni és képtelenség ziccer nélkül megírni így egy regényt. Nos, Szép Zsolt úgy rakta össze, hogy tökéletesen követhető, nincsenek felesleges sallangok, az elejétől a végéig izgalmas. Logikailag hibátlan, tele meglepetéssel. A szereplők tökéletes megformálása, a jellemük fejlődése, ezek mind a szemünk előtt bontakoznak ki, épülnek és válnak életszerűvé. Megszeretjük és meggyűlöljük őket, közel engedjük magunkhoz, a barátaikká és az ellenségeikké válunk. Ez a könyv eléri, hogy benne élj, hogy megéld azt a rengeteg csodát és persze a szörnyűséget is, amit az író megteremtett. Öröm, veszteség, küzdeni akarás, gyász, szeretet, gyűlölet, megbocsájtás. Ez a Kárpát Walzer.
Ajánló folytatása:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/10/14/szep_zsolt…

3 hozzászólás
Baráth_Zsuzsanna P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Garabonciás egy könyv ez. A borító alapján az ember lánya rákészül egy jó kis romantikus történelmi regényre, aztán mindjárt az elején rájön, hogy ez itt inkább amolyan magyarosch fantasy lesz, amelyben feltűnnek a magyar hiedelemvilág olyan alakjai, mint a lúdvérc, vagy maga Tündér Ilona. Vaskos darab (több, mint 600 oldal), mégsem lehet unatkozni rajta egyetlen percet sem, a történet olyan, mint Guy Ritchie legjobb filmjei (ami nem csoda, utólag olvastam, hogy a szerzőt erősen inspirálták a rendező Sherlock Holmes – filmjei), vagány, pörgős, kiszámíthatatlan és teljesen egyedi. A boldog békeidőkben zajlanak az események az Osztrák – Magyar Monarchia területén, több idősíkon, így azt is figyelemmel kísérhetjük, hogyan élték meg az emberek az akkori idők gyors fejlődését, milyen volt a társadalom, a nemesek és a közemberek világa, és az is biztos, hogy azonnal el akarunk utazni Fiumébe, annyira filmszerű a leírás róla. Több szálon fut a történet, amely tele van csavarokkal, a misztikum pedig olyan jól került ötvözésre a történelmi kalandregénnyel, hogy egészen a legutolsó oldalakig teljesen hihető marad a sztori, csak utána borul fel egy kicsit az egyensúly, picit túlszaladt a szerző fantáziája, de nem baj, annál kíváncsibban várja az olvasó a folytatást. Mert ez a kötet bizony még csak az első része egy sorozatnak, amelynek remélem, minél több része lesz, mert az alapötlet remek, a karakterek érdekesek, a történet izgalmas és érdekes. Ugyanakkor ez a könyv felnőtteknek készült, nagyon erős drámai részek vannak benne, semmiképpen sem adnám gyerekek kezébe, ahhoz túl sok benne a lelki és a testi erőszak. Történelemrajongóként imádtam, hogy ebben a korszakban játszódik a történet, a szerző alaposan utánajárt a részleteknek, tényleg úgy érezzük, hogy az újonnan egyesült Budapest utcáin korzózunk, bálozunk a nemesi palotákban (divat terén is sokat lehet tanulni, ahogyan arról is széles körű információkat lehet szerezni, hogyan kommunikáltak a hölgyek a legyezőikkel abban az erkölcsös korban), de egy bordélyházba is eljutunk, a vidéki kúriákról és Fiuméről nem is beszélve. Kellemes meglepetés ez a könyv, amelynek nőiesen bevallom, hogy a borítójába szerettem bele, hogy aztán viharsebesen magával ragadjon a történet. Építő jelleggel jegyezném meg, hogy ráfért volna erre a hosszú szövegre egy utolsó átnézés, túl sok benne az elírás és a vesszőhiba, de ez inkább formai észrevétel, összességében imádtam ezt az alkotást.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2019/04/10/konyvkritika_…

2 hozzászólás
landi72 P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Új kedvencet avattam. Annyira jó volt, hogy még olvasnám tovább, pedig elég vastag (651 oldal) és a mérete is nagyobb a legtöbb könyvnél. A történet annyira szerteágazó, izgalmas, pörgős, tele rengeteg fordulat. A szereplők is nagyon változatosak, igazi karakterek, jól kidolgozott jellemekkel. A helyszínek is változatosak. Annyira magába szippantott a történet, hogy magam előtt láttam az egészet… mint egy ütős filmet. Az Osztrák-Magyar Monarchia időszakát nagyon szeretem, így az, hogy akkor játszódik, még inkább előny volt számomra. Még mindig a hatása alatt vagyok. Annyira tömény volt: pici romantikával, fantasy-, mese- és horrorelemekkel átszött krimi beütésű kalandregénynek mondanám…de lehet, hogy ez nem teljesen találó. A cím viszont az: olyan, mint egy keringő a bálon, a táncosok ide-oda libbennek, de a végén többször visszatérnek a terem ugyanarra a pontjára és közben összetalálkoznak a többi táncos párral. És ez így van a könyvben, ahogy megismerkedünk a szereplőkkel vagy történik valami fontos dolog, a következő rész összekapcsolódik vele és időnként visszavisz a kiindulási pontba.
A lényeg, hogy nagyon tetszett, megérintett, elvarázsolt, és végigizgultam a kedvenc szereplőimért… de azért egy picivel több romantikát még elbírt volna.

3 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Bevallom őszintén, erről a regényről semmilyen információm nem volt a megjelenésekor, tulajdonképpen csak a Blogturnénak köszönhető, hogy egyáltalán bekerült a látóterembe. A fülszöveg nagyon ígéretesnek tűnt, kíváncsi voltam, milyen lehet egy történelmi regénybe oltott fantasy-történet. Aztán amikor megérkezett hozzám a könyv fizikai valójában, egy pillanatra megállt bennem az ütő: több, mint hatszáz oldal, aránylag kis betűtípussal és széles margóval…még ha az ember szeret is olvasni, az ilyen paraméterekkel rendelkező kötetek kicsit ijesztőek lehetnek- nekem legalábbis mindenképpen. Nos, miután befejeztem a regényt, csak annyit mondhatok, hogy ha kétszer ilyen hosszú lenne, fele ekkora betűmérettel, valószínűleg akkor sem untam volna egyetlen sorát sem. Szóval készüljön fel mindenki, mert most elég komoly áradozás fog következni, mindenféle túlzás nélkül.
Történetünk zömmel 1873-ban játszódik, az Osztrák-Magyar Monarchia különböző területein. A rövid prológus után megismerkedünk a fülszövegben is kiemelt főhősnőnkkel, Körmöczi Zsuzsannával, aki szülei halála után nemesi származású rokonaihoz szegődött nevelőnőnek. Zsuzsanna viszonylagos nyugalomban éli mindennapjait, igyekszik megzabolázni a Bellényeshy család szertelen fruskáját, Zsófiát, és közben erősen reménykedik benne, hogy a vonzó, fiatal rendőrtiszt, Radnai György hamarosan szorosabbra fűzi plátói kapcsolatukat egy eljegyzés formájában. Az igazi bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a család idős barátja, Emrődy gróf megkéri a kisasszonyt, hogy juttasson el egy különleges metronómot egy titokzatos férfinak, amikor rokonaival Fiumébe utazik. Úgy tűnik, a régi tárgyra másoknak is fáj a foga, a nevelőnő először fenyegető levelet kap, majd később meg is támadják. Komoly baja is eshetne, ha nem sietne a megmentésére két férfi, akik úgy tűnik, némi természetfeletti segítséget is kapnak az akció során.
Kezdetét veszi hát az igazi kaland, melynek során ősi legendák, titkos társaságok, elátkozott falvak és baljós jövendölések közepette igyekeznek hőseink megőrizni az ép eszüket, és megakadályozni, hogy a Gonosz mindent elpusztítson a földön. Annyira összetett és sokrétű ez a történet, hogy lehetetlenség lenne minden elemére kitérni az értékelés során. Egyrészt rengeteg szereplőt vonultat fel, többek között Kiss-Zombory Arnótot, a kiábrándult huszárkapitányt, Réd-Allmáry Móricot, a látszólag kortalan és nagy tudású grófot, vagy éppen Iwo Wieslaw-ot, az orosz titkosrendőrség elől menekülő lengyel férfit. Zseniális, ahogy az egyes karakterek sorsa és viszonya össze van fűzve egymással: a fejezetek mindig más szereplő szemszögéből íródnak, és ezek mindig kapcsolódnak egymáshoz, mint valami fokozatosan összeálló szövet, vagy egy kirakós darabkái. Nem csak a nézőpont váltakozik folyamatosan, hanem a tér és az idő is. Fizikailag bejárjuk a Monarchia több fontos helyszínét is, (különösen Fiumét és Budapestet) illetve a múltba is teszünk pár rövidebb kitérőt, hogy az egyes szereplők történetét jobban megismerjük. Azt gondoltam, hogy egy ilyen vaskos kötet esetében bajosan lesz majd követhető, ki kicsoda és kivel mi történt, azonban végig olyan szépen és logikusan összeállt minden, hogy egyáltalán nem okozott nehézséget rendszerben látni a cselekményt. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/05/karpat-walzer-e…

2 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

A Kárpát walzer egy egyedien megalkotott, varázslatos történet. Keveredik benne a történelem és a kaland egy csipetnyi mágiával, ezzel valóban utánozhatatlan elegyet hozva létre. Számos szereplőért izgulhatunk a regényt olvasva, az állandó fordulatok hajtanak bennünket előre.
Első benyomásra is tisztán kivehető, hogy ez nem egy általános, csupán szórakoztatásra és kikapcsolódásra alkalmas történet, hanem tanít minket a korról, a nemesi világról, a barátság és bajtársiasság fogalmáról. És hogy emellett valóban egy olyan olvasmányélményt nyújt, amit nem felejt el korán az ember, az csak hab a tortán.
Eleven, figyelemre méltó történet!
Azoknak ajánlanám, akik vágyakoznak egy kalandokkal teli, történelmi fantasy regényre, amely a Trónok harca nyomdokaiba léphet!

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/02/szep-zsolt…

1 hozzászólás
Kitabu_hu P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Erre a könyvre két szavam van: KEGYETLEN JÓ!!!
De inkább három: NEM LEHET LETENNI!!!
Na jó, legyen négy: IDE A FOLYTATÁST AZONNAL!!!
Drága walzerem! Minek is nevezzelek?? Azon felül, hogy egy remekmű vagy!♥ Végy egy önmagában is roppant izgalmas történelmi korszakot!
Adj hozzá egy tucat izgalmasabbnál izgalmasabb, tökéletesen kidolgozott szereplőt! Nagy lendülettel kavard össze, és hintsd meg egy vödörnyi magyar népi hiedelemmel! Végül tűzdeld meg fordulatosággal, kalandossággal,izgalmakkal és csodálatos leírásokkal!
Öntsd az egészet egy meseszép borító mögé és megkapod a Kárpát walzert♥
Ez így nagyon egyszerűen hangzik, de messze nem az! Annyira tökéletes elegye az àltalam kedvelt műfajoknak, hogy csak áradozni tudok róla! Adott egy alapjáraton is nagyon izgalmas történelmi korszak, az az igazi Sissi korabeli háttér, amit imádok: huszárokkal, bálokkal, kisasszonyokkal, szóval tudjátok‍♀️Ebbe a kis idillbe aztán jön egy akkora csavar, hogy letettem a hajam Történelmi fantasy??? Mekkora ötlet már!Ráadásul abszolút magyar néphiedelmekből felépítve, ami annyira autentikus, hogy az eszmèletlen. Minden oldal, minden sor, minden betű pont ott van, ahol kell. Mesteri a történetvezetés, mire kicsit “megnyugodtam” volna, jött a következő fordulat.
Brilliáns könyv, egyetlen hibája van: még nem adták ki a folytatását!!!!♥

1 hozzászólás
szofisztikáltmacska>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

A fülszövege ugyan nem árul zsákbamacskát, mégis meglepődtem, mert ez bizony közel sem finomkodó, bájos, némi krimit rejtő történet, hanem egy borzasztóan összetett, a magyar hiedelemvilágot gazdagon felhasználó fantasy, amely nem nélkülözi a történelmi elemeket sem. Na jó, ez nagyon furán hangzik leírva, de higgyétek csak el, hogy zseniális!
Összesen huszonkettő fejezetben(+ egy epilógus), közel hétszáz sűrűn szedett oldalon hömpölyög a történet, és ha azt gondolnátok, amit kezdetben én is, hogy ez tuti túl lett írva, hát…nem lett. Az igazság az, hogy még a legjelentéktelenebb, történet szempontjából igazából érdektelen leírásokat, történelmi kikacsintásokat is élvezet volt olvasni, nagyon jól hozzátettek a hangulat megteremtéséhez és a korabeli élet lefestéséhez. Minden fejezet egy központi szereplő köré épül fel – bizony, ez egy sokszereplős sztori – és minden fejezet összefügg egy kicsit a többivel. Néha visszatekintünk sok évvel ezelőttre, néha a jelenben vagyunk (esetünkben ez 1873-at jelenti), de fejezetről-fejezetre épül fel és kristályosodik ki az összefüggésrendszer a szereplők és a történések között.
Összességében imádtam az egészet! Alapos és jól összerakott könyv, rengeteg történelmi utalással és információval, remekül kidolgozott összefüggésekkel és karakterekkel, ráadásul ennyi oldalon keresztül képes fenntartani az olvasó érdeklődését és egy percig sincs benne üresjárat.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2019/05/16/szep_zso…

2 hozzászólás
Éva_Bátka P>!
Szép Zsolt: Kárpát walzer

Szóval Szép Zsolt remekművet írt. Ha röviden akarnám értékelni a Kárpát walzert, azt mondanám, egy olyan kosztümös fantasy szépirodalom, ami átmenet a magyar népmesék, a Harry Potter a Bosszúállók és az Egri Csillagok között. :-)))))

Ebookhoz szokott renyhe testemnek fizikailag is óriási kihívás ez a könyv, mert olyan nagy, nehéz, és apróbetűs, hogy ágyban én nem tudtam olvasni. Szóval lassan haladtam. De közel sem jelenti azt, hogy a könyv nem jó… Sőt!
Már az első lapok közben egy teljesen másik világba csöppenünk. Egy igazi kosztümös „film” kezd el peregni a szemünk előtt. Nem tudom, mennyi idő volt megírni egy ilyen művet, de fantasztikus munka van mögötte, benne. Egy csodálatos korrajz. Hűen ábrázolva a helyszíneket, az eseményeket, de még az akkori építészetet, vagy ruhákat is. Olvasás közben az ember tényleg azt érzi, mintha visszarepült volna az időben. Nem igazán olvastam ebből a korból könyveket, így nekem tényleg óriási élmény volt belefeledkezni. Sokszor böngésztem mellette a neten is, az adott történelmi eseményekről, vagy helyszínekről.
A cselekmény sok szálon fut, talán sokkal többön is, mint a legtöbb könyv esetében ez lenni szokott, amit a sok szereplő okoz. Gyakorlatilag mindenkinek külön története, jól leírt jelleme van, szinte saját kisregénye a nagy műben, hogy aztán – egy vagy több szálon is- összekapcsolódjon a többi szereplővel. A karakterek jól kidolgozottak, emberiek, szerethetőek. Végig azt éreztem, a könyvnek az az egyik varázsa, hogy nincs igazán főszereplő, hanem a történetre vagy igazán kíváncsi, amit egy sereg izgalmas ember visz a hátán. Cikáznak a helyszínek, az emberi sorsok, és az idő is, ugyanis nem egyszer lépünk vissza pár hónapot, vagy akár éveket is az időben. Szóval ez a könyv tényleg nem az a kategória, amit a villamoson 2 megállóra felütsz munkába menet mondjuk már a mérete miatt sem jutna eszembe Ez, az az igazi, fülesfotelben bekuckózós, órákat olvasós fajta.
Egy olyan kalandregény, ahol a jók összefognak, hogy legyőzzék a gonoszt, a démont, miközben mindannyian küzdenek a saját sorsuk démonjaik ellen is. Mindebbe finoman szövi bele a mondavilág és a fantasy elemeit az író, nem lesz meseszerű. Ez alól kivételt képez a vége, spoiler nekem egy kicsit sok volt, és talán egy kissé elvitte a történet komolyságát. De a sztori remek, és annyi elvarratlan szál maradt pl: spoiler , hogy éhesen várja a lelkem a folytatást (talán egy kicsit több romantikát még elbírna ez a sok száz oldal, meg az ízlésem. :-) ).
A kiadvány egyébként gyönyörűszép, talán az egyik legszebb gerincű könyv a polcomon, így kicsit sem fáj, hogy nem ebookon olvastam, mert mesés, igényes munka. A fejezetek szerkesztése, a szereplők rajzai belül is szemet gyönyörködtetőek. Egy negatívum mellett mégsem tudok elmenni, ez a helyesírás. Az igekötők és vesszők helytelen, vagy elfelejtett használata talán még elnézhető ekkora karakterszám mellett, de a Mondd meg! felszólító mondatoknál (ugyan felkiáltójel nélkül leírva) sírva zokogott fel a lelkem a jellemzően egy d-s helyesíráson. Tudom, hogy rettentő nagy munka egy ilyen művet korrektúrázni, de pont egy ilyen hatalmas és minőségi munkát nem szabad ilyennel elrontani.
Egy szó mint száz, a könyv nagyszerű, olvassátok, nem fogjátok megbánni!
Döbbenten láttam, hogy egyelőre alig van olvasója itt a Molyon, remélem ez csak idő kérdése!
Úgyhogy kedves Zsolt írjon még nekem, nekünk! Nagyon várjuk!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

mate55 P>!

(…) a szerelem olyan megmagyarázhatatlan tettekre veszi rá az embert, amelyek feje tetejére állítják az egész addigi normális életét.

224. oldal

mate55 P>!

Az öreg Ormándi megszaporázta lépteit, amikor az esti harangszó utolsó kondulásai is elhallgattak a távoli faluban.

(első mondat)

BarbyMalik0112 P>!

Az igazság olyan, amelyet mindenki másképpen lát és másképpen értelmez.

116. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Egy rejtett fegyver. A hold is megérezhette az új reményt, ezért elhessegette a borús fellegeket maga elől, hogy tisztán világítsa meg a fejét hátravető alakot.

BarbyMalik0112 P>!

– Látod, fiam, becsüld a nőket, mert erősebbek ők még a férfiaknál is.

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drakvóch Kornél
BarbyMalik0112 P>!

– Te nem szoktál aludni? – Iwo nyúzottan kapaszkodott a kilincsbe. – Tudod? Dunyha, ágy és vízszintes helyzet… legelszántabb hódolói a nap nyugvása és felkelése között űzik. A Jászságban vagy hol ismeretlen ez a fajta úri passzió?

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Iwo Wieslaw
Kalliopé_Kiadó KU>!

– Velem együtt hurcolták ide, a sorstársam, és félek, hogy bajban van. Maguk mehetnek, ha félnek, de én biztosan nem fogom magára hagyni.
Iwónak más sem kellett, minthogy a kisasszony gyávának titulálja.
– Én félni? – sértődötten felszisszent. – Én lengyel vagyok, féljen az, aki az utamba kerül! – azzal kilépett a szobából.

524. oldal, a Fúria

Kalliopé_Kiadó KU>!

– Bocsánat, én… – Wieslaw úr ritkán szégyellte el magát, ez az ilyen pillanatok egyike volt.
– Nem kell bocsánatot kérnie, elég, ha gondolkozik – vetette oda ingerülten a nevelőnő. – Maguk férfiak, azt hiszik, hogy az egész világ a kényükre, szórakozásukra virul és annak virágaiból kedvükre szakíthatnak, és nem zavartatják magukat, ha közben mindent eltipornak. Hát nincs magukban egy szemernyi tisztesség sem vagy egy fikarcnyi becsület?

523. oldal, a Fúria

Anarchia_Könyvblog>!

Semmit sem tudott a titkos konspirációról, de az oroszok egy szavát sem hitték el, és módszeresen, kíméletlenül megverték. Ütötték vízben áztatott vastag kötéllel, nyújtópadon kifeszítették, vagy kipeckelt száján keresztül úgy teletöltötték vízzel, hogy a gyomra majd szétszakadt.

Kapcsolódó szócikkek: kínzás · nyújtópad
landi72 P>!

– Kisasszony, magával annyi furcsaság történik, amely egy hősnőnek is sok lenne.

366. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Robert Locksmith: A Birodalom előárnyékában
S. A. Chakraborty: Bronzváros
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…