A Szent Biblia a legfőbb Úrtól, Jehovától származó írott kinyilatkoztatás a földön élő valamennyi ember számára. Ez az ihletett könyv világszerte lenyűgözi az embereket a benne található jó hírrel, amely Isten békét és igazságosságát hozó Királyságról szól. A föld paradicsommá alakul át, és mindenki élvezheti majd ott az életet. A Biblia feltárja, hogy Isten szerető módon gondoskodott arról, hogy a bukott emberiség világát megmentse a haláltól a Fia, Jézus Krisztus váltságáldozata által. (János 3:16)
A Biblia eredetileg héber, arámi (a héber egyik rokonnyelve) és görög nyelven íródott. Mivel ma már csak kevesen értik ezeket a nyelveket, szükségessé vált, hogy a Szent Bibliát modern nyelvekre fordítsák, és így a benne található életadó üzenet minden emberhez eljusson.
Ez az új magyar bibliafordítás, amely az angol New World Translation of the Holy Scriptures 1984-es kiadásán alapszik, a Héber-Arámi Iratok 39 könyvet, valamint a 2000-ben kiadott magyar nyelvű Keresztény… (tovább)
Szentírás 19 csillagozás

Biblia, Szent Biblia és Nagy képes Biblia címmel is megjelent.

Szentírás 99%
Nem tudok olyat írni a Bibliáról, amit előttem már ne írtak volna le. Nem most olvastam először, nem is utoljára. Gyakorló katolikusként a mindennapjaim része. Igaz, én hol itt, hol ott nyitom ki és csak rövid részeket ragadok ki belőle találomra. Még mindig a Zsoltárok könyve a kedvencem.

Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat találtok lelketeknek.
Mt 11,28-29
Szentírás 99%

Az ember ekkor azt mondta:
»Ez végre csont a én csontomból,
és hús az én húsomból!
Legyen a neve feleség,
mert a férfiből vétetett!«
Ezért elhagyja a férfi az apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy testté lesznek.
Ter 2,23-24
- A Katolikus Egyház Katekizmusa
- Ambrose Bierce: Ördögi kislexikon
- Arany János: Népies politikai cikkek (1848)
- Berkesi András: A 13. ügynök
- Edvard Radzinszkij: Sztálin
- Edward Rutherfurd: London
- Festina Lente István: Kis köpeny könyv
- Hahn István: Zsidó ünnepek és népszokások
- Komjáthy Jenő: Komjáthy Jenő összes költeménye
- Lion Feuchtwanger: Simone, a francia lány
- Magyar László András (szerk.): Pandaemonium
- Moldova György: Az Úr jó vitéze 2.
- Raana Raas: Kiszakadtak
- Stephen King: Végítélet