Szent ​Rita imakönyv 2 csillagozás

Szent Rita imakönyv

Imádság Szent Ritához
Szent Rita, Isten csodákkal tüntetett ki téged. Részesültél abban a ritka kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetben különleges szószólónk és segítőnk vagy. Erős bizalommal térdelek előtted, együtt érző szeretetedre hagyatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. Légy részvéttel irántam! Gyarló imámat vidd Isten trónja elé, és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben! Járj közben értem Jézus Szentséges Szívénél! Ígérem, hogy egész életemben hirdetni fogom az Úr hozzánk lehajló, minket átölelő szeretetét és a te közbenjáró jóságodat.
    Szent Rita! Te csodálatosan részesültél Urunk, Jézus Krisztus kínszenvedésében. Közbenjárásod által nyerd meg nekem, hogy az élet szenvedéseit megadással viseljem, és pártfogolj minden szükségemben! Ámen.

Tartalomjegyzék

>!
Szent Maximilian, Budapest
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637573613

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

csauperjel>!
Szent Rita imakönyv

Egy vevőmmel beszélgettem nemrég, néhány szóban rólam és a családomról is szó esett. Másnap reggel nyitáskor ezt a kötetet tartva várt rám, és azt mondta, nem tudja, hívő vagyok-e, de ő hisz, és szívesen nekem adja a könyvet, mert Ritát a lehetetlen dolgok szentjének tartják, hátha nekem is segít. Nagyon meghatódtam a kedvességétől és nyíltságától. Megköszöntem, mondtam, nem katolikus ugyan, de keresztény vagyok, szívesen elolvasom. Meg is tettem még aznap, egy falat az egész.
    Örültem az életrajznak, Ritának valóban példamutató élete volt. Ezért szeretek szentekről olvasni, mert a hozzáállásukból, kitartásukból és hitükből tanulni lehet és erőt nyerni. Az imádságokat és egyebeket csak átfutottam, “rendeltetésszerűen használni” nem fogom. Másnap visszaadtam a könyvet, adja inkább tovább, nálam már elérte a célját. Ő is örült, hogy elolvastam, beszélgettünk még pár szót.
    Egy fő bajom van ezzel és sok hasonló lelkiségi szöveggel: a szóvégi írásjellel indokolatlanul felkiáltóvá torzított rengeteg kijelentő mondat! Igen, épp ilyenek. Kár értük, igazán. Tapasztalatból ismerem a hívő ember túlcsorduló érzelmeit, mikor legszívesebben egyszerre az egész világnak elkiáltaná, hogy megértse végre, Isten szeret, de írott szövegben nem ez a módja, mert akaratlanul is óvodássá silányítja azt, és talán szándékával ellenkező hatást is kivált. Tényleg kár érte.

>!
Szent Maximilian, Budapest
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637573613
7 hozzászólás
graphoman IP>!
Szent Rita imakönyv

@csauperjel mindent elmondott (https://moly.hu/ertekelesek/2685475) – helyenként nagyon bárgyú a szövegezése, sajnos. Fölteszem, hogy erre van igény spoiler, de ettől a kiadó még magára vállalhatná a népnevelést, és kiadhatná ugyanezt annyival okosabban.

Niki4>!
Szent Rita imakönyv

Szent Rita bérmaszentem, úgyhogy nekem nagyon kedves kis könyvecske…


Hasonló könyvek címkék alapján

Szent Rita imafüzet
Blaskó Mária: A csillagok leánya
Blaskó Mária: Az Édesanya
Michael D. O'Brien: Az apokalipszis árnyékában
Blaskó Mária: Napsugárka
Blaskó Mária: Imádságos képeskönyvem
Béky Gellért – Kővári Károly: Reménytelen dolgok szentjei
Palamasz Szent Gergely: A szentül élő hészüchaszták védelmében
Laura Battaglia – Giovanni M. Colasanti – Fábri Kornélia: Ferenc testvér
Adrian Plass: Növekedésem kínjai