Szép ​szőlőből finom bort! 1 csillagozás

Szent-Miklóssy Ferenc: Szép szőlőből finom bort! Szent-Miklóssy Ferenc: Szép szőlőből finom bort! Szent-Miklóssy Ferenc: Szép szőlőből finom bort!

A ​szőlőnövény igen közel áll a magyar ember szívéhez. Ha jót akarunk valakinek, akkor bort, búzát és békességet kívánunk neki. Ha egyszer statisztikát készítenének arról, hogy a kertekben, a lakóházak körül melyik a leggyakrabban ültetett növény, akkor ebből a nemes versengésből minden bizonnyal a szőlő kerülne ki győztesen. A szőlőt nemcsak azért kedvelik a Duna és a Tisza táján, mert az emberek szeretik a jó bort – ezt a nemes italt –, hanem azért is, mert a szőlő a leginkább háziasított kultúrnövény: nem terem, de nem is él meg a gazdája rendszeres gondoskodása nélkül és nagyon meghálálja a hozzáértő, szerető törődést.

Ezért nagyon hasznos az olyan könnyen érthetően megírt, gyakorlatias összefoglaló könyv a szőlő- és bortermelésről, amilyet most Ön, kedves Olvasó a kezébe vett és amelyet – remélhetőleg – érdeklődéssel fog elolvasni. Hogy e könyvben a legfontosabb tudnivalókat közérthetően és szakszerűen találja, az abból következik, hogy a mű szerzője az évek során sok… (tovább)

>!
Szaktudás Kiadó Ház, Budapest, 2007
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639736306
>!
Mezőgazdasági Szaktudás, Budapest, 2003
146 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633563461
>!
Mezőgazdasági Szaktudás, Budapest, 1999
144 oldal · ISBN: 963356185x

3 további kiadás


Kiemelt értékelések

>!
zotya_kovacs
Szent-Miklóssy Ferenc: Szép szőlőből finom bort!

Könnyen érthető, lényegre törő szakmai információkat tartalmaz a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kállay Miklós: Borászati kémia
Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon
Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor
Balázs Klára: Kertészek növényvédelmi naptára
Bíró Lajos: A szőlő és a bor ősi magyar titkai
Cey-Bert Róbert Gyula: Tokaji borgasztronómia
Kapronczay József: A turbéki szőlőhegy
Kállay Miklós – Lelkes Lajos: Szőlészeti és borászati szótár
Tamás Jenő: A tőkétől a pohárig
Töttős Gábor: A szekszárdi szőlő és bor