Kacskaringó 9 csillagozás

Szénási Krisztina: Kacskaringó

Kapunyitási pánik, párkapcsolati hullámvasút, mamahotel, pályaelhagyás, külföld. Pedig még harmincévesek sincsenek!
Lili és barátnői szerencsés lányok. Fiatalok, csinosak, frissdiplomások, előttük áll az egész élet.
De mi van akkor, ha az a bizonyos „élet” csak nem akar beindulni? Ha az út, bármerre is lépnek, rögös, és váratlan akadályokat tartogat?
Főhősnőnk sokáig csak sodródik az eseményekkel. Folyamatosan másokra van tekintettel, nem mer, nem tud nemet mondani. A rendkívüli történések sorozata azonban hamarosan arra készteti, hogy szembenézzen önmagával és a félelmeivel…

>!
Erawan, Budapest, 2020
430 oldal · ISBN: 9786155652882
>!
Erawan, Budapest, 2020
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652875

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

aurora_lewis_turner IP>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Szeretem, ha úgy érzem, hogy „Igen! Ez a könyv nekem szól!”, Krisztina regényénél pedig maximálisan ezt éltem át. És ez persze nem azért van, mert hasonló gondjaim lennének, mint a főszereplőnek, de valahogy mégis át tudtam érezni a helyzetét. Együtt sírtam, együtt nevettem vele, és ezt itt szó szerint kell érteni! Nagyon emberiek lettek a karakterek, emiatt bizony voltak olyanok, akik hamar a kedvenceim lettek, és persze olyanok is, akiket legszívesebben felképeltem volna. Nem egyszer tettem volna ezt a főszereplővel is a fülszövegben emlegetett sodródása miatt, de ezt leszámítva Lili nagyon rokonszenves karakter.

Bővebben itt olvashatjátok a véleményem: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/01/szen…

Sz_Léda_22>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Úgy indultam neki az olvasásnak, hogy kell egy kikapcsolós laza könyv. Úgy raktam le, hogy ez egy tökéletes könyv az én ízlésvilágomnak. Nagyon megszerettem a csajokat, minden ami megtörtént velük az maga a nagybetűs ÉLET feketén-fehéren. Semmi hum-buk, semmi leányálom, semmi királyfi fehér lovon. Ízig-vérig a fiatalság előnye és hátulütője. A kapcsolatok mélysége, és a lila köd megélése leplezetlenül, őszintén, mellébeszélés nélkül. Mondanom se kell a vége felé annyira megríkatott, hogy le kellett tennem kicsit megemészteni a történteket. Ha szerencsétlenségemre nem zár be a héten a könyvtár, már ma elindultam volna a következő könyvéért. Nagyon várom, hogy azt is elolvassam. Egy újabb magyar gyöngyszemre bukkantam Krisztinával úgy érzem.

monalisa>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Őszintén szólva nekem ez a könyv sokkal jobban tetszett a Születésnapnál, a szerző első művénél. Valószínűleg azért, mert ez most teljesen rólam szólt. Én is nagyon hasonló dolgokat tapasztaltam, mint a generációmban oly sokan mások is. Tökéletes lenyomata a 20-as éveimnek, minden szépségével, álmával, nehézségével és buktatójával együtt. Szóval imádtam olvasni, köszönöm az élményt, a nosztalgiát!
(Azt viszont zárójelben megjegyezném, hogy az én ízlésem szerint borzasztóan csúnya ez a borító – de a regény értékéből persze semmit nem von le.)

Lutza21 >!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Az elején nagyon nem bírtam követni hogy egyik pillanatban nyár van, a következő oldalon pedig már karácsony, aztán megint tavasz, megint tél… De aztán felvettem ezt a fonalat és egyre jobban tetszett a könyv, a végére pedig egyenesen imádtam.off

flora81>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Nosztalgia utazás a 20-as éveimbe! Nagyon életszagú történet, humorral,megszívlelendő életigazságokkal, érdekes fordulatokkal. Még a könyv utolsó pár oldala is tartogatott meglepetéseket. Személyes kedvencem Kornél bácsi vonala a történetben. Kíváncsi lennék a könyv folytatására, ha esetleg lenne.

Frézia>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Az írónő első könyve (Születésnap) az emberi gondolatok és érzelmek valós bemutatásával teljesen lenyűgözött, így nagyon vártam az újabb könyvét a Kacskaringót. Ez a humoros, csajos regény az üzenetével, hogy hogyan álljuk ki magunkért, érjük el kitűzött céljainkat, ismételten nagyon jó élményt nyújtott számomra. És biztos elolvasom a szerzőnő további műveit is.

Csigalány>!
Szénási Krisztina: Kacskaringó

Ez de jó volt! Volt egy jó könyv amivel indult, és ezt meg tudta ugrani, és írt megint egy nagyon jó könyvet.
A „kislányokból” igaz nők lettek a könyv végére. A rózsaszín köd szép lassan lehullt. Megint annyira hétköznapi hősök, élethelyzetek voltak. A bántalmazás, megcsalás, elhidegülés… Az elején minden frissen szabadult egyetemista azt hiszi, hogy az övé a világ, hisz senki nem mondja nekik, hogy ez nem így lenne. Igazi problémákat boncolgat a könyv, még sem éreztem fojtogatónak. Vitt a történet.
Imádtam a szereplőket, már akit :) Olyan finom karakter ábrázolást kapunk a szereplőkről, hogy szinte pár sor után valakinél már érezzük, hogy itt valami nem kerek… Kornél bácsi karatere nagyon kedves volt. Dávid pedig túl szép volt hogy igaz legyen, és ki is bukott a végén, hogy ő sem egy főnyeremény.
Annyira szerettem volna, ha még van egy jó pár oldal… Nem hagy nyugodni, hogy hogyan alakul Lili élete a továbbiakban.


Népszerű idézetek

BataHelga>!

Onnan, ahol téged nem becsülnek meg, el kell jönni. Lett légyen az egy munkahely, egy udvarló vagy egy barátság. El kell jönni azoktól, akik nem ismerik fel az értékeidet. Különben elhitetik veled, hogy nem vagy elég értékes.

Writergirl>!

Ezt követően a díszpinty elvitt minket egy napindító meetingre, ahol az elhangzott infókból próbáltam kibogozni, hogy ez a cég mit is csinál – sikertelenül. Ez amúgy délutánra sem derült ki.

Writergirl>!

Lehetsz akármilyen csini meg megszólalhat a „szívíd” hét nyelven, akkor is az fog számítani, hogy élőben, érted, a való világban hogy szerepelsz.

Writergirl>!

De baszki, hát ki kérte, hogy jöjjenek oda? Egy lány már a barátnőivel sem mehet el szórakozni anélkül, hogy föl akarnák szedni?

Writergirl>!

– Mi lenne, ha kiszaladnánk kicsit a mosdóba? Hmm? – csábítón végigsimítok Doha karján. Meglepetten húzza fel a szemöldökét.
– Te kis Vadmacska – válaszolja. – Milyen pajzán vagy. Biztos a sok szénhidrát teszi.

Writergirl>!

– Okos, gazdag, kedves – sorolta anyám a hátam mögött –, komolyan, mit akartok még ti, mai lányok?!
– Nyugalmat! – sziszegtem vissza, és faképnél hagytam anyámat.

Writergirl>!

Nem értem néha az embereket. Miért tolakodnak bele ilyen durván, ilyen bárdolatlanul a másik életébe? Mitől érzik feljogosítva magukat? Vajon ők mit szólnának hozzá, ha megkérdezném:
– És, Mici néni, tetszik már klimaxolni?
– Aztán Jóska bácsinak áll-e még az a cerka? Van otthon ungibungi rendesen?

>!

Mintha kiszabadult volna belőlem valami, amit már régóta visszatartottam. Hangosan káromkodok és tombolok az utcán. A filmekben ilyenkor mindenki lelassít, hogy jobban megnézzék maguknak a kattantat, aki magában beszél. A valóságban senki sem figyel már fel erre.

>!

Ez már nem az a kor, amikor még csak néhány kivételezett családnak lehetett autója, telefonja, és az internet még csak kósza vágyálom volt. Ma már szinte bármit azonnal el lehet érni, meg lehet rendelni, ki lehet próbálni. Senkinek sincs türelme már várni. És ha valaki gyorsabban reagál, mint te, akkor véged.

>!

Ma teszünk még valamit az ifjúkori céljainkért?


Népszerű triviák

Writergirl>!

A szerzőnő egy 2019 novemberi regényíró kihívás során vágott bele a regényírásba. Kacskaringó a második műve, amit 2020 elején írt.

Kapcsolódó könyvek: Szénási Krisztina: Kacskaringó

Szénási Krisztina: Kacskaringó
Writergirl>!

A regény az Y generációt érintő aktuális kérdéseket és kihívásokat dolgozza fel rendhagyó módon, szórakoztató irodalmi formában.

Kapcsolódó könyvek: Szénási Krisztina: Kacskaringó

Szénási Krisztina: Kacskaringó

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Ella Steel: Az indíték
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Bíró Szabolcs: Non nobis Domine
Ella Steel: Sors-Fordító
Szabó Magda: Tündér Lala