Szemes Péter (szerk.)

Palackposta 0 csillagozás

Zalai-muravidéki írók, költők antológiája
Szemes Péter (szerk.): Palackposta

"Minden ​közösség számára fontos, hogy időről időre számba vegye kulturális értékeit, teljesítményeit. S ne csak a múltbelieket, melyek az összegzés idején már a felvállalt (esetleg megtagadott) hagyomány részét képezik, vagy (újra)felfedezésük által képezhetik, de a jelenbelieket, az élő, s éppen kanonizálódó (vagy nem kanonizálódó) javakat is. Hiszen mindig az örökséget gazdagító, kiteljesítő jelenvaló az, amely egy korszak kulturális „állapotát” meghatározza, s kiindulópontjaként szolgál a jövő törekvéseinek. E szándék is vezetett bennünket az antológia összeállításakor.

De ami sokkal fontosabb: szerettük volna felmutatni, hogy a közvélekedés ellenére komoly hagyományokkal bíró (gondoljunk csak Kultsár Györgyre, Zrínyi Miklósra, Festetics Helikoni Ünnepségeire vagy Kisfaludy Sándorra) zalai irodalom, itt, a délnyugati végeken, a fővárostól és a klasszikus kulturális központoktól távol, a trianoni ország- és kommunista megyecsonkításoktól sújtott szűkebb pátriánkban, él… (tovább)

A művek szerzői: Farkas Balázs

>!
224 oldal · ISBN: 9786155022111


Hasonló könyvek címkék alapján

Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Tetovált mementó
Boros Györgyi – Fekete András – Fridrich Piroska – Háy János (szerk.): Alkonyattól pirkadatig
Kárpáti Kamil (szerk.): Vesztőhely és menedék
Lena Belicosa (szerk.): A türelem és szabadság útján
Sebes Katalin – Zelki János (szerk.): Már nem sajog
Keszthelyi Rezső – Székely Sz. Magdolna (szerk.): Szép versek 1991
Benyovszky Anita – Grecsó Krisztián – Kleinheincz Csilla – Kovács Judit – Nagy Cili – Pacziga Andrea – Renczes Cecília – Rózsássy Barbara: Huszonötödik óra
Mányoki Endre (szerk.): Verstörténés
Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz