Egy ​őrangyal naplója 6 csillagozás

Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Launiel, egy friss diplomás őrangyal, aki élete első megbízatására indul a Földre. Feladata, hogy őrizzen, védjen egy fiatal nőt, Jasmine-t.
Főhősünk még tapasztalatlan az emberi világ dolgaiban, de lelkes. Néha kicsit túlságosan is. Az első napok viszonylagos nyugalma azonban hirtelen megváltozik, mikor a lány húga, Betty odaköltözik Jasmine-hez.
Vele együtt pedig egy angyal számára nagyon nem kívánatos, hívatlan vendég is megjelenik a lakásban, és teljesen felforgatja mindenki életét…

>!
204 oldal · ISBN: 1230002393674 · Illusztrálta: Kapirnyák Dóra

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ashir démon · Launiel őrangyal


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Ez nagyon jó könyv volt, nagyon tetszett.
Első könyvem a szerzőtől, de nem az utolsó. Nagyon örülök, hogy ismeretlenül és látatlanban, jól bevásároltam az író alkotásaiból.
Annak is örülök, hogy ezt a történetet választottam elsőnek. Imádtam minden sorát.
Kedves és aranyos volt Launiel, a kezdő őrangyal, ahogy csetlett, botlott az első küldetésén az emberi világban. Annyi humor volt benne, hogy sokszor könnyesre nevettem magam. Ashir a démon is nagyon szimpatikus volt, ahogy kénytelenek voltak együtt dolgozni, miután védenceiket elrabolta egy emberbőrbe bújt nagy-hatalmú démon.
Szóval rettenetesen jó történet volt és szívből gratulálok a hazai szerzőnek és bátran ajánlom olvasó társaimnak, korra és nemre való tekintet nélkül.

6 hozzászólás
>!
nypiro P
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Nemrég fejeztem be. Sokat tologattam ezt a könyvet, de kb mikor ezt vettem azonnal el kellett volna olvasnom. Az író látásmódja zseniális. Leírja azt ami sok emberben felmerül kérdésként. Szuper jól fantasy köntösbe öltöztette, se nem kevés, se nem sok. Megfelelően el vannak találva az arányok a fantasy, a valóság és a mondandó között. Egy őrangyal levizsgázik a Mennyben és feladatot kap, hogy vigyáznia kell Jazmine-re. Sok minden történik velük, főleg miután Betty a huga is hozzáköltözik. Igen érdekes, valóságos dolgok történtek vele spoiler. Launel megjárta a Poklot is a feladata közben, de mindvégig jól teljesített. Milyen fura én is azt hittem meg tudja menteni Jasmint, ott azért volt sírás, rívás részemről.
Nagyon tetszett a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom. Amit nem értettem, hogy Jazmine-nek volt őrangyala, Grantnak és Rachelnek miért nem? Vagy lesz ezután nekik?
Kedves @Zoltan_Szeman Rachel és Grant történetére lehet számítani akár egy rövidebb lélegzetvételű mű erejéig?
Nagyon humoros, jól megírt sztori.

11 hozzászólás
>!
SoraMaou
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Nagyon pörgős, olvasmányos könyv. Elképesztő, hogy párszáz forintért lehet az ebook verzióhoz hozzájutni.
Számomra az angyal és démon világ általunk ismertekhez való építése és módosítása frappáns és kreatív. Plusz Launiel karaktere tökéletesre sikerült! Történetvezetés szempontjából néha döccentünk, de nem ártot az élménynek. Az esetleges hosszabb, kidolgozotabb verzió utáni vágy többször is elkapott, de talán az elvett volna a pörgősségéből, ugyanakkor a történetvezetést lehet segítette volna.
Melegen ajánlom olvasásra. Könnyű, kikapcsoló, emberi, angyali, démoni és szórakoztató.

2 hozzászólás
>!
kispartizan
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Egyszerűen zseniális az angyali napló!
Egy könyv igen jó, ha az ember idegeivel játszanak, hogy mi jön a következő oldalon, s az érzelmeit csavargatják a sírás és a nevetés között. Mindezt beleiktatva egy olyan világba, ahová valljuk be: nem láthatunk be, bármennyire kiváncsiak is vagyunk rá. Itt pedig mindegyik karakter, gondolat, elmélet gyönyörűen van elegyítve ahhoz, hogy ne unatkozzunk és fotelből lehessünk mégis „fent” és „lent” egyszerre. Kicsit amolyan hétköznapiasan…
Az elbeszélő részek egyszerűek, nem bonyolult a történet és annyira egyedi, hogyhasonlóhoz még nem volt igazán szerencsém.
A sztori, mint írtam fent: egyedi- szép keretbe foglalva- , a vezetése a dolgoknak dinamikus és követhető. A szereplők pont olyanok, amilyennek lenni kell és nagyon jól hoz be új képeket az író.
Vigyázat spoilergyanús gondolatok!
A könyv második felében volt egy rész, ahol mintha csak húzta volna az egészet a szerző, már nem értettem hova visz és azt gondoltam: itt már le kellett volna zárni a könyvet.
Aztán behozta a poklot, még a csattanó előtt.
( Dante megirigyelhette volna , mikor leírta az Isteni színjátékot.)
Úgy írt a pokolróla szerzője a kötetnek, hogy az vadiúj arcát mutatja az alvilágnak. Nem volt túlzó az ottani főnökök jelleme és külső megjelenése, de az tetszett a legjobban, ahogy a főgonoszt leírta. Semmi extra ördögi, csak az a visszafogott ember, aki a legjobban megmutatta a pokol urát. Frenetikus!
Mint az Ördög ügyvédjében Al Pacino…Naggyon tetszett!
időnkéntakkorákat nevettem, hogy a könnyem is kicsordult.
Na a végén meg; szégyen, vagy nem,a sírás kerülgetett. Nem szép dolog ám ilyet tenni egy férfivel! S a legvége…fantasztikus!
Könnyed és izgalmas is egyben, Én 5 *-gal díjazom és mindenkinek ajánlom!

6 hozzászólás
>!
Kaitou P
Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

Örülök, hogy rábukkantam erre a könyvre. Kellemes kikapcsolódás volt, tetszett, ahogyan az író leírta az őrangyalok mindennapjait és láttam, hogy valaki már említette, milyen jól sikerült a Pokol leírása is.:)
Kicsit szomorú a vége, de egy nagyon szép kerete van az egésznek, az elmúlás nem igazi elmúlás a könyvben.:) Szeretettel ajánlom.


Népszerű idézetek

>!
nypiro P

– Nahát! Ezt a gyógyszert megjegyzem magamnak. Fantasztikus, mennyire hatásos, és ráadásul recept nélkül kapható. Ja, az őrangyal meg ingyen van. A lány megjegyzéséről eszembe jutott az emberek egyik legrútabb jellemzője: a pénz. Bár nincs róla konkrét bizonyíték, de a feltételezések szerint, a pénzt maga Lucifer találta fel, nem sokkal az után, hogy sikeresen elhintette a mohóság és a kapzsiság magvait. Én mindig azt hittem, az emberek a mi Urunk kedvencei, és ezért is nem értettem, miért engedi a Pokol Urának, hogy így belerondítson ebbe a világba? De mindegy, nem az én dolgom.

Kapcsolódó szócikkek: Launiel őrangyal
>!
nypiro P

– Halihó, Föld! Sziasztok, emberek! Megjöttem!

Kapcsolódó szócikkek: Launiel őrangyal
>!
nypiro P

Jó volt újra itthon lenni, tévét nézni és úgy általában, nem embernek lenni.

Kapcsolódó szócikkek: Launiel őrangyal
>!
nypiro P

Hazafele négy különböző boltba is bementünk. (Megjegyzés: Mentünk? Az egész bevásárló körút inkább emlékeztetett arra, amikor a Gonosz Seregei megostromolták az Édenkert falait, semmint emberi tevékenységre.)

Kapcsolódó szócikkek: bevásárlás · Launiel őrangyal

Hasonló könyvek címkék alapján

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Lana Millan: Raziel
Gaura Ágnes: Túlontúl
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Richard Kadrey: A végítélet kis doboza