A ​Link 7 csillagozás

Szemán Zoltán: A Link Szemán Zoltán: A Link

A ​SoftCom nevű cég 2043-ban sikeresen beülteti az első ember agyába a B-Link kommunikációs chip prototípusát.

Negyven évvel később, ezzel a chippel, a Linkre felkapcsolódva, már nézheted a kedvenc sorozatodat, élő beszélgetést folytathatsz a barátaiddal, akár bulizhatsz is velük, anélkül, hogy felkelnél a foteledből. Nem kell többé a tankönyvek fölé görnyedni, mert a chip segítségével a tudásanyag bármikor hozzáférhető a Linken. A munkádat akár otthonról is végezheted, csupán rá kell kapcsolódnod a hálózatra.

Jól hangzik, igaz?

De a rendszernek vannak hátulütői, amit a SoftCom – a Link kizárólagos, világméretű üzemeltetője – nem hajlandó elismerni. Egy kis csoport Ellenálló igyekszik ráébreszteni az embereket, hogy a Link veszélyes, de senki sem hallgat rájuk. Maradi bolondoknak, sőt terroristáknak kiáltják ki őket.

De vajon tényleg igaz, hogy a SoftCom a Linken keresztül manipulálja az embereket? Vagy az is lehet, hogy a Link ellenőrzése már régen… (tovább)

>!
418 oldal · ISBN: 9780463352250
>!
170 oldal · ISBN: 6610000066100
>!
Arte Tenebrarum Publishing, Budapest, 2018
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780464981961

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Fairymysz P
Szemán Zoltán: A Link

Érdekes, elgondolkodtató történet volt. És bár, kicsit sokáig tartott elolvasni, ez nem a sztori hibája, hanem az életé. :) Bevallom főleg azért kezdtem el olvasni, mert anno volt a Csillagkapuban egy hasonló rész és kíváncsi voltam, Zoli mit hoz ki a történetből. Örülök, hogy nem kellett csalódnom. :D
Jó kis alapötlet, viszonylag jól megírva. A szereplőket könnyű volt megkedvelni. A történet íve nagyon jól van megírva, kezdve a „jelentől”, az első chipkísérletektől, egészen a végkifejletig.
Azonban van egy dolog, amin fennakadtam. spoiler
Sajnos, még mindig belefutottam nem egy csúnya hibába, de ezek ellenére sem tudok négy csillagnál kevesebbet adni. Annyira lekötött a történet, hogy ha nem kell dolgozni és nincsenek egyéb dolgaim, akkor egyhuzamban leülve végigolvasom, mert annyira érdekelt, hogy mi lesz még ebből?
Jó látni, hogy az író stílusa és helyesírása sokat fejlődik. Csak így tovább. :)

1 hozzászólás
>!
Mesekanna
Szemán Zoltán: A Link

Hátborzongatóan valóságos… és elképzelhető. Sajnos.

>!
witch
Szemán Zoltán: A Link

Korábban olvastam már ezt a könyvet a Google-n. Akkor nem akartam még róla értékelést írni, mert a sztori tetszett, de a kivitelezést nagyon amatőrnek találtam. Viszont most ismét elolvasva a hivatalosan kiadott verzióját, amit az Arte adott ki, ezt nevezem!
Fantasztikusan jó könyv! Izgalmas, fordulatos és ötletes. Tetszett benne a humor is. Vannak benne jópofa szófordulatok és szereplők.
Meg fogom venni papírkönyvben is, mert szerintem, úgy az igazi, és úgy legalább megmaradna. Nagyon kíváncsi vagyok a szerző többi könyvére is. Bár lehet, hogy ezentúl inkább megvárom a hivatalosan megjelent verziókat. :D

1 hozzászólás
>!
kispartizan
Szemán Zoltán: A Link

Az, hogy több írása a szerzőnek indul a jövőben ( jóval a mai civilizáció korszakán túl), az író sajátja. Ezzel mindent megalapoz a tágas térhez, amiben a sztorik zajlanak. .
Figyelem: spoilergyanús rész!
A másik- egyre jobban a szerző stílusához tartozó forma-az, hogy gyakran amolyan kicsit nyomozós, rendőrös a történet. Ez viszont jó, hiszen emberközeli és nem löki be az olvasót egy technikai gömbe azonnal.
Továbbra sem nyomja tele az írását érthetetlen kifejezésekkel, jól teszi olvashatóvá és élvezhetővé a könnyű és egyszerű kifejezésekkel a regényeket.
A sztori megfogott és gyakran elgondolkodtam rajta. Valós félelem és ha ránézek a mai korra, meg a múltra, bizony mi van, ha tényleg így lesz?
Gyakran mondom, hogy az egyik legjobb utópia a filmekből a Terminator mondanivalója: a gép átveszi a hatalmat az ember felett…
De nem vett át, hanem újat hozott és élvezhető formában.
A legvége pedig szó szerint isteni lett. :D
Lehet ez a jövő?
Gratulálok, megint olyat olvashattam, ami lenyűgözött.
Én 4 *-gal értékelem.
Elgondolkodtató volt és ajánlom mindenkinek, aki könnyed és mégis fantasztikus kikapcsolódásra vágyik!


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Vörös lázadás
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Dan Simmons: Ílion
Edgar Rice Burroughs: A Mars hercegnője
Andy Weir: A marsi
Nemere István: A kráter árnyéka
Stanley G. Weinbaum: Kalandok a Naprendszerben
Philip K. Dick: Palmer Eldritch három stigmája
Armageddon 2092 – Mars
Alekszej Tolsztoj: Aelita