Széll ​Tamás sokszínű élete 5 csillagozás

A Bocuse D'or Europe 2016 győztese
Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete

Hogyan lesz egy meglehetősen válogatós kisfiúból a világ egyik legismertebb séfje? Milyen tapasztalatokat, inspirációkat hoz otthonról? Mit csinál, amikor leteszi a szakácskabátot? Miért éppen a kaméleonokért rajong? Mi kell ahhoz, hogy egy séf és a mögötte dolgozó csapat megnyerjen egy olyan nehéz versenyt, mint amilyen a Bocuse dOr Europe volt? Széll Tamás mindent elmesél laza, érdekes stílusban, és elárul egy-két kulisszatitkot is azoknak, akik szakácstudományukat szeretnék egy kicsit fejleszteni..

>!
Kossuth, Budapest, 2016
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986441

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Csirip74>!
Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete

Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete A Bocuse D'or Europe 2016 győztese

Tetszett, egy másik világba kalauzol, ami nem is olyan egyszerű mint látszik.


Népszerű idézetek

Zonyika P>!

Ha négynél több főre főzöl, ne kísérletezz!

Sokan ott rontják el, hogy amikor vendégeket hívnak, valami új recepttel akarnak előrukkolni. Pedig ilyenkor nincs helye a kísérletezgetésnek. Ha sok emberre főzünk, mindig azt kell megcsinálni, amiben biztosan jók vagyunk.

149. oldal, Az otthoni főzés legfontosabb alapszabályai

Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete A Bocuse D'or Europe 2016 győztese

Zonyika P>!

Egyszerű ételeket nagyszerű alapanyagokból!

Ha előre eltervezett ételt készítünk, akkor igenis menjünk utána az alapanyagoknak! Ha egyszerű ételt akarunk csinálni (például rakott klumplit (sic!), paprikás krumplit, csirkepörköltet vagy túrós csuszát), akkor jobb, ha tudjuk, hogy ezek a kevés hozzávalóból összerakott ételek mindig a legnehezebbek, mert ezeknél tényleg az alapanyagokon van a hangsúly. Ezért fontos, hogy mindig minőségi hozzávalókat válasszunk. Ezt persze a személyes ízlés és a tapasztalat is meghatározza. De aki jártas a főzésben, az előbb-utóbb úgyis érezni fogja például túró és túró között a különbséget.

150. oldal, Az otthoni főzés legfontosabb alapszabályai

Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete A Bocuse D'or Europe 2016 győztese

1 hozzászólás
Zonyika P>!

Annak, aki profi, kell egy teljesen más elfoglaltság, mint a szakmája.

96. oldal, A halak, a kaméleonok és a LEGO

Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete A Bocuse D'or Europe 2016 győztese


Hasonló könyvek címkék alapján

Dobozy László: Sütés-főzés hegyen-völgyön vízparton
Rick Stein: Francia Odüsszeia
Sudi Pigott: Dobd fel!
Serényi Zsolt: A tetovált séf
Madary Orsolya (szerk.): 20 séf – 100 recept
Földes József – Garaczi János – Gullner Gyula – Hradszky Judit – Nemeskövi Dénes – Tóth András: Mesterszakácsok mesterművei
A nagyi régi receptjei
Mindnyájunk szakácskönyve
Margaret Raymen – Kay Dilley – Kay Gibbons: A prosztata védelmében
José van Mil – Christine Archer-Mackenzie: Kemoterápia alatt