Átjáró ​20 3 csillagozás

science-fiction és fantasy antológia
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 20

Húsz ​éve, 2002 februárjában látott napvilágot az Átjáró Magazin első száma. Szerettünk volna egy science fiction magazint, és megcsináltuk magunknak, a fantasztikum kedvelőinek, vagy éppen azoknak az olvasóknak, akik ismerkednének a zsánerrel. A lap fennállásának két és fél éve alatt kétszer is megváltozott, vastagabb lett, színes oldalak kerültek bele, az irodalmi anyagok mellett filmes és szerepjátékos cikkek, közösségi hírek is megjelentek. Egy maradt változatlan: a szerkesztési elv. A fantasztikumot a lehető legtágabb értelemben igyekeztünk bemutatni. Ez az antológia, immáron két évtizeddel később, ugyanebből a késztetésből sarjadt sok remek alkotó segítségével.

Szerzőink: Balog István, Bojtor Iván, Böszörményi Gyula, Füzesi Dóra, Gerencsér Ádám, Hegedüs András, Holló-Vaskó Péter, Juhász Alexandra, Képes Gábor, Márki István, Mészáros Szabolcs, Mihaleczky Péter, Miyazaki Jun, Novák Gábor, Sáringer Attila, Sohár Anikó, Szalai-Kocsis Tamás, Szélesi Sándor, Szilágyi… (tovább)

A művek szerzői: Balog István, Bojtor Iván, Böszörményi Gyula, Füzesi Dóra, Hegedüs András, Holló-Vaskó Péter, Képes Gábor, Márki István, Mészáros Szabolcs, Mihaleczky Péter, Miyazaki Jun, Novák Gábor, Sohár Anikó, Szalai-Kocsis Tamás, Szélesi Sándor, Szilágyi Zoltán, Vadász Szilárd, Vancsó Éva, Ian Watson, Juhász Alexandra

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Átjáró Bolt

>!
Overon, 2022
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156527004

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Szilárd_Berke IP>!
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 20

Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 20 science-fiction és fantasy antológia

A kötetben kifejezetten erősek a novellák! Jó pár emlékezetes anyagot kaptam, köszönet érte. A cikkek java része viszont nem nekem szólt, ami pedig mégis, ott nem voltam maradéktalanul elégedett. Mindemellett végül legyen jeles a végszó, mert a maga helyén ez egy kiváló szerkesztés! Érdemes beszerezni, amíg még lehet!:-)

Hegedüs_András P>!
Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 20

Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 20 science-fiction és fantasy antológia

Igazi, minőségi antológia. A benne található novellák rendkívül változatosak mind témájukat, mind stílusukat tekintve, jó szórakozást nyújtanak, akár a sci-fi, akár a fantasy zsáner érdekli jobban az olvasót.
A tanulmányok pedig megmutatják a magyar fikciós irodalom olyan dimenzióit is, melyekre az ember nem igazán lát rá, de számomra ezek is nagyon érdekesek voltak.
Mindenkinek ajánlom! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Burger István (szerk.): Galaktika 293.
Gáspár András – Novák Csanád (szerk.): Analógia 2
Burger István (szerk.): Galaktika 295 XL
Koch György (szerk.): Elképzelni az elképzelhetetlent 2
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Jonathan Strahan (szerk.): Sárkányok könyve
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók 2.
Zsoldos Árpád – Zsoldos Adrienn (szerk.): Hívatlanok
Bakos József (szerk.): Veszélyes világok