A ​szellemtáltos legendája 11 csillagozás

Szélesi Sándor: A szellemtáltos legendája

Arató ​Kingát, a pécsi Janus Pannonius Múzeum régészét különlegesen szép és értékes leletegyütteshez hívják egy Baranya megyei kis faluba: Alsómocsoládra. A félmilliárdot érő kincs egy vadkörtefa gyökerei között fordul ki a földből, és a vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy ezernyolcszáz évvel korábban került oda. Kinga utófeltárást végez a területen, és hamarosan egy másik, megdöbbentő leletre is bukkan.
Az események felgyorsulnak, amikor kiderül, hogy az alsómocsolád környéki szántók és erdők még az eddig felfedezetteknél is nagyobb értéket rejthetnek. Ehhez azonban nem csupán a Hegyhát dimbes-dombos lankáin, de a múltban is kutatni kell. Kinga akkor sem adja fel, amikor ismeretlen kincsvadászok jelennek meg, és veszélybe kerül: erősebb benne a vágy, hogy megismerje a történelem titkait…

Szélesi Sándor könnyed kalandtörténete közel kétezer évet ölel fel. A szerző, akinek olyan regények fűződnek nevéhez, mint a verhetetlen kancáról szóló Kincsem vagy a… (tovább)

>!
Historycum, Budapest, 2019
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155816161

Kedvencelte 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Inmelius_Mudri_Jolcsi>!
Szélesi Sándor: A szellemtáltos legendája

Drága feleim, ez egy remek kalandregény, már az első lapokon megvett magának kilóra, ami nagy szó, már ha ismersz engem közelebbről. Leköt, érdekel, három kakas felpucolása közben, alatt, mellett folyamatosan loptam az időt olvasásra: lendületes, emberközeli, érezni a színeket, szagokat, élettel teli hősök, részletes leírások, amelyek nem sokak és nem kevesek, pont elegek, szóval nehogy már kihagyd, kedves történelem és fantasztikum iránt egyaránt érdeklődő! A szellemtáltos meg a kincsek… és Áron, kotnyeles, cserfes kölyök, meg Kinga, meg a falu, Alsómocsolád, betojtam, micsoda településnév.. felkerült az emberek agyába, hogy oké, ha arra járunk, naná, hogy betérünk, zsákfalu ide vagy oda.

madyson>!
Szélesi Sándor: A szellemtáltos legendája

A Jumurdzsák gyűrűjéhez hasonlóan,kincskeresős,kutatós,kalandozós.Jó volt olvasni.A végére a misztikum kissé sok lett,Kinga pedig túl elfogadó.Persze nyomon követhető volt a változása,de túl egyszerűen bele nyugodott a dolgokba,ahhoz képest,hogy a történet elején mennyire tagadta a természet felettit.Mindenesetre,ha az első sorban említett regényt szerettétek,ezt is jó szívvel ajánlom!Ezek után,ha arra járok,Alsómocsoládot biztosan meglátogatom!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tapodi_Brigitta I>!

A menekülők ijedten néztek körbe, de a hanghoz nem tartozott test. Mintha az erdő szólt volna hozzájuk. Ám az erdő susog, nyög, a fák recsegnek, ropognak, jajongnak, néha átkozódnak is, de mindezeket nem érthető emberi szókkal teszik.

Tapodi_Brigitta I>!

Az ember – mondta kissé szomorúan – legalább annyira önzetlen és csodálatos, mint amennyire kegyetlen és ijesztő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Szabolcs: Lángmarta dél
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Örsi Ferenc: A Tenkes kapitánya
Urbánszki László: Ördögfattyú
Nemere István: Hajnali lovas
Ken Follett: A megfagyott világ
Alexandre Dumas: A három testőr
Colin Falconer: A selyemút
Bernard Cornwell: Az utolsó királyság
Iny Lorentz: Vörös égbolt