A ​lelkek birodalma (Legendák Földje 3.) 16 csillagozás

Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Vajk ​komoran jött, leszegett fejjel, mint valami bika. Csak a tekintete járt előtte, az azonban úgy, mintha tüzet lövellt volna. Kijon érezte, hogy a hátán szétnyílik a seb, ott Köndre bízta az összevarrást, és a fiú nem volt annyira ügyes. Vér bukott elő, és rögtön a bőréhez tapasztotta az ing fehér szövetét. A sámán azonban ezzel sem törődött. Ennyi vére még elfolyhat. Vajk megállt előtte, és hasonlóképp kihúzta magát, mint Kijon. Másfél fejjel magasodott a vadász a sámán fölé, de nem csupán termete tette félelmetessé. Arca, szeme villanása, ökölbe szoruló keze lelkének mérhetetlen feldúltságáról árulkodott. S a nyugalom, amit magára erőltetett… A nyugalom volt félelmetes. – Kijon sámán! – szólt Vajk mennydörgő hangon. Lélekúr mondabeli hangját idézte hangja. – Hozzád jöttem, mint nemzetséged feje. A vérünkből vagy, s így válaszolsz most nekem, értetted? – Igen, Vajk – válaszolta komoran Kijon. A sámán képtelen volt megállni, hogy hangjába ne keveredjen némi kihívó él. Vajk… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Kalandor, Budapest, 2003
334 oldal · ISBN: 963862712x

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Shanara>!
Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Jó volt olvasni a régi szereplők újabb történetét. Bár az előző kötet jobban tetszett, mert kalandosabb és szórakoztatóbb volt, azért ezt is kellően izgalmasnak és mozgalmasnak találtam. Bár ebben a kötetben több volt a dráma, a fejlődés, a változás, az útkeresés. A három fiú előtt le a kalappal, igazi férfiként álltak helyt. Teleget nagyon sajnáltam. Vajk pedig hozta, amit elvártam tőle.
Az utolsó oldalakat olvasva úgy éreztem, hogy az író az eredeti elképzelése szerint még biztosan folytatni akarta a történetet. Mintha ez a kötet csak egy felvezető lett volna a folytatáshoz. Biztosan lett is volna még bőven ötlete, csak a magyar olvasóközönség megint érdektelennek bizonyult (szerintem). Szívesen olvasnám majd a folytatást is, ha lesz ilyen.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.com/2012/04/szelesi-sandor-…

2 hozzászólás
hadak_utja>!
Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Imádtam ezt a sorozatot már kamaszként is, de felnőtt fejjel újraolvasva is. Egy dolgot nagyon bánok – hogy az elvileg 7 részesre tervezett sorozat megszakadt a harmadik kötet után :(
De az írótól már két könyvhéten is kaptam ígéretet, hogy ha van rá igény, akkor lesz folytatás. Kedves Sándor! VAN RÁ IGÉNY!!! :)))

1 hozzászólás
Odin94>!
Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Méltó befejezése a Legendák földje trilógiának! Szívesen olvasnék még folytatást! És ismét megjegyzem, hogy ráférne ezekre a regényekre is egy új kiadás, hogy ismét kaphatóak legyenek és többen ismerjék. Büszke vagyok rá, hogy annak idején sikerült mindhárom kötetet beszereznem. :))

ppayter>!
Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Érdekes lenne újra elolvasni így majd' egy félévnyi sámánizmus-előadás végigülése után; kalandos fantasy a magyar mondavilág díszleteivel.
http://kultnaplo.blogspot.com/2009/01/szelesi-sandor-le…

Noro >!
Szélesi Sándor: A lelkek birodalma

Ebben a részben én speciel csalódtam: a szerző fogta az első és a második részt, és összeolózott belőlük egy harmadikat, ezúttal gyerekszereplőkkel. De az eredetiség valahogyan elveszett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Fonyódi Tibor: Isten ostorai
Máté Imre: Yotengrit 1.
Kovács-Magyar András: Gyógyító táltosok nyomában
Kövesi Péter: Szent László táltosa
Kaltenecker Dóra: Vazul Vére
Róheim Géza: A magyar sámánizmus
Kunkovács László: Táltoserő
Dömötör Tekla: Táltosok Pest-Budán és környékén
Greg Keyes: Hollóisten I-II.