Túl ​a parán 11 csillagozás

Minden, amiről az apák nem beszélnek
Szél Dávid: Túl a parán

Szülővé ​válni, szülőnek lenni sokszor parás. Az anyáknak éppen úgy, mint az apáknak, bár az apák félelmeiről a legutóbbi időkig jóval kevesebbet tudtunk. Az apák csak mostanában kezdték hallatni a hangjukat, eddig nem volt menő megszólalni ilyen „nőies témákban”, azt pedig pláne nem volt menő bevallani, hogy az apáknak is vannak félelmeik. Szerencsére azonban sokasodnak a hangok, s Szél Dávid hangjára különösen érdemes figyelni. Több okból. Egyrészt, mert szórakoztató: vicces, önironikus és kedvesen csapongó. Másrészt az írásain keresztül bepillantást nyerhetünk valaki más gondolatvilágába és érzéseibe. Amit látunk, az pedig izgalmas és elgondolkodtató: hiszen Szél Dávid nem csak egy jó tollú, GYED-et is megjárt apuka, hanem – sok egyéb, az identitását meghatározó szerepe mellett – pszichológus is, azaz szakember, így mindarra, ami vele és körülötte történik, egy különleges szemüvegen keresztül tekint. A Túl a parán így nem pusztán élet- és aparajz, hanem társadalomrajz és… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2018
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634332084
>!
Bookline Könyvek, Budapest, 2018
228 oldal · ISBN: 9789634334125

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Cassiopeia P>!
Szél Dávid: Túl a parán

Szél Dávid: Túl a parán Minden, amiről az apák nem beszélnek

Nem volt olyan jó, mint Dávid első könyve, bár nagyban más jellege is volt. Ebben sokkal kevesebb kacagtató anekdota volt, és sokkal jobban előjött az 'apapszichológus'. Ez nem feltétlenül baj, sok dologban egyetértek a szerzővel, és jó volt férfi szemszögből hallani, milyen is a gyereknevelés. Néhol megdöbbentő volt, néhol 'daaah, hát persze, hogy ez így van', néhol pedig 'úristen, hogy lehet így nevelni a gyereket??', de örülök, hogy nem korábban kezdtem neki, hanem amikor már releváns véleményt tudok formálni arról, miről is beszél. Egyszer érdemes lehet elolvasni, különösen a liberálisabb szülőknek.
Ami nem tetszett: sok helyen trágár, amivel alapvetően egy határig nincs baj, de okosan meg kell találni azt a határt. Itt egy icipicit nekem túllépte.

gaaltamas>!
Szél Dávid: Túl a parán

Szél Dávid: Túl a parán Minden, amiről az apák nem beszélnek

Kliséhalmaz a javából

Petike12>!
Szél Dávid: Túl a parán

Szél Dávid: Túl a parán Minden, amiről az apák nem beszélnek

Sokszor öncélúan trágár, sok mindenben másképp látjuk a világot de ettől még jó, hogy látom más valaki nézőpontját.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Leman: Útmutató lányos apáknak
Farkas Kriszta: Málna mesék
Meg Meeker: Apa és lánya
Varró Dániel: Aki szépen butáskodik
Birtalan Ferenc: Tarisznyában a tenger
Büki Andrea: Ölelj át!
Vekerdy Tamás: Jól szeretni
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Ranschburg Jenő: Szülők könyve
L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve