Meztelen ​igazság (Szimóna 1.) 58 csillagozás

Szekeres Judit: Meztelen igazság

Titokban ​lehet-e tartani a rejtett életünket? Meddig lehet elmenni a hazugságban?

A választ megtudhatjuk Szimóna történetéből, aki huszonhárom éves gyorséttermi felszolgálólányként, múltját háta mögött hagyva, családjától távol, független szingli hétköznapjait éli Budapesten. Gyermekkori szenvedélye a dzsesszbalett, amelyet a fővárosba költözése után a rúdtánc váltott fel. Esténként Kasszandra álnéven, álarcban táncol egy neves éjjeli klubban, amiről kizárólag a legjobb barátnője, Liza tud. Egyik este, mikor a produkciója véget ér, és lefelé tart a színpadról, útját állja egy részeg vendég, és erőszakoskodni kezd vele. A lány kétségbeesetten küzd ellene, mikor váratlanul megjelenik egy rejtélyes és jóképű férfi, aki azonnal oltalma alá veszi a védtelen lányt. Később a megmentő ugyanabban a büfében tűnik fel, ahol Szimóna napközben dolgozik. A férfinak sejtelme sincs arról, hogy a remegő kézzel őt kiszolgáló lányt mentette meg azon a bizonyos estén. Hamarosan kezdetét veszi… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692543
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
376 oldal · ISBN: 9786155692604

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gilbert Márton · Kiss Szimóna


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Evika82>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Nekem ez most jólesett. Tetszett a történet, és úgy érzem lapul még ott pár érdekes dolog/titok a háttérben…
Az is kifejezetten tetszett, hogy bár megkaptuk a szokásos, kissé klisés, gazdag férfi, szegény dolgozó lány sztorit, de mégsem Amerikában vagy mit tudom én hol játszódik
a könyv, hanem Budapesten.
A végén a konfliktus kicsit kiszámítható/várható volt… de az sem olyan nagy baj. :)
Viszont megint kaptam egy hatalmas függővéget, úgyhogy várom a folytatást. :)

Dorina_S>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre, elsősorban a fülszövege fogott meg. Amint megérkezett hozzám, azonnal el is kezdtem olvasni.
A kötet egy első, kezdő rész, úgyhogy nagy bonyodalmakat nem tár még elénk az írónő, inkább megismertet a szereplőkkel, és mindennapi életvitelükkel.
A történet szerint Szimóna egy 23 éves vidéki lány, aki a szüleitől költözött el Budapestre, hogy önálló életét élje. Nappal egy gyorsbüfében felszolgáló, éjjel, pedig khm…egy éjszakai klubban táncosnő. De nem a szokványos sztriptíz, hanem korábbi képzettségét felhasználva a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő rúdtánc műfajban csillogtatja meg tudását.

Szimóna számomra érdekes volt. Nem tudtam vele azonosulni, sőt az elején kifejezetten nem kedveltem. Úgy éreztem csak egy helyben toporog, és hiába akar változtatni nem tesz érte semmit, és ez a tulajdonsága úgy érzem meg is maradt az utolsó oldalakig. Igaz, hogy nem volt a kedvencem, de ellenszenvem megszűnt, ahogyan fokozatosan megismertem őt és magát a múltját. Lelkileg nem egészséges, és meg is értem az okát, valamint azt is, hogy az őt ért traumákon miért is nem tud túllépni. Könnyű azt mondani, hogy „lépj túl rajta” ha nem voltunk részese annak, amin túl kellene lépni. Úgy éreztem, hogy csak akkor magabiztos, akkor engedi el magát igazán, amikor álarc mögött az éjszakai klubban táncol, egyébként, pedig a hétköznapi életben nem igazán találja a helyét. Nem fogadja el magát, nehezen nyílik meg, és mintha egy falat húzott volna maga és az emberek közé.

És mivel romantikus regényről beszélünk nem maradhat el a szerelem sem, valamint a regény másik főszereplője Márton, aki gazdag, jóképű és hihetetlenül udvarias. Egy igazi lovag, ami sajnos szerintem napjainkban már kihalt. Legalábbis ha a férfi cselekvéseit veszem alapul, szerintem ilyen férfi már nincs. :) Bár végtelenül jó volt olvasni, ahogy udvarolt a lánynak. Rögtön felpattan közöttük a szikra, és hatalmas tűz is kerekedik. A férfi igazából minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel egy „álompasinak” kell, bár nekem azért voltak irányában kifogásaim. Egyrészt úgy éreztem, hogy egy magyar Mr. Grey- a vörös szoba domináns szerepét kivéve-, aki enyhén szólva is irányításmániás. Én nem tűrném el, hogy ennyire beszámoltasson a párom, vagy hogy azért duzzogjon, mert a barátnőmmel csajos programot szervezek és nem vele töltöm minden szabad percemet. Bár nyilván különbözőek vagyunk, de nem szeretem vagy inkább kedvelem az olyan nőket, akik ennyire alávetik magukat egy férfinak vagy egy kapcsolatnak.
Kettejük viszonyára, azonban a titkok eléggé rányomják a bélyegüket. És, mint tudjuk nincs olyan titok, ami végül ki nem derülne.

Egy könnyed, olvasmányos női regény. Talán annyi hiányérzetem van, hogy én többet olvastam volna Szimóna bizonyos „éjszakai életéről”. Hogy hogyan is került ő bele abba a világba, bár lehet erre a következő kötetben választ kapok. Biztosan olvasni fogom a folytatást, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul hőseink viszonya a továbbiakban.

Zsanett>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Nem volt rossz, aranyos, könnyed történet, tele titkokkal. Nem lett ugyan a kedvenc történetem, de egy kis kikapcsolódásnak elment. A szereplőkkel nem igazán tudtam azonosulni. Szívesen olvastam volna részletesebben az éjszakai bárban táncolásról. Azért kíváncsi vagyok a folytatásra.

BarbyMalik0112 P>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/09/szekeres-ju…

„Vannak hibái és vannak pozitívumai is a történetnek. Az írónő stílusa kicsit szárnybontogatós, de aranyos és szórakoztató. Pont olyan, ami ide illik. Különösen ügyel a leírásokra, ami kimondottan tetszett.
A történet viszont a kezdeti szárnyalása után kezdett alábbhagyni, és egy ponton megrekedt, amiről csak az utolsó pár oldalon sikerült túllépnie. Olyan amerikai filmekre jellemző közhelyek jelentek meg benne, ami nekem nem éppen nyerte el a tetszésem. Vártam, hogy mit hoz ki az írónő ebből a lány kettős élete szálból, mégis egy-két izgulásos pillanaton kívül, amikor főszereplőnk pár mondat erejéig elgondolkodik azon, hogy nem kéne lebuknia a szeretett férfi előtt, nem nagyon volt említve. Csattanóra vártam, ami viszont csak az utolsó oldalakra forrt ki egy függővég formájában.
Ezek ellenére is elérte az olvasás egyik legfontosabb célját. Kikapcsolt és szórakoztatott.
Azoknak ajánlanám leginkább, akik egy könnyedebb olvasmányra vágynának, egy tündérmesébe akarnak röppenni, ahol az egyszerű lány is megtalálja a hercegét.”

lizzyke21 P>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

„Minden megvolt a történetben ami egy jó sztorihoz kell. Karekterek akiket rögtön megszeretünk. Akikkel végig izguljuk a történetet. Romantika, szenvedély. Titkok amik néha hihetetlen módon derülnek ki és amik még leleplezésre várnak. Fordulatos és izgalmakkal teli. Egy percig sem hagy unatkozni. Én magamból kiindulva mondhatom, hogy amint elkezdtem nem volt megállás és képtelen voltam letenni. Egy újabb fantasztikus Álomgyáros könyv. Hajrá mindenkinek! :) Én pedig nagyon várom a folytatást. Gratulálok hozzá az írónőnek!”

Bővebben:
http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.hu/2017/06/szekeres…

Karinaa7 P>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Cím és borító alapján választottam a könyvet, a fülszöveget elsem olvastam, de miután ezt megtettem felkeltette az érdeklődésemet. De sajnos sokkal másabbra számítottam. Olyan volt, amintha a tömegtörténetek közül kiválasztott volna egyet és kicseréltevolna a neveket, a helyszíneket és lerövidítette volna a történetet.
Nagyon zavart, hogy pár felyezetnél az írónő nemtudta, hogy igazából hány nap is telt el és vagy többet írt vagy kevesebbet, de a kedvencem az volt, amikor amiről beszéltek a szereplők az a könyvben aznap történt, de akkor úgy írta bele, mintha két nappal előtte történt volna. Nekem ezek nagyon feltűnőek voltak és zavaróak.
Szimónával kapcsolatban nagyon sok dolgot nem értek, főleg a múltjávam kapcsolatba, mivel csak egy nagyon kevés dolog lett megemlítve.
Igazából annyira nem volt rossz a könyv, csak én teljesen mást vártam. De viszont nagyon kíváncsi vagyok hogyan folytatódik Szimóna és Márton kapcsolata, ezért minél hamarabb el kell olvasnom a következő részt is.

Bővebben: https://karinaandbooks.wordpress.com/2018/01/13/szekere…

Bookaholic77 >!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Minden benne volt ebben a történetben, amit szeretek: romantika, izgalom, erotika és egy függővég♥Nagyon tetszett! Csak ajánlani tudom!!!

Kovács_Ági_3>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Eleinte nehezen indult az olvasás valahogy, olyan vontatott volt. Nehezen éreztem rá az olvasásra. De később, ahogy haladt a történet úgy fogot meg engem. Azt mondanám kellemes olvasmány volt. Igazán szép romantikus történet egy gazdag férfi és egy táncos lányról szóló történet. Ki ne álmodna erről?
Szimóna megismerkedi Mártonnal, a gazdag férfival, akivel egy egyik est alkalmával megmentett egy erőszakos embertől. Márton nem tudja, hogy álarc mögött Móna áll. Móna csak pár nappal később a büfében találkozik újra a rejtélyes férfival.

Bővebb véleményt itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/02/szekeres-…

helkaland>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Ez eléggé tündérmesébe illő történet volt, számomra már túlságosan is giccses. A szereplők sem lettek a kedvenceim, pedig maga az alaptörténet nem volt rossz, sőt tetszett is, hogy Magyarországon játszódik. Viszont olyan túlzások vannak a történetben (a romantikát illetően), hogy ilyen az életben nincs. Szerintem a kevesebb néha több. Márton pedig……az életben nem állnék szóba olyan pasival mint ő, már bocsánat, de a nagyképűségnek is van határa. Jobb szereplőkkel szerintem a történet is jobb lett volna, de így sajnos csak közepes.
Bővebben: http://helkaland.blog.hu/2017/07/14/szekeres_judit_mezt…

Filep_Nikii>!
Szekeres Judit: Meztelen igazság

Nagyon elnyerte a tetszésemet a könyv. Alig várom már, hogy a folytatását is olvashassam. Hiszen ez könyv egy annyira lebilincselő love story -t rejt, hogy nem lehet itt félbe hagyni. A regény egy laza, könnyed olvasnivaló. Hétvégi kikapcsolódáshoz nagyon ajánlom, hiszen a könnyedsége miatt gyorsan lehet haladni a történettel. Márton miatt, viszont kötelező elolvasnia annak, aki szeretne (újra) szerelmes lenni. Viszont mindenképpen felnőtteknek ajánlom az erotikus tartalma miatt. A könyv erotikus részei is nagyszerűen lettek megfogalmazva. Pont annyit kapunk belőle, amennyi kell. Olvastam már pár könyvet, aminél úgy voltam, jó-jó, de mikor fejezik már be. Prűdnek egyáltalán nem mondanám az írónőt. Viszont nagyon odafigyelt a mértékekre.
Értékelés: https://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2017/10/szekeres-jud…


Népszerű idézetek

KönyvMoly_1989>!

Igen, ez vagyok én, az éjjeli tulipán. Zárkózott és visszafogott, aki a virradatra vár.

59. oldal

KönyvMoly_1989>!

Vajon tényleg így működik, s mindenki csak szerepet játszik? Ez azt jelentené, hogy egy álarcosbál közepébe csöppentem? Érdekes, míg a klubban egyedül én viselek álarcot, úgy látszik, itt most rajtam kívül mindenki azt teszi.

62. oldal

KönyvMoly_1989>!

Szimóna! – szólít belső hangom. – Emlékezz te erős vagy, ki fogod bírni!
Letörlök az arcomról egy legördülő könnycseppet, s elcsukló hangon azt mondom magamnak :
– Igen, én ki fogom bírni.

5. oldal

Dorina_S>!

Számomra ez is a munka része, jókedvűnek lenni, mosolyogni még akkor is, amikor legszívesebben a világból is kiszaladnék.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szimóna
Dorina_S>!

Nincs az a jó, ami számodra túl jó lenne.

132. oldal

Karinaa7 P>!

Móna, ebben a ruhában még a walesi herceg is megcsodálna. Fejet a magasba, és mosolyogj tovább!

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szimóna
Karinaa7 P>!

– Mondták már neked, hogy te vagy a legkiszámíthatatlanabb hapsi, azt hiszem, az egész világegyetemben? – kérdem fondorlatosan.
– Nem, így még nem fogalmaztak. Eddig csak a legsármosabb titulus volt az enyém.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gilbert Márton · Kiss Szimóna

A sorozat következő kötete

Szimóna sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ella Steel: Végtelen játszma
Ella Steel: Sors-Fordító
Erica Anthony: Válassz engem
Ella Steel: Vágyak dallama
Marilyn Miller: A királynő
Erica Anthony: Miután a fények kialszanak
Ella Steel: Az indíték
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
Ella Steel: Dermesztő fogság