Шаг ​за шагом 4 csillagozás

Orosz nyelvkönyv kezdőknek
Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом

Könyvünket középiskolásoknak, illetve fiatal felnőtteknek szánjuk, akik egyénileg vagy csoportos formában most kezdenek el oroszul tanulni.
A Sag za sagom egykötetes nyelvi alapozó, amely alapfokú nyelvi szintre juttatja el használóit.
Fő jellemzői: beszédcentrikus, a mai, élő orosz nyelvet tanítja; élethű nyelvi szituációkat teremt; nagy gondot fordít az írás, olvasás, beszédértés és fordítás gyakoroltatására; sok játékos, cselekedtető feladat található benne; nyelvtani táblázatokat és magyar nyelvű nyelvtani magyarázatokat is tartalmaz; orosz-magyar kifejezésgyűjteményekkel és szószedettel segíti a tanulást; bővelkedik a nyelvi és képi humorban; fényképei ízelítőt nyújtanak napjaink Oroszországának életéből, a könyvhöz tartozó 60 perces hangkazetta külön vásárolható meg.

>!
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631975147 · Illusztrálta: Pintér Péter
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1999
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631949524 · Illusztrálta: Pintér Péter

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Kovács_Heni>!
Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом

Még nem sikerült megtalálnom a tökéletes orosz nyelvkönyvet autodidakta nyelvtanuláshoz, talán nem is létezik magyar nyelven, de az eddigiek közül a шаг за шагом nyerte el leginkább a tetszésemet, talán azért, mert jó gyakorlati feladatok kapcsolódnak a nyelvtanhoz. Tudom, mi sóherek, akiknek derogál kicsengetni a magántanár óránkénti 3000 forintját, csak ne panaszkodjunk, de mégis… gondoltam, ha egyedül megtanultam németül, akkor az orosz is menni fog. Meg ahogy Móricka elképzeli, szokták mondani, nekem is jött egy kisebb pofáraesés, mert ez az orosz bizony nehezebb, mint a német. A betűk miatt, elsősorban, mert megtanulni ugyan félóra őket, de megszokni minden ragozást cirill betűkkel írva, benyalni a rengeteg kivételt és megpróbálni olyan végtelenül egyszerűen megfogalmazni a mondataikat, hogy az már éppen azért nehéz, mert a mi magyarhoz szokott nyelvünknek túl pórias – szép munka, na. De nem vagyok nagyravágyó, elég nekem, ha egyszer eljutok a középfokig, a továbbiakat majd meglátjuk.

A шаг за шагом olvasói azért készüljenek fel, hogy a könyv önmagában nem lesz elég a tanuláshoz, mert kevés a nyelvtani magyarázat. A lecke megadja a fő irányvonalat, fokozatosan halad és elég hétköznapi, átlagembernek szükséges szókincset ad, csak az a fránya nyelvtan, ami nélkül nem nyelv a nyelv… azt bizony ki kell egészíteni. Én a magam részéről rendesen rájártam az internetre, ha elértünk egy újabb nyelvtani részhez, mindig rákerestem a neten is, hátha valahol még érthetőbben leírják (egyébként azoknak, akik angolul jól beszélnek, ajánlom Antonia Romaker videóit, szuperül elmagyarázza a dolgokat, példákkal együtt). A teljesség kedvéért utólag aláírom, talán csak én vagyok ennyire beleőrülve a nyelvtanba, de mit lehet tenni, szeretem már az elején jól megtanulni a nyelvet, mert utólag nehezebb kijavítani a berögzült rossz tudást.

Ha valaki ismeri a tökéletes önálló nyelvtanuláshoz való orosz könyvet, ne kíméljen ;)

2 hozzászólás
Puella>!
Székely András – Székely Nyina: Шаг за шагом

Kezdő nyelvtanulóknak ajánlható, türelmetlen nyelvtanulóknak kevésbé. Elég lassan halad a nyelvtannal, ezzel a tempóval hosszú idő, mire egy valamire való szöveget az ember értelmezni tud.

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Suara Róbert: Kevés szóval oroszul
A. N. Scsukin: Orosz nyelv párbeszédekben
Horváth Miklós – Deák Sándor: Orosz társalgás
Cser Márta – Horváth Miklós: Orosz 7.
Dancz Péter (szerk.): Orosz nyelvtani összefoglaló
Gergely Lászlóné – Halász Lászlóné: Orosz nyelv alapfokon
Suara Róbert: Orosz nyelvkönyv haladók számára
Báti László (szerk.): Orosz nyelvkönyv kezdők számára
Suara Róbert – Szabó Lajos: Orosz nyelvkönyv kezdők számára
„Puska” helyett… – Orosz nyelvtani segédkönyv tanulóknak