Palkó 49 csillagozás

Szegedi Katalin: Palkó

Történet a barátságról és az elfogadásról a Tolerancia-sorozatban.

Palkó, a mindig segítőkész kisfiú legjobb barátai a könyvek. Naphosszat olvasással tölti az idejét, és bár arra vágyik, hogy osztálytársai elfogadják, azok mégsem barátkoznak vele.
Egy délután a játszótéren mégis barátra lel. Lenka örömmel rollerezik és rajzol vele. Játékuknak a közelgő vihar vet véget, de már mindketten tudják, hogy ezután mindennap várni fogják egymást.

>!
Csimota, Budapest, 2013
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639768611 · Illusztrálta: Szegedi Katalin

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Szegedi Katalin: Palkó

Lenkával (http://moly.hu/konyvek/szegedi-katalin-lenka) együtt hoztuk el a könyvtárból kb. négy hónapja, de nehezen akarjuk visszavinni, ehhez nem nőttünk annyira hozzá, mint a lányos párjához, de nagyon sokszor elolvastuk. Szerintem így az ovikezdésre jó volt, hogy Adélka találkozott olyasmivel, hogy valakinek ezért vagy azért nincsenek barátai, sajnálta őket, nagyon befogadó kislány… Nagyon örülök, hogy ilyen szuper gyerekkönyvek vannak!!!

5 hozzászólás
>!
Csoszi P
Szegedi Katalin: Palkó

Palkó magának való fiú. A társai nem szeretik. Testnevelés órán mindenben az utolsó, nem válogatják be a focicsapatba. Matekórán tőle kérnek segítséget. Rajzon nem adják neki kölcsön a színes ceruzát, és még a tanítónéni is kritizálja a rajzát. Délután rollerozni megy, és megismerkedik Lenkával, akinek szintén nincsenek barátai. Szomorú olvasni, hogy egy kisgyerek ennyire egyedül van. Az illusztrációk nem túl szépek, de valamiért különlegesek.

>!
Véda MP
Szegedi Katalin: Palkó

Azt szerettem benne, hogy illusztráció és mese, ritkán van ennyire hihetetlenül összhangban és szeretnivalóan egymással. Meg azt is szerettem benne, hogy amikor hazavittem a könyvtárból, Pocak orrán mosolyogni kezdtek a szeplők. És még azt is szerettem benne nagyon, hogy egy-két gondolat kapcsán a csöppnyi szemöldökök közti hely ráncba szaladt, mert ez azt jelenti, hogy a 6 éves emberkét el is gondolkodtatta.
Másért szerettük Lenkát (http://moly.hu/ertekelesek/838980) és most másért szeretjük Palkót. Bár, ha jobban belegondolok ugyanazért: mert mások és ezáltal sokszínűek. Szeretnivalók.
Nagyon tetszik, hogy amit megnyit bennem a két kis „szöszmösz” története, ugyanazt visszatükröződni látom a Beni szemében. S ezért nagyszerű.

>!
olvasóbarát P
Szegedi Katalin: Palkó

Szeretem Szegedi Katalin rajzait, a kötet egy kedves kis történet egy barátság alakulásáról Palkó és Lenka között, szól az elfogadásról, a kirekesztésről, a gyermeki mindennapokról.

>!
Szimirza P
Szegedi Katalin: Palkó

Palkó különc kis ifjú moly, aki belopta magát a szívünkbe !

>!
nagara
Szegedi Katalin: Palkó

Ez egy kedves kis történet a Palkó és Lenka közötti barátság kialakulásáról. Emellett szól a kirekesztésről, az elfogadásról is.
Palkó zárkózott kisfiú, aki nagyon szeret olvasni. A társai nem igazán kedvelik, ő mégis mindenkivel segítőkész, senkinek nem akar rosszat. Megismerkedik Lenkával, akinek szintén nincsenek barátai, így aztán ők lesznek jó barátai egymásnak.

>!
Sicc 
Szegedi Katalin: Palkó

Nagyon aranyos, mint a párja, Lenka! Szegedi Katalin rajzai és technikája mindig elbűvöl! Az oldalszámozás megoldása volt a kedvencem.:)


Népszerű idézetek

>!
dianna76 P

– És mi volt az ebéd?
– Nem tudom.
– De megetted?
– Meg.

21. oldal

4 hozzászólás
>!
dianna76 P

Egy hűvös októberi estén, fogyó holdnál született Palkó. Vajon ezért-e, vagy másért, ki tudja, de éppolyan vékonyka lett ő maga is, mint a hold sarlója.

3. oldal

>!
dianna76 P

Azért mégis volt valami, amiben legelső tudott lenni. A kidobósban. Mindig őt dobták ki elsőnek.

9. oldal

2 hozzászólás
>!
fapapucs

Palkó már éppen nekilátott, hogy kékkel kiszínezze a Balatont, amikor kitört a ceruza hegye. Odafordult a szomszédjához.
– Figyelj Copfos, kell most neked a kék cerka?
– Nem.
– Akkor ideadod?
– Nem! – válaszolt a kislány, és a könyökével még el is takarta a rajzát.
Palkónak kedve lett volna megcibálni a lány haját, de mégsem tette. Inkább sárgára színezte a Balatont meg a felhőket.

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Berg Judit: Maszat játszik
Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Philippe Lechermeier – Rébecca Dautremer: Nevenincs és sosemvolt hercegnők
Kathrin Schärer: Johanna a vonaton
Jeney Zoltán: Rév Fülöp
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka
Marék Veronika: Boribon focizik