Lenka 63 csillagozás

Szegedi Katalin: Lenka

Lenka, a dundi kislány naphosszat csak magányosan rajzolgat. Egy nap elindul barátokat keresni, de nem jár szerencsével: a gyerekek kicsúfolják, mindenhonnan elzavarják. Bánatában végül rajzolni kezd az aszfaltra, amikor Palkó, a rolleres kisfiú álmélkodva megáll mellette…

>!
Csimota, Budapest, 2010
32 oldal · ISBN: 9789639768352 · Illusztrálta: Szegedi Katalin

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
Véda MP
Szegedi Katalin: Lenka

Hát ez a Lenka…ez most a szívünk után nyúlt és beletalált.
Az úgy volt, hogy Beni már a könyvtár polcán rátalált és kijelentette: „Anya, ezt választom, mert ez nagyon szép!” Még az sem volt baj, hogy nem vonatos, nem fiús és nem verdás :)) Sem nem magyar népmese.
Itthon ma már kétszer elolvastuk és nem tudunk betelni vele. Látom, bent a szobájában lapozgatja, csak lapozgatja a könyvet…:)
„Anya, ha egyszer mégis lesz egy kistesó, és lány lesz, nevezzük Lenkának. Remélem jjjjjjjóóóóó dundi lesz, mert én nagyon, de nagyon szeretni fogom. Megvédem és kipártolom. Minél dundibb, annál jobb! Mert én is voltam dundi…hát nem egyszerű úgy felmászni a mászókára Anyuci, a sok gyerek között, még ha nem is csúfoltak érte…”
Én azt hiszem ez így szép. S így kerek. :)

5 hozzászólás
>!
ziara P
Szegedi Katalin: Lenka

Kicsit sokáig vártam ennek a könyvnek az értékelésével, de annyira a szívünkhöz nőtt, hogy nem is tudom, mi legyen. Asszem megveszem otthonra… Adélkának egyszer olvastam el, és utána kívülről tudta szinte. Imádom a könyvet az őszinteségével, a kedvességével, és hát a rajzok…

>!
Csoszi P
Szegedi Katalin: Lenka

Jobban tetszett, mint a párja, a Palkó című könyv. Ez a történet is szomorkás. Lenka imád rajzolni, de anyukája leküldi játszani, csakhogy nincs kivel. Szeretne ugróiskolázni a többiekkel, de nem veszik be. Szeretne karikázni, de cikizik, hogy bele sem férne. (A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni egymáshoz.) Talál néhány krétát és elkezd rajzolni az aszfaltra. Palkó megdicséri a szép rajzokat, és felajánlja, hogy Lenka rollerezhet, ha akar. És így kezdődik kettejük barátsága. A rajzok és a színek tetszetősek.

>!
anesz P
Szegedi Katalin: Lenka

Az egyik kedvenc könyvjelzőm egy Szegedi Katalin névjegy. Nagyon szeretem. Most pedig olvashattam egy ő által írt és rajzolt könyvet. Nem kérdés az 5 csillag!
A történet pedig nagyon tetszett, mert szomorú, ha az embert kiközösítik, és nem barátkoznak vele. Az is jó volt, hogy arra is felhívta a figyelmet, hogyha sok elutasításban van részünk, akkor már nem merünk kezdeményezni, és előítéletesen viselkedünk a másikkal szemben. Pedig kiderülhet, hogy ő tökéletes barát nekünk. Így happy endes a történet sok-sok tanulsággal a rövidsége ellenére is.
Most vettem csak észre, hogy milyen kreatív az oldalszámozás. :-)) Ezt a könyvet sokat kell nézegetni, hogy minden apró részletet és geget megleljünk benne.

>!
atalant I
Szegedi Katalin: Lenka

Az egyik legszebb mesekönyv, amit valaha a kezemben tartottam. Csoda-e, hogy 25 évesen, fiúként Szegedi Katalin-rajongó vagyok már évek óta? Szép lassan egyre több könyve figyel ott, a polcomon.

>!
nagara
Szegedi Katalin: Lenka

Egy kedvesen szomorú történet, mondanivalóval, mint a Palkó című könyv. Az nekem egy picit jobban tetszett, ez sem volt azért rossz, csak nem fogott meg annyira.
Lenka rajzolni szeret, s nincsenek nagyon barátai, és sehol sem tud becsatlakozni a játékokba. Megismerkedik Palkóval, majd együtt rollereznek, így kezdődik a barátságuk, s végre nincsenek egyedül.

>!
Gyöngyi69
Szegedi Katalin: Lenka

Addig nincs veszve semmi, amíg vannak Palkók, akik – akár azért, mert a szüleik már kiskoruktól a nyíltszívűség és elfogadás útján terelgették, akár azért, mert egyszerűen ilyennek születtek – a másikban nem a külsőségeket látják, hanem a másik embert.
Szegedi Katalin csodálatosan illusztrált mesekönyve értéket közvetít, akár saját könyvespolcra, akár ajándéknak nagyszerű választás.

>!
Szimirza P
Szegedi Katalin: Lenka

Csodás könyv, picit szomorú, de tanulságos, és a rajzok ….varázslatosan szépek! Egyik legjobb mese amit az utóbbi időben olvastam!

>!
Dorabella
Szegedi Katalin: Lenka

Ezt is a könyvesboltban olvastam és majdnem meg is vettem, nagyon sajnáltam otthagyni szegény Lenkát. De úgy gondoltam, hogy majd máskor Palkóval együtt veszem meg, hogy ne legyen soha magányos. :) A rajzokba teljesen beleszerettem, régen láttam már ilyen gyönyörű illusztrációt.

>!
szanes1
Szegedi Katalin: Lenka

Flóra kapta, és rögtön el is olvastuk. Sajnálta, hogy ilyen rövid. Gyönyörű könyv a barátságról, Szegedi Katalin illusztrációi pedig továbbra is tökéletesek.


Népszerű idézetek

>!
dianna76 P

– (…) Te pont így vagy szép, ahogy vagy!

4. oldal

>!
dianna76 P

– Egy, kettő, három, négy,
Lenka, Lenka, merre mégy?

10. oldal

>!
dianna76 P

Egy szép májusi éjjelen, éppen teliholdkor született Lenka. Vajon ezért-e vagy másért, ki tudja, de éppen olyan szép kerek lett, mint maga a telihold.

3. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gerzsényi Melinda: Mézike okosodik
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon születésnapja
Szabó Magda: Tündér Lala
Csukás István: Süsü, a sárkány
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton