A ​vad etetése, óvása, befogása 0 csillagozás

Szederjei Ákos: A vad etetése, óvása, befogása

A korszerű, gépesített mező- és erdőgazdaság nem kedvező a vadállományra, amelynek életlehetőségét a gépesítés mértékének és a vegyszerek alkalmazásának növekedése egyre csökkenti. a vadállomány azonban jelentős népgazdasági érték, amit óvni, gondozni kell, ezt kormányrendelet elő is írja.
A vadállomány fenntartásának, etetésének, óvásának, az élő vad befogásának módszereit, a szükséges berendezések létesítését, a hasznos vadat pusztító vadfajok fékentartását ismerteti ez a könyv.
Korszerű vadgazdaság ezek ismerete és alkalmazása, a szükséges berendezések létesítése nélkül ma már nem tartható fenn, ezért könyvem nem nélkülözheti egyetlen vadgazda, vadász s a vadászatot valóban kedvelő komoly vadász sem.

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1963
198 oldal · puhatáblás

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Széchenyi Zsigmond: Csui!…
Fekete István: Erdei utakon
Schmöltz Margit: A sólyom szárnyat bont
Fekete István: Tűnődések
Kertész P. Balázs: Szervác és az állatok
Kittenberger Kálmán: Kelet-Afrika vadonjaiban
Magyar Zoltán: Vadászati turizmus
Sugár László – Tóth Csaba: Az őz
Halász Iván: Az Okavango varázsa
Juhász Lajos – Kozák Lajos: Vadászati állattan: Madarak