Puncsapuk 23 csillagozás

Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről
Szeder Réka: Puncsapuk

Pénzes férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit jószerivel a mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult kapcsolataikban gyűjtöttek össze. Hogy néznek ki, és hogyan viselkednek ezek a titokzatos, pénzes (úri?)emberek? Egyáltalán mi motiválja őket? Tényleg azt hiszik, hogy pénzzel bármit meg lehet venni? Vagy csak szexet vennének? Esetleg valami másra is vágynak? És valóban megvásárolható mindenki?

Réka, a kötet szerzője 22 éves pesti lány, aki profi kézilabdás Csurgón, biológia szakos Szegeden, nagyon szereti a kortárs irodalmat, slam poetry előadó versenyeken vesz részt, és francia verseket fordít. Egy éve kapott kedvet, hogy puncsapukkal interjúzzon, és a kiadó segítségével elkészítse ezt a kötetet."

>!
Ad Librum, 2018
152 oldal · ISBN: 9786155758294
>!
Ad Librum, 2018
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155758287

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

beasechoes P>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Mivel Mucha Dorka: Puncs című könyve eléggé nagy csalódást okozott, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom ezzel a kötettel.
Amióta világ a világ, tudjuk, hogy ez a féle kapcsolat létezik, mégis jó volt kicsit jobban betekinteni ebbe is. Főleg, hogy férfiak szemszögéből olvashatjuk azt, hogy mit is gondolnak erről az egészről.
Könnyen olvasható, laza kikapcsolódásnak teljesen jó volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Bár valami mégis hiányzott belőle…ezért adtam 4 csillagot. :)

perpetua P>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Újdonság volt számomra egy interjú kötetet olvasni, de ezzel is tágítottam az ismereteimet, méghozzá egy igen érdekes témában.
Szerintem kevesen vannak, akik nem találkoztak még a puncs.hu oldallal, köszönhetően a rengeteg reklámnak. Egy-egy plakát megpillantása után mindig elgondolkodtam, hogy milyen is lehet ez az oldal, ki milyen motivációval regisztrál. Nagyon tetszett, hogy elég sok férfi hangja került bele a kötetbe és elég sokszínű a felhozatal is, így szélesebb körben láthattam bele a dolgokba. Néhol meglepődtem kicsit egy-egy nyersebb kijelentésen, de sokszor pozitívan csalódtam, hogy mennyire normális emberek is belekerülnek ebbe a körbe. Számomra a legnagyobb kérdés az volt, hogy mitől sugar kapcsolt egy kapcsolat és hol van a határvonal közte és a prostitúció között. Kaptam is meg nem is rá választ, szerencsére többször felkerült ez a téma is. Talán kicsit több „rázósabb” szituációt vártam, hogy olvashatok még, de végül kiderült, hogy túldimenzionáltam ezt az egész sugar daddy helyzetet.
Maga a műfaj nem vált kedvencemmé, jobban szeretem az olvasmányosabb stílust, de ez független a könyvtől. Réka jól átadta nekünk tapasztalatait, gondolatait, egészen gördülékeny módon, könnyű haladni az olvasással.
Mindenképp örülök, hogy beleláttam a dolgok mögé. Ismerek én magam is olyan párt, akik itt ismerkedtek meg, azóta boldogok és már az első közös gyerekük érkezik, tehát semmiképp se álltam negatívan a dolgoknak. Most már csak az érdekelne ezek után, hogy a másik oldal, miként éli meg ezeket a helyzeteket. Talán várhatunk egy 'Sugar bébik' kötetet is?

viktórijaa>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Érdekes formátumú könyv ez. Sosem olvastam ezelőtt interjús könyvet. Kicsit hiányosnak éreztem és inkább olvastam volna szó szerinti válaszokat az író összefoglalása helyett. Sokszor rövid volt, értékeltem volna, ha mélyebben belemegyünk a témába. Megismerkedni ezzel a világgal nem volt rossz, jó, ha az ember mindenről tud egy kicsit a világban :)

szofisztikáltmacska>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Nagyjából sosem olvasok riportkönyveket és a téma sem igazán olyan, ami elsősorban az érdeklődésemet képezi. Viszont valami apró megérzés azt súgta, hogy érdemes lenne foglalkozni vele, hiszen ha akarom, ha nem, a lelkem mélyén engem is nagyon foglalkoztat, hogy vajon mi veszi rá az embereket arra, hogy anyagi jutattások fejében testi (és nem ritkán érzelmi) kapcsolatot létesítsenek másokkal. És itt most nem a hivatásos prostitúcióról beszélek, hanem viszonylag hétköznapi nőkről és férfiakról, olyanokról, akiket akár te is és én is ismerhetünk a közvetlen környezetünkből.
Réka szuperül összehozta ezt a könyvet, képes volt objektív maradni az interjúk során, még úgy is, hogy a megjegyzéseiből egyértelműen érezhető, hogy ő hogyan gondolkodik a témával kapcsolatban. Sikerült árnyalnia a bennem kialakult képet ezekről a dolgokról és olyan aspektusait is megmutatta a témának, ami magamtól nem jutott volna eszembe. Nem mellesleg pedig baromi bátor dolognak tartom, hogy ilyen nyílt bizalommmal találkozott és kocsikázott vadidegen férfiakkal – én biztosan túl sok Gyilkos elméket néztem, mindenestre tuti nem mertem volna megcsinálni ezt a könyvet.
Akiket érdekel a téma vagy a motiváció és nem ódzkodnak a néhol obszcén szókimondástól, azoknak igazi csemege lesz a Puncsapuk, de arra készüljetek, hogy nem könnyű olvasmány. No nem szó szerint, mert olvastatja magát, hanem azért, mert tényleg megüli a gyomrot és egy kicsit a lelket is.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2019/02/05/szeder_r…

Linszyy P>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Szeder Réka Puncsapuk című könyvében járja körül a puncs.hu társkereső oldal által létrejött sugar kapcsolatok mibenlétét.
Szerintem ez egy nagyon érdekes téma, amiről árnyaltabb képet kaphatunk a kötet által.

Videóértékelésem: https://youtu.be/WJX3jgZPI2s

Renáta_G>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

…Érdekes volt olvasni ezeket az interjúkat. A tippeléseimmel nem is lőttem igazán mellé, valahogy így képzeltem el ezt a világot. Ami azért a legtöbb interjúból lejött, hogy az ilyen oldalakon, bár álmodoznak róla néhányan, nehéz tényleg igazi társnak való hölgyet találni. Ezek a lányok trófeának jók, hiszen jobban fest, ha a barátnődként tudsz bemutatni hatvan évesen egy huszonéves bombázót, nem pedig eszkorttal jelensz meg egy partin. Ideális szórakozás, megfiatalodnak egy fiatal nő mellett, kevés problémával jár és mindenki megkapja, amit akar. A nő anyagi biztonságot, kényeztetést, ha jól csinálja a dolgát, akkor pedig a férfinak lelki- és testi kielégülést is okoznak a közös programok.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/02/03/sugar_daddy_773

PaiPai>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Régóta pedzegeti már a fantáziámat ez a téma, így amikor tudomást szereztem erről a kis könyvről, tudtam, hogy egyszer mindenképp be kell majd szereznem. Azt le kell szögeznem, hogy én azok kicsiny táborát erősítem, akiknek semmi bajuk ezzel a dologgal – inkább a kíváncsiság hajt, mintsem az, hogy elítéljem bármelyik felet is, akik ilyen kapcsolatra adják a fejüket.
Hogyan, miért és mégis – mennyiért?
És azt hiszem, ezekre egész jó választ kaptunk – vagyis azt, hogy ezekre a kérdésekre nincs konkrét válasz, mert ahány sugardaddy, annyiféle sugar kapcsolat. Nem csak a férfiak ezen lányokhoz való felfogása és viszonya más és más (néhány interjúnál azért igazán fel tud forrni az ember lányának a vére a riportalanyok nyers válaszait olvasva), de a hölgyek honorálása off is igen széles skálán mozog.
Ebből a szempontból érdekesnek találtam az összeszedett riportokat, azonban kicsit hiányérzetem is van. Ha már amúgy is egy eléggé megosztó témáról van szó, akár részletesebben is bele lehetett volna menni. Nem tudom, hogy egyáltalán nem voltak-e érinve „szaftosabb” dolgok amikkel igazán jól lehet polgárpukkasztani, vagy csak az összefoglaló stílus miatt kerültek ki, de talán még érdekesebb lehetett volna ténylegesen interjú formában, kérdezz-felelek módon, ici-picit hosszabban.

Martina_Szandai>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Tetszik a könyved Szedi

Dorottya_Törgyekes>!
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

„Egyetlen igazság van csupán, amire magunk jövünk rá.” /Irvin D. Yalom/ A könyv befejezése igencsak találó. Hogy miért? Amíg olvastam Réka könyvét egy egészen más valóság tárult a szemem elé, mint amit nap, mint nap látok magam körül. Egy csupán csak 152 számozott oldallal rendelkező riportkönyv, többet mesélt el nekem a külvilágról, mint amit bármelyik este a híradásokban hallok/olvasok. Ez nem csak egy riportkönyv. Ez egy eszköz arra, hogy a szemellenzővel rendelkezők észrevegyék, hogy gyakran a dolgok mögé kell nézni ahhoz, hogy megértsük vagy legalábbis megpróbáljuk megérteni azt, hogy mások miért és hogyan élnek. Sokan úgy gondolják, hogy ez felesleges. Minek foglalkozzunk másokkal? Miért segítsünk a rászorulónak? Azért mert minden ember érték. Minden ember egy külön világ. Jó és rossz egyaránt. Minden egyes alkalommal, amikor megismersz valakit, bepillantást nyerhetsz egy új világba. Réka ebben a könyvben megmutatja azt, hogy az előítéleteink miatt mennyit veszítünk életünk során. Minden egyes riport, amit elolvastam közelebb vitt ahhoz, hogy megértsem az Alapvető attribúciós hiba fogalmát. A pszichológiában ez a jelenség az, amikor abszolút nem is gondolunk bele a másik helyzetébe, hanem simán elkönyveljük bunkónak/őrültnek/önzőnek. Holott őt is csak az élet formálta ilyenné és te elvesztettél egy újabb lehetőséget, hogy felfedezz „egy másik világot”, mert meg sem próbálod megérteni őt. Réka azt írja, hogy hálás azoknak akik támogatták és hittek benne, holott valójában nekünk kellene hálásnak lennünk azért, hogy a sok gond ellenére, amivel ez a könyv járt, Ő mégis úgy gondolta, hogy megéri megírni és megéri megosztani velünk. Én hálás vagyok neki! Egy új szeletét ismertem meg a világnak és remélem sok alkalmam lesz még ilyesfajta katarzisokra az ő művei által. Köszönjük, Réka!


Népszerű idézetek

perpetua P>!

Igenis szeretném tudni, hogy milyen vágyai, álmai, problémái vannak. Szeretném őt megismerni a teljes valójában, és ez nem az összegen múlik.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

A szikra nem fizetős.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

[…] bár az álláspontom nem változott, miszerint ez egy finomabb, konszolidáltabb prostitúció.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

Itt annyi az érzelem, mint a mák egy rosszul elkészített mákos tésztában.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

Az, hogy ez a Puncs, még nem jelenti azt, hogy az érzelem tiltott.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

[…] szerinte mindenki megvásárolható, a kérdés csak az, hogy mennyiért.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

A vonzalom különben sem alku tárgya.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

[…] mennyiben különbözik az ajándékokat vásárló gentleman a sugar daddy-től: szeretet, tisztelet, egyenlőség.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

[…]a szexualitás nagyon veszélyes fegyver.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

perpetua P>!

– Minden üres lesz, ha elveszíted a családodat.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről


Hasonló könyvek címkék alapján

Marie M.: Ahol a mesék véget érnek
Jártó Róza: LoveNet
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek
Via: Webszerelem
Sándor András: Szenvedélyek hálója
Kánya Kata: Társtaláló
Pfliegel Dóra: Tindertojás
A. J. Christian: A férfiakkal csak a baj van?!
Zombori Attila: Szexpiaci körséta
Rézműves László – Szy György: Facebook dióhéjban