Puncsapuk 12 csillagozás

Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről
Szeder Réka: Puncsapuk

Pénzes férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit jószerivel a mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult kapcsolataikban gyűjtöttek össze. Hogy néznek ki, és hogyan viselkednek ezek a titokzatos, pénzes (úri?)emberek? Egyáltalán mi motiválja őket? Tényleg azt hiszik, hogy pénzzel bármit meg lehet venni? Vagy csak szexet vennének? Esetleg valami másra is vágynak? És valóban megvásárolható mindenki?

Réka, a kötet szerzője 22 éves pesti lány, aki profi kézilabdás Csurgón, biológia szakos Szegeden, nagyon szereti a kortárs irodalmat, slam poetry előadó versenyeken vesz részt, és francia verseket fordít. Egy éve kapott kedvet, hogy puncsapukkal interjúzzon, és a kiadó segítségével elkészítse ezt a kötetet."

>!
Ad Librum, 2018
152 oldal · ISBN: 9786155758294
>!
Ad Librum, 2018
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155758287

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
beasechoes P
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Mivel Mucha Dorka: Puncs című könyve eléggé nagy csalódást okozott, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom ezzel a kötettel.
Amióta világ a világ, tudjuk, hogy ez a féle kapcsolat létezik, mégis jó volt kicsit jobban betekinteni ebbe is. Főleg, hogy férfiak szemszögéből olvashatjuk azt, hogy mit is gondolnak erről az egészről.
Könnyen olvasható, laza kikapcsolódásnak teljesen jó volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Bár valami mégis hiányzott belőle…ezért adtam 4 csillagot. :)

>!
perpetua P
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Újdonság volt számomra egy interjú kötetet olvasni, de ezzel is tágítottam az ismereteimet, méghozzá egy igen érdekes témában.
Szerintem kevesen vannak, akik nem találkoztak még a puncs.hu oldallal, köszönhetően a rengeteg reklámnak. Egy-egy plakát megpillantása után mindig elgondolkodtam, hogy milyen is lehet ez az oldal, ki milyen motivációval regisztrál. Nagyon tetszett, hogy elég sok férfi hangja került bele a kötetbe és elég sokszínű a felhozatal is, így szélesebb körben láthattam bele a dolgokba. Néhol meglepődtem kicsit egy-egy nyersebb kijelentésen, de sokszor pozitívan csalódtam, hogy mennyire normális emberek is belekerülnek ebbe a körbe. Számomra a legnagyobb kérdés az volt, hogy mitől sugar kapcsolt egy kapcsolat és hol van a határvonal közte és a prostitúció között. Kaptam is meg nem is rá választ, szerencsére többször felkerült ez a téma is. Talán kicsit több „rázósabb” szituációt vártam, hogy olvashatok még, de végül kiderült, hogy túldimenzionáltam ezt az egész sugar daddy helyzetet.
Maga a műfaj nem vált kedvencemmé, jobban szeretem az olvasmányosabb stílust, de ez független a könyvtől. Réka jól átadta nekünk tapasztalatait, gondolatait, egészen gördülékeny módon, könnyű haladni az olvasással.
Mindenképp örülök, hogy beleláttam a dolgok mögé. Ismerek én magam is olyan párt, akik itt ismerkedtek meg, azóta boldogok és már az első közös gyerekük érkezik, tehát semmiképp se álltam negatívan a dolgoknak. Most már csak az érdekelne ezek után, hogy a másik oldal, miként éli meg ezeket a helyzeteket. Talán várhatunk egy 'Sugar bébik' kötetet is?

>!
szofisztikáltmacska
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Nagyjából sosem olvasok riportkönyveket és a téma sem igazán olyan, ami elsősorban az érdeklődésemet képezi. Viszont valami apró megérzés azt súgta, hogy érdemes lenne foglalkozni vele, hiszen ha akarom, ha nem, a lelkem mélyén engem is nagyon foglalkoztat, hogy vajon mi veszi rá az embereket arra, hogy anyagi jutattások fejében testi (és nem ritkán érzelmi) kapcsolatot létesítsenek másokkal. És itt most nem a hivatásos prostitúcióról beszélek, hanem viszonylag hétköznapi nőkről és férfiakról, olyanokról, akiket akár te is és én is ismerhetünk a közvetlen környezetünkből.
Réka szuperül összehozta ezt a könyvet, képes volt objektív maradni az interjúk során, még úgy is, hogy a megjegyzéseiből egyértelműen érezhető, hogy ő hogyan gondolkodik a témával kapcsolatban. Sikerült árnyalnia a bennem kialakult képet ezekről a dolgokról és olyan aspektusait is megmutatta a témának, ami magamtól nem jutott volna eszembe. Nem mellesleg pedig baromi bátor dolognak tartom, hogy ilyen nyílt bizalommmal találkozott és kocsikázott vadidegen férfiakkal – én biztosan túl sok Gyilkos elméket néztem, mindenestre tuti nem mertem volna megcsinálni ezt a könyvet.
Akiket érdekel a téma vagy a motiváció és nem ódzkodnak a néhol obszcén szókimondástól, azoknak igazi csemege lesz a Puncsapuk, de arra készüljetek, hogy nem könnyű olvasmány. No nem szó szerint, mert olvastatja magát, hanem azért, mert tényleg megüli a gyomrot és egy kicsit a lelket is.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2019/02/05/szeder_r…

>!
Renáta_G
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

…Érdekes volt olvasni ezeket az interjúkat. A tippeléseimmel nem is lőttem igazán mellé, valahogy így képzeltem el ezt a világot. Ami azért a legtöbb interjúból lejött, hogy az ilyen oldalakon, bár álmodoznak róla néhányan, nehéz tényleg igazi társnak való hölgyet találni. Ezek a lányok trófeának jók, hiszen jobban fest, ha a barátnődként tudsz bemutatni hatvan évesen egy huszonéves bombázót, nem pedig eszkorttal jelensz meg egy partin. Ideális szórakozás, megfiatalodnak egy fiatal nő mellett, kevés problémával jár és mindenki megkapja, amit akar. A nő anyagi biztonságot, kényeztetést, ha jól csinálja a dolgát, akkor pedig a férfinak lelki- és testi kielégülést is okoznak a közös programok.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/02/03/sugar_daddy_773

>!
Traveller P
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Ez egy dupla értékelés lesz, mert a Puncsapuk több figyelmet érdemel.
A könyvet a szexmunkás barátnőm vette, és szigorúan szakmai véleménye pozitív: igen, ilyenek a férfiak, a vendégek, akiket a közfelfogás szeret csorgó nyálú, hűtlen, immorális, perverz alaknak elképzelni, pedig sokuknak csak arra van igénye, amire minden normális embernek: odafigyelésre, gyöngédségre, változatosságra, és nem mindenki kapja meg attól, vagy nem úgy és akkor, amikor szüksége lenne rá. Szóval hitelesség – kipipálva.

Tény, hogy nem az üzletszerű prostitúció a Puncsapuk témája (és azon belül sem minden szolgáltató és vendég egyforma, leszögezem), inkább csak kérdés szintjén merül fel, hogy egy sugar kapcsolat lehet-e más, mint prostitúció. Itt jövök én a képbe, mert kockahasú fiatal srácként bizony voltam sugar boy (csak akkor még nem így hívtuk) aztán tehetős, de magányos férfiként sugar daddy is (még jóval a Puncs előtt), és el nem tudom mondani, mennyire vártam arra, hogy valaki végre jó stílusban, őszintén, nyitottan, ítélkezés nélkül feltérképezze a férfi-női kapcsolatoknak ezt a dimenzióját. Amit eddig láttam, sajnos csak közhelyes, életszerűtlen, romantikusnak szánt marhaság volt.

Férfiként hálás vagyok Szeder Rékának, amiért odafigyelt ránk. Sándor, Józsi, Róbert, Gerzson és a többiek mind mi vagyunk, és olyanok vagyunk, amilyenekké a nők tesznek. Nem mindegyikkel értek egyet, sőt akad köztük kifejezetten antipatikus is, dehát nem vagyunk egyformák. Az viszont biztos hogy lenne miről mesélnünk egymásnak. Valószinűleg jót tenne az emberiségnek, ha valaki megszervezné a Sugar Daddies Anonymous kört. Lehetőleg úgy, hogy csak bemutatja a résztvevőket egymásnak, aztán hagyja őket beszélni. Ugyanis ha valami negatívat kellene említenem a Puncsapukkal kapcsolatban, az a szerző jelenléte. Olvasás közben többször is felsóhajtottam: drága Réka, tök jó hogy ezt megírtad, de engem ebben a kontextusban nem érdekel, te mit gondolsz és hogyan zajlottak az interjúk, mert egy riportkötetben egyrészt irreleváns, másrészt azért nem akkora oknyomozói teljesítmény hogy maga a riportkészítés is téma legyen, mintha a mexikói kartellek bérgyilkosai közé épültél volna be. De megbocsájtok, mert a témával kapcsolatos többi hülyeség közt úgy kellett ez a könyv mint egy falat kenyér.

>!
Linszyy
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Szeder Réka Puncsapuk című könyvében járja körül a puncs.hu társkereső oldal által létrejött sugar kapcsolatok mibenlétét.
Szerintem ez egy nagyon érdekes téma, amiről árnyaltabb képet kaphatunk a kötet által.

Videóértékelésem: https://youtu.be/WJX3jgZPI2s

>!
Dorottya_Törgyekes
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

„Egyetlen igazság van csupán, amire magunk jövünk rá.” /Irvin D. Yalom/ A könyv befejezése igencsak találó. Hogy miért? Amíg olvastam Réka könyvét egy egészen más valóság tárult a szemem elé, mint amit nap, mint nap látok magam körül. Egy csupán csak 152 számozott oldallal rendelkező riportkönyv, többet mesélt el nekem a külvilágról, mint amit bármelyik este a híradásokban hallok/olvasok. Ez nem csak egy riportkönyv. Ez egy eszköz arra, hogy a szemellenzővel rendelkezők észrevegyék, hogy gyakran a dolgok mögé kell nézni ahhoz, hogy megértsük vagy legalábbis megpróbáljuk megérteni azt, hogy mások miért és hogyan élnek. Sokan úgy gondolják, hogy ez felesleges. Minek foglalkozzunk másokkal? Miért segítsünk a rászorulónak? Azért mert minden ember érték. Minden ember egy külön világ. Jó és rossz egyaránt. Minden egyes alkalommal, amikor megismersz valakit, bepillantást nyerhetsz egy új világba. Réka ebben a könyvben megmutatja azt, hogy az előítéleteink miatt mennyit veszítünk életünk során. Minden egyes riport, amit elolvastam közelebb vitt ahhoz, hogy megértsem az Alapvető attribúciós hiba fogalmát. A pszichológiában ez a jelenség az, amikor abszolút nem is gondolunk bele a másik helyzetébe, hanem simán elkönyveljük bunkónak/őrültnek/önzőnek. Holott őt is csak az élet formálta ilyenné és te elvesztettél egy újabb lehetőséget, hogy felfedezz „egy másik világot”, mert meg sem próbálod megérteni őt. Réka azt írja, hogy hálás azoknak akik támogatták és hittek benne, holott valójában nekünk kellene hálásnak lennünk azért, hogy a sok gond ellenére, amivel ez a könyv járt, Ő mégis úgy gondolta, hogy megéri megírni és megéri megosztani velünk. Én hálás vagyok neki! Egy új szeletét ismertem meg a világnak és remélem sok alkalmam lesz még ilyesfajta katarzisokra az ő művei által. Köszönjük, Réka!

>!
forloversofbooks
Szeder Réka: Puncsapuk

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

Az első riportkönyv, amit könyvmolyságom alatt olvastam. Nem véletlen, hogy éppen erre a történetre esett a választásom, hogy megismerkedjek ezzel a műfajjal, hiszen maga a Puncs mindig is érdekelt. Őszintén én mindig is előítéletes voltam ezzel az oldallal kapcsolatban, sőt mondhatni el is ítéltem azokat,akik erre a társkeresőre regisztráltak és általa kapcsolatot is létesítettek bárkivel. A könyvben az írónő 22 férfival készített interjúját olvashatjuk. Mindegyik férfi más jellem, más okból jelentkezett és teljesen eltérőek magához a Puncshoz való hozzáállásaik is. Abszolút betekintést nyújt ebbe a világba a könyv és megérthetjük miért is ennyire felkapott, miért van az, hogy felnőtt férfiak komoly összegeket fizetnek ki azért, hogy tagjai legyenek ennek az oldalnak (és az itt megismert nők társaságért is). Illetve azt is megtudhatjuk,hogy fiatal egyetemista lányok vagy éppen családanyák, miért használják szintén ezt az oldalt. Néhány része elborzasztott és ledöbbentett, de csak úgy faltam a sorokat, mert annyira kíváncsi voltam vajon mi lesz még… Szeder Réka szerintem ebben a műfajban nagyon erőset alkotott (bár ezt anélkül mondom,hogy nem vagyok műkritikus). Azoknak ajánlom, akiket érdekelnek az okok, amik miatt az emberek jelentkeznek és használják a Puncsot, vagy csak egyszerűen egy jó riportkönyvet olvasnának.


Népszerű idézetek

>!
perpetua P

Igenis szeretném tudni, hogy milyen vágyai, álmai, problémái vannak. Szeretném őt megismerni a teljes valójában, és ez nem az összegen múlik.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

(…) mennyiben különbözik az ajándékokat vásárló gentleman a sugar daddy-től: szeretet, tisztelet, egyenlőség.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

A szikra nem fizetős.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

(…) bár az álláspontom nem változott, miszerint ez egy finomabb, konszolidáltabb prostitúció.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

Itt annyi az érzelem, mint a mák egy rosszul elkészített mákos tésztában.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

Az, hogy ez a Puncs, még nem jelenti azt, hogy az érzelem tiltott.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

(…) szerinte mindenki megvásárolható, a kérdés csak az, hogy mennyiért.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

A vonzalom különben sem alku tárgya.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

(…)a szexualitás nagyon veszélyes fegyver.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről

>!
perpetua P

– Minden üres lesz, ha elveszíted a családodat.

Szeder Réka: Puncsapuk Sugar Daddy-k nőkről, pénzről és bizniszről


Hasonló könyvek címkék alapján

Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek
Zombori Attila: Szexpiaci körséta
Marie M.: Ahol a mesék véget érnek
Leif Lasse Andersson: Szex-krízis-pasi
Jártó Róza: LoveNet
Pfliegel Dóra: Tindertojás
A. J. Christian: A férfiakkal csak a baj van?!
Rona Fire: Vörös glória
Eszter Szabolcs: Hamuba zárt életek