Több ​mint szerelem 2 csillagozás

Szécsi Katalin: Több mint szerelem

Halálukban mítosszá váltak.
Pedig kapcsolatuk, lángoló szerelmük mindössze januártól novemberig tartott. 1972 karácsonyán a tüneményes és gyönyörű színésznő öngyilkos lett. A sármos, vonzó fiatalember még egy ideig megpróbált új életet kezdeni, de ezzel a tragédiával nem tudott szembenézni, s végül 1974 tavaszán ő is véget vetett az életének.
Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelme közel negyven éve foglalkoztatja a közvéleményt. Mi történt valójában kettejük között? Mi igaz és mi nem a szóbeszédekből, a bulvárlapok pletykáiból?
A felejthetetlen énekes nővérének személyes emlékekre és hiteles dokumentumokra épülő regénye nem botránykönyv, hanem művészi eszközökkel, líraian megformált történet és mese a halhatatlan szerelem hónapjairól.

>!
K.u.K., Budapest
232 oldal · ISBN: 9789639887367

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Damian>!
Szécsi Katalin: Több mint szerelem

Nekem egyáltalán nem tetszik a könyv. Érthetetlen, hogy az írónő, aki Szécsi Pál testvére, miért Domján Edit majd Szécsi Pál szemszögéből írja le a történetet, mintha Edit és Pál lenne a mesélő. Így az egész számomra hiteltelen, zavaros. Egyszer az egyik bőrében van, aztán a másikban. Sokszor azt sem lehet tudni most éppen ki mesél… Sokkal jobb lett volna, ha azt írja le amit ő látott / hallott / érzett / gondolt kettejük kapcsolatáról. Ez így egy kitalált történet, egy (rossz) mese, annak ellenére hogy tényeken alapul. Ráadásul a fogalmazás is elég amatőr, hosszú egybefolyó zagyva mondatok, váltakozik a magázás és a tegezés, követhetetlen és unalmas a gondolatok folyama. Ha ezt tudom egy forintot nem adtam volna a könyvért!


Hasonló könyvek címkék alapján

Végh Antal: Könyörtelenül
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Illés Sándor: Felszáll a köd
Kónya Lajos: Kicsi a világ
Fehér Klára: Búcsú a tengertől
Molnár Zoltán: Eljegyzés
Szalay Károly: Bikakolostor
Czakó Gábor: Iskolavár
Mattyasovszky Jenő: Hód és a manézs titka
Végh Antal: 90 perc