Vigyázz ​rám (Pennington-testvérek 3.) 2 csillagozás

Chris ​Pennington pszichiátere segítségével, egy évvel a halála után osztja meg terápiás anyagainak felvételeit testérével. David Pennington élete ezek nélkül is szétcsúszóban van, napjait főleg drogokkal és nőkkel tengeti New Yorkban, amíg aztán váratlan események vissza nem űzik gyerekkori otthonába. Davidnek újra a súlyosan bántalmazó, alkoholista édesanyjával kell élnie, aki egy baleset kapcsán az ágyához lett láncolva. Ráadásul rá kell ébrednie, hogy korántsem ismeri teljesen múltat, testvére anyagai olyan borzalmak felé nyitnak kaput, amelyekről eddig fogalma sem volt. Elhatározza, hogy újra elmélyül a fájdalomban, de ez az események olyan láncolatát indítja el, amelyek ellen drogok nélkül képtelen felvenni a harcot. David életébe hamarosan beköszönt a paranoia, miközben Amy újra felkeresi, és felforgatja az életét.
Vajon David győztesen kerül ki a múlt árnyai ellen folytatott küzdelemből? Mi rejtőzhet még a felszín alatt, amire sem David, sem Amy nincs felkészülve?… (tovább)

>!
Maxim, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619798

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 34


Népszerű idézetek

>!
pveronika 

Akkor először nem akartam elcseszni. Élni akartam, pedig élni rettenetesen nehéz volt. Az élet együtt járt azzal a fájdalommal, amit sohasem törölhettem ki magamból.

David, 2013

>!
pveronika 

Furcsán éreztem magam, a testvérem hiánya felerősödött. Ő volt az egyetlen, aki sohasem engedte, hogy elfelejtsem, hogy van családom. Aztán itt hagyta nekem Amyt. Azt mondta, hogy vigyázzak rá. De miközben Amyt néztem, ahogy gyermeki szemmel csodálta a fényes égőket, egyértelmű lett számomra, hogy inkább ő vigyáz rám.

David, 2013. december 24.

>!
pveronika 

Gondosan pakoltam el a laptopomat és Chris összes terápiás anyagát, ami rengeteg kérdésre választ adhatott. Úgy éreztem, ezt az utolsó csatát muszáj megvívnom, mielőtt örökre veszítenék az életem ellen.
Végignéztem az üres lakáson, ahol Chris az utolsó napjait töltötte. Rendbe tettem mindent, úgy hagytam, ahogy ő szerette volna látni. Furcsán összeszorult a gyomrom, amikor becsuktam magam mögött az ajtót. Nem tudtam, hogy mikor térek vissza ide.
Abban biztos voltam, hogy vagy mindent elveszítek ebben a végső összecsapásban, vagy esetleg nyerek valamit, amim sohasem volt eddig.
Lelki békét.

David, 2013. szeptember 16.

>!
pveronika 

Amy volt az. Szőke haja egyenesen omlott a vállára, száját világos szájfénnyel emelte ki. Zöld szemével játékosan nézett rám. Tekintete azt sugározta, hogy bármit megtehetek vele. Sokkal régebbről ismertem ezt a nézését, mint szerettem volna. Hosszú évekig hazudtam magamnak, hiszen mindig tudtam, hogy megkaphatnám. És nála semmit sem akartam jobban. Rosszabb volt, mint bármelyik drog a világon. Olyan szer volt, ami súlyos függőséget okozott. De ő bátyámé volt.

David, 2013. szeptember 1.

>!
pveronika 

Forgalmas, mozgalmas volt a New York-i élet. Távol éreztem magam az emberektől. Olyannak, aki sohasem tartozhat újra közéjük. Beszorultam a saját életem és a múltam négy fala közé a halott testvérem emlékének árnyával. Ketten folytattuk tovább az ásatást a múlt mély rétegei felé, de neki már nem volt kockázatos a játék. Itt már csak nekem maradt veszítenivalóm.

David, 2013. szeptember 21.

>!
pveronika 

Nem akartam, hogy reggel legyen. Ki akartam merevíteni az időt, hogy itt maradhassunk ezen a hamis éjszakán, amikor a sötétben szabadon lehet titkokat súgni egymás fülébe.

David, 2013. szeptember 27.

>!
pveronika 

Csak néztem a gyerekkori szobán plafonját, és a múltam ismeretlen démonjain merengtem, amelyek megmérgezték a lelkemet. A hely félelmetes hűvössége úgy ölelte körbe a testemet, mint a novemberi, balesetveszélyes köd. Mérgeztem magam a kokainnal és a házzal, amiben minden lehetséges emberi gonoszságot elkövettek ellenem. Mégsem mentem el.

David, 2013. szeptember 21.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisa J. Smith: Őrizd meg
Charles Bukowski: A kezdő
Nina Laurin: Megsebzett lelkek
Stephen King: A ragyogás
Richard Paul Evans: Kegyelem
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Augusten Burroughs: Farkas az asztalnál
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Sarah Waters: A szobalány
Emily Murdoch: Ha megtalálsz