Nyisd ​ki ezt a naplót 14 csillagozás

Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

KEDVES OLVASÓ!
Most egy nagyon különleges olvasónaplót tartasz a kezedben, ami varázslatos utazásra repít egy számodra nem is olyan ismeretlen helyre.
Ebben a Naplóban egyedülálló feladatokon keresztül jegyezheted fel/gyűjtheted össze eddigi olvasmányélményeidet és azokat a könyveket, amiket még el szeretnél olvasni.
A Napló oldalain cetlikre írhatod, hogy éppen mely könyvek alapján oldottad meg a feladatot, vagy melyek adtak ötletet, inspirációt. Az elkészült munkáidat oszd meg az Instagramon és Facebookon, és jelölj be minket, hogy gyönyörködhessünk a megoldásaidban! Használd a #dreamnaplo hashtaget!
Merülj el szabadon a lapok között, engedd el magad, itt biztonságban vagy! Ragadd meg a kedvenc könyveidet, és utazz velünk az olvasás és az alkotás világába a lehető legkülönlegesebb módon!
Jó szórakozást kívánunk a feladatokhoz! Alkossunk közösen!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2020
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634992998

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

csak_olvass P>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

Összességében én nagyon szerettem a Nyisd ki ezt a naplót. Egy hosszabb nap után igazi felüdülés volt számomra az alkotás és a kreatív gondolkodás. Azt javaslom mindenkinek, hogy a kitöltéshez jó adagnyi színes ceruzával/filccel/festékkel és hatalmas jókedvvel és lelkesedéssel készüljön. :) A kötet pontosan azt adta, amit vártam tőle. Nagyszerű olvasónapló, melyben mindenki kreatív módon emlékezhet meg a kedvenc olvasmányairól. Nem árulok el nagy titkot, ha bevallom nektek, hogy az én naplóm tele lesz Harry Potter elemekkel. :) Nyári szünetre, hétvégére, mindenre is nagyon ajánlom nektek. Nagyszerű és tartalmas időtöltés lehet akár az egész család számára. Én leginkább könyvmolyoknak ajánlom, de azok is találnak benne érdekes feladatokat, akik kevésbé az olvasás szerelmesei.

Részletesen itt olvashattok a könyvről (plusz megleshetitek pár alkotásomat is ^^) :
https://csakolvassblog.blogspot.com/2020/07/szaszko-gab…

Sadie>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

Bármennyire is jónak tartom a koncepciót, alapesetben nem kaptam volna fel a fejemet arra a hírre, hogy egy újabb Wreck This Journal-féleség jelenik meg nálunk. Egyetlen dolog győzött meg arról, hogy a Nyisd ki ezt a naplót!-val talán mégis érdemes lenne tennem egy próbát: hogy kifejezetten könyvszerető, olvasó fiataloknak készült.

Ami már rögtön az elején szimpatikussá tette számomra Szaszkó Gabriella verzióját, az az, hogy inkább kreatív, rajzolgatós és írogatós feladatok vannak benne. Akadnak köztük művésziesebbek, ahol írni, rajzolni, festeni, fotózni és kalligrafikusan írni kell, de vannak egyszerűbb, ragasztgatást vagy listaalkotást kérő utasítások is. Valahol elég csak ikszelni, de más oldalak megkövetelik a hosszabb gondolkodást is. Mindez azért jó, mert mindenki megtalálhatja benne a magának legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Összességében tetszik ez a verzió. Akad ugyan benne egy-két kicsit érthetetlen ötlet, de szerencsére túlnyomó többségben vannak azok, amik beindítják a fantáziát. Alkotás közben nem egyszer volt flow-élményem, és sokszor nagyon megfogtak az utasítások.

Bővebben: https://readinspo.blogspot.com/2020/07/szaszko-gabriell…
(A bejegyzésben mutatok néhány oldalt, amit én már megcsináltam.)

KockaCica>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

A bevezető szöveg kedves és figyelemfelkeltő, jó benyomást kelt, ami csak fokozódik pár oldal után. És mi tagadás, rögtön érződik a Nyírd ki ezt a naplót hangulat az első oldalakon, a kelléklistánál, vagy a napló tulajdonosa oldalnál. Ám mégis más, hisz konkrétan az olvasó közönségnek szánták, így telis-tele van kreatívabbnál kreatívabb feladatokkal, de hogy csak egy párat emeljek ki, ami kedvet csinál:

A legkülönlegesebb hely, ahol valaha olvastam
Nem tetszett egy könyv befejezése? Írd újra!
Az olvasás az életem…
Alkoss egy történetet két regényszereplőről, akik más és más könyvekben élnek, de mégis találkoznak!
Nem tetszett egy regény borítója? Tervezz ide másikat!
Ha az életed egy könyv lenne, milyen címet adnál neki? Tervezd neki borítót is!
A kedvenc könyveid gonoszait összezárják egy szobában! Mi történik?
Ha te dönthetnél arról, mik legyenek a kötelezők, miket választanál? Írj róla listát!

Már ebből is látszik, hogy rettentő szerteágazó feladatoknak ad helyet a napló, így szerintem senkinek se lehet hiányérzete a feladatok terén. Éppen emiatt van egy-két olyan feladat is, mely szerintem igencsak nehézkes, elgondolkodtat és megmozgatja az ember fantáziáját, mint például a levél vagy fülszöveg írós feladatok.

Bővebben: https://kockacica.blogspot.com/2020/05/szaszko-gabriell…

2 hozzászólás
etothjudit I>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

Kreatív könyvecske, amelyben a nem annyira könyvmoly testvéreim is rengeteg élvezetes feladatot találtak: https://www.elkepzeltkonyv.com/2020/05/nyisd-ki-ezt-nap…

Ruby P>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

Sosem vettem még kézbe hasonló könyvet.
Amikor először végiglapoztam még hónapokkal ezelőtt, és láttam, hogy van benne olyan feladat, amihez ki kell vágni egy-egy lapot, teljesen megdöbbentem. Akkor egy kicsit félre is tettem, mert ezt a gondolatot még szoknom kellett.
Aztán nem olyan régen ismét elővettem, hogy most nekiállok, és végre kinyitom ezt a naplót. Nagyon-nagyon élveztem a feladatokat, segítettek kikapcsolódni, elgondolkodtattak, és több olyan dologra is rávettek, amitől korábban ódzkodtam.
Még akad benne néhány oldal, ami kitöltésre vár off, szóval ezek után is lesz még miből csemegéznem, amikor ilyen jellegű pihenésre lesz szükségem. :)
Visszagondolva talán a saját könyvjelzőm elkészítésével szöszöltem a legtöbbet, bár a végeredmény cseppet sem lett szép. Én azért használni fogom. :D

Utószó_blogger>!
Szaszkó Gabriella: Nyisd ki ezt a naplót

Mindig is tetszettek a kreatív naplók, melyekből nagyon sokféle lett az utóbbi években, de még egyszer sem szántam rá magam, hogy vegyek egyet. Így aztán Szaszkó Gabriella könyve, a Nyisd ki ezt a naplót! lett az első ilyen jellegű könyvem, mely azért különleges, mert kifejezetten a könyvimádóknak, az olvasóknak szól, akik számtalan olvasmányélményük segítségével oldhatják meg a kreatív feladatokat. Mivel tehát ezt a naplót most kihagyhatatlannak ítéltem meg, és el is kezdtem bele rajzolni, írni, kreatívkodni!

Nagyon tetszett, hogy a naplóban lévő feladatok sokszínűek, mert bár szeretek rajzolni, nem sokszor van időm és kedvem órákra leülni, így örültem a rövidebb feladatoknak, ahol írni kellett, a legkedvesebb és leghosszabb olvasmányokat gyűjteni, vagy épp levelet fogalmazni a kedvenc írómnak. De ezeken kívül is rengeteg izgalmas dolog van még a könyvben, így például találhatunk book taget, Instagram kihívást, könyvlistát azokról a művekről, amiket mindenkinek el kell olvasnia, illetve olyan oldalakat is, amelyeket ki kell tépni, és elrejteni valahol. A rajzos feladatok is nagyon kreatívak, a kicsit szokványosabbaktól kezdve – mint például a rajzolj könyvjelzőt – az egészen különlegesekig – mint a rajzolj le egy könyvet faként – mindent megtalálunk ebben a kötetben.

Bővebb értékelés és fotók a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/07/21/szaszko-gabriella-nyis…


Hasonló könyvek címkék alapján

Istvánder Annamária: Nyulász Péter: Helka – A Burok-völgy árnyai – Olvasónapló
Gyimesné Szekeres Ágnes: Olvasónapló – Egri csillagok
Széchenyi István: Napló
Somorjai Lajos: Megjártam a Don-kanyart
Goldziher Ignác: Napló
Horváth László: Kőszegtől Kőszegig
Széchenyi István: Széchenyi összeomlása
Fazekas Mihály: Én így láttam
Széchenyi István: Gróf Széchenyi István naplói
Hermányi Dienes József: Hermányi Dienes József jegyzetkönyve